Geranium

Geranium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Geranium is een populaire kamerplant met prachtige bloemen in diverse kleuren zoals roze, paars en wit. Deze plant staat bekend om zijn lange bloeiperiode en het feit dat hij weinig verzorging nodig heeft. De Geranium gedijt goed op een zonnige plek en heeft regelmatig water nodig, maar pas op dat de wortels niet te nat worden. Het is een veelzijdige plant die zowel binnen als buiten kan worden gehouden en een vrolijke sfeer brengt in elke ruimte. Met de juiste zorg kan de Geranium vele jaren meegaan en telkens opnieuw bloeien.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de geranium is doorgaans groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege zijn blijvende groene uitstraling.

  De Geranium is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij strenge vorst. Het is een tuinplant die goed gedijt in gematigde klimaten.

  Ja, de Geranium is makkelijk in onderhoud. Deze tuinplant heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed in zowel zon als halfschaduw. Regelmatig water geven en af en toe wat bemesten is voldoende.

  Geranium heeft ongeveer 30 tot 60 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk om voldoende ruimte tussen de planten te laten voor luchtcirculatie en zonlicht. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en voldoende voedingsstoffen bevat.

  Ja, de Geranium groeit goed in de schaduw. Het is een plant die weinig zonlicht nodig heeft en goed gedijt in schaduwrijke omgevingen. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is voor optimale groei.

  De plant heeft ongeveer 1 tot 2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. In de zomermaanden kan het nodig zijn om vaker water te geven vanwege de warmere temperaturen.

  Ja, de bloemen van deze plant hebben de eigenschap vlinders en bijen aan te trekken. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege de aantrekkingskracht op deze bestuivers. Plant de geranium in je tuin en geniet van het prachtige schouwspel van fladderende vlinders en zoemende bijen.

  De plant is een belangrijke bron van voedsel voor bijen en andere bestuivende insecten. Daarnaast kan de plant schuilplaatsen bieden voor kleine dieren. Door de diversiteit aan insecten die de plant aantrekt, draagt het bij aan de biodiversiteit in de tuin.

  De plant bloeit meestal van mei tot en met augustus. De bloeiperiode kan variëren afhankelijk van de soort en de groeiomstandigheden. Over het algemeen bloeit de plant gedurende 2 tot 4 maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om voldoende water te geven tijdens warme periodes. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is.

  Nee, de plant Geranium is niet eetbaar voor mensen. Het kan maagklachten veroorzaken bij consumptie. Het wordt voornamelijk gekweekt vanwege de decoratieve bloemen en bladeren in de tuin.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn geluidsdempende eigenschappen dankzij de dichte bladeren en stengels. Dit kan helpen om omgevingsgeluid te verminderen en voor een rustigere sfeer te zorgen in je tuin.

 • Om de plant gezond te houden is het aan te raden om regelmatig uitgebloeide bloemen en dode bladeren te verwijderen. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te stimuleren. Zorg ervoor dat je de plant niet te veel terugsnoeit, anders kan dit de bloei belemmeren.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef de plant liever matig water dan te veel water.

  Geraniums groeien het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, maar ook niet te droog. Het is aan te raden om de potgrond regelmatig te vervangen om de plant gezond te houden.

  De Geranium gedijt het best in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem niet te zuur is en dat er voldoende voedingsstoffen aanwezig zijn. Vermijd natte, vochtige grond om wortelrot te voorkomen.

  De Geranium geeft de voorkeur aan een zonnige standplaats, maar kan ook goed gedijen in halfschaduw. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd wateroverlast. Deze plant kan zowel in potten als in de volle grond groeien.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door deze af te dekken met bijvoorbeeld stro of bladeren. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat, zodat wortelrot voorkomen kan worden. Geef de plant in de winter af en toe wat water op een zonnige dag.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Bemest de plant in het voorjaar en de zomer voor optimale groei.

  Tuinplanten zoals de geranium hebben regelmatige bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof speciaal voor bloeiende planten. Bemest de planten tijdens het groeiseizoen, meestal van het voorjaar tot de herfst.

  Mulchen is gunstig voor de plant doordat het de bodemvochtigheid reguleert, onkruid onderdrukt en de bodemtemperatuur stabiliseert. Het kan worden aangebracht met behulp van organisch materiaal zoals compost, houtschilfers of stro. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam of steel van de plant wordt gelegd om schimmelziekten te voorkomen.

  De Geranium gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0 is ideaal voor deze tuinplant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om de gezondheid van de plant te waarborgen.

  De plant moet beschermd worden tegen bladluizen, slakken en rupsen door regelmatig de bladeren te inspecteren en indien nodig handmatig te verwijderen of te behandelen met biologische bestrijdingsmiddelen. Daarnaast kan het helpen om de omgeving rondom de plant schoon te houden en te zorgen voor een goede luchtcirculatie om plagen te voorkomen.Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen wordt afgeraden om de plant en het milieu te beschermen.

 • Omschrijving

  De Geranium is een populaire kamerplant met prachtige bloemen in diverse kleuren zoals roze, paars en wit. Deze plant staat bekend om zijn lange bloeiperiode en het feit dat hij weinig verzorging nodig heeft. De Geranium gedijt goed op een zonnige plek en heeft regelmatig water nodig, maar pas op dat de wortels niet te nat worden. Het is een veelzijdige plant die zowel binnen als buiten kan worden gehouden en een vrolijke sfeer brengt in elke ruimte. Met de juiste zorg kan de Geranium vele jaren meegaan en telkens opnieuw bloeien.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.