Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Mona Lisa'

Pelargonium (Grandiflorum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium 'Mona Lisa' is een prachtige plant met helderroze bloemen die lijken op rozen. De bloemen hebben een donkerroze hart en een contrasterende witte rand, wat zorgt voor een opvallend uiterlijk. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit uitbundig gedurende de zomermaanden. De bladeren zijn groen en geurig, waardoor de plant ook een aangename geur verspreidt. De Pelargonium 'Mona Lisa' is een populaire keuze voor in hanging baskets of als borderplant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Pelargoniums zijn over het algemeen makkelijk te onderhouden en vereisen weinig zorg. Ze gedijen goed in een zonnige locatie en hebben matig water nodig. Regelmatig snoeien en bemesten zal de bloei bevorderen.

  Ja, de Pelargonium 'Mona Lisa' heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een plek waar het zowel direct zonlicht als wat schaduw krijgt. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag zonlicht krijgt.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten opdroogt voordat je opnieuw water geeft. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Pelargoniums houden van zonnige plekken, maar direct zonlicht kan hun bladeren beschadigen. Het is dus het beste om ze op een plek te zetten waar ze wat bescherming krijgen tegen de felle zon. Plaats ze bijvoorbeeld voor een raam op het oosten of westen.

  Ja, deze plant houdt van warmte en heeft een warme omgeving nodig om goed te gedijen. Het is belangrijk om de plant uit de tocht en kou te houden om een optimale groei te bevorderen. Zorg ervoor dat de plant op een zonnige plek staat met voldoende warmte.

  Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Mona Lisa' bloeit normaal gesproken van mei tot en met september, gedurende de lente en zomermaanden. De bloemen blijven meestal ongeveer 6 tot 8 weken bloeien voordat ze verwelken.

  Pelargoniums staan er niet om bekend lucht te zuiveren. Het is voornamelijk een decoratieve plant die zorgt voor een fleurige uitstraling in huis. Er zijn andere kamerplanten die meer bekend staan om hun luchtzuiverende eigenschappen.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Dit zorgt voor de ideale groeiomstandigheden en bloei van de plant. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om gezond te blijven.

 • Je kunt de plant het beste snoeien in het voorjaar om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemen regelmatig om de plant gezond te houden. Knip de takken terug tot net boven een knoop om nieuwe groei te stimuleren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels nat blijven staan. Geef water wanneer de bovenste laag van de grond droog is. In de wintermaanden kan de plant minder water nodig hebben.

  De Pelargonium 'Mona Lisa' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. De potgrond moet vochtig zijn, maar niet te nat. Zorg voor een plek met voldoende licht en vermijd direct zonlicht.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende potgrond met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de bodem vochtig maar niet drassig is, en vermijd het gebruik van te zware kleigrond. Het is aan te raden om regelmatig de bodem te bemesten met een evenwichtige meststof voor kamerplanten.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Geef de plant af en toe wat plantenvoeding voor een gezonde groei.

  Om stof te verwijderen van de bladeren van deze plant, kun je een zachte doek gebruiken om voorzichtig af te vegen. Als de bladeren vuil zijn, kun je ze afnemen met een vochtige doek en daarna droogdeppen met een schone doek. Zorg ervoor dat je de plant niet te vaak schoonmaakt om beschadiging te voorkomen.

  Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Mona Lisa' heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Zet de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor optimale groei. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en plotselinge temperatuurwisselingen. Zorg ervoor dat de plant op een warme en lichte plek staat.

  De luchtvochtigheid moet matig zijn voor deze plant en het is belangrijk om de bladeren regelmatig te besproeien met water. Zorg ervoor dat de plant niet in de buurt staat van airconditioning of verwarmingselementen, omdat dit de luchtvochtigheid kan verminderen. Het is raadzaam om de plant in een ruimte te plaatsen waar de luchtvochtigheid tussen de 40% en 60% ligt.

  Deze plant prefereert een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en aan te passen indien nodig om de gezondheid van de plant te behouden. Het gebruik van een pH-meter is handig om de precieze zuurgraad van de bodem te meten.

  De Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Mona Lisa' heeft regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen, met een uitgebalanceerde meststof voor bloeiende kamerplanten. Gebruik een meststof met een hoger fosforgehalte om de bloemproductie te stimuleren. Pas op dat je de plant niet overbemest, dit kan leiden tot verbranding van de wortels.

 • Omschrijving

  De Pelargonium 'Mona Lisa' is een prachtige plant met helderroze bloemen die lijken op rozen. De bloemen hebben een donkerroze hart en een contrasterende witte rand, wat zorgt voor een opvallend uiterlijk. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit uitbundig gedurende de zomermaanden. De bladeren zijn groen en geurig, waardoor de plant ook een aangename geur verspreidt. De Pelargonium 'Mona Lisa' is een populaire keuze voor in hanging baskets of als borderplant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.