Malva

Malva

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Malva is een kruidachtige plant met zachte behaarde stengels en bladeren en bloeit met delicate bloemen in verschillende kleuren, zoals roze, paars of wit. Deze plant wordt vaak gevonden in tuinen en langs wegen, maar kan ook in het wild groeien. Malva staat bekend om zijn geneeskrachtige eigenschappen en wordt gebruikt in de kruidengeneeskunde voor verschillende kwalen. De bladeren van Malva worden soms toegevoegd aan salades of drankjes vanwege hun milde smaak. Deze plant trekt ook verschillende insecten aan, zoals bijen en vlinders, die helpen bij de bestuiving.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Malva is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een tuinplant die voornamelijk bloeit in de zomer en herfst.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Plaats bijvoorbeeld een mulchlaag rondom de plant om de wortels te beschermen.

  Malva's zijn over het algemeen redelijk makkelijk in onderhoud en hebben weinig speciale zorg nodig. Ze gedijen goed in de meeste bodemsoorten en vereisen weinig water. Regelmatige snoei en bemesting kunnen de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Malva heeft ongeveer één tot anderhalve meter ruimte nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende lucht en zonlicht krijgt en voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden. Het is belangrijk om regelmatig de plant te snoeien om de groei onder controle te houden.

  Ja, Malva groeit goed in de schaduw en kan zelfs beter gedijen in gedeeltelijke schaduw. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant voldoende vocht krijgt en af en toe wat zonlicht.

  De Tuinplant "Malva" heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de hoeveelheid regenval en de temperatuur. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te drassig. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren en aan te passen aan de specifieke omstandigheden van de tuin.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. Hierdoor zorgt de plant voor een waardevolle voedselbron voor deze insecten. Het planten van deze soort kan dus helpen bij het aantrekken en ondersteunen van vlinders en bijen in de tuin.

  Ja, de plant Malva is goed voor biodiversiteit omdat het veel insecten aantrekt, waaronder bijen en vlinders. Daarnaast zorgen de bloemen voor voedsel en schuilplaatsen voor verschillende dieren in de tuin. Het helpt dus bij het bevorderen van de diversiteit in de natuurlijke omgeving.

  Malva bloeit meestal van juni tot en met september en de bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 maanden.

  Ja, Malva kan goed tegen de volle zon en gedijt het best in goed doorlatende grond. Het is een sterke en robuuste plant die weinig problemen heeft met zonlicht.

  Ja, de plant is eetbaar en wordt soms gebruikt in salades en als groente. Het is belangrijk om alleen malva te eten die specifiek wordt gekweekt voor consumptie en niet uit het wild wordt geplukt, vanwege mogelijke vervuiling of besmetting. Het is raadzaam om de plant grondig te wassen voor consumptie.

  Malva planten kunnen een beetje geluid absorberen, maar ze hebben niet een zeer sterk dempend effect. Het is beter om andere planten te kiezen die specifiek bekend staan om hun geluidsdempende eigenschappen. Over het algemeen dragen Malva planten wel bij aan een groenere en rustigere omgeving.

 • Malva moet regelmatig gesnoeid worden om de groei te stimuleren en de plant gezond te houden. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei terug na de bloei om de plant compact te houden. Gebruik scherpe snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  Tuinplanten zoals Malva hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar let op dat de plant niet te nat staat. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het besproeien van de bladeren om schimmelziekten te voorkomen.

  Malva gedijt het best in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Het is belangrijk om regelmatig de potgrond vochtig te houden, maar let op dat de wortels niet te nat worden. Kies bij voorkeur voor een potgrond speciaal voor tuinplanten.

  Malva gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. De bodem mag licht zuur tot neutraal zijn en moet regelmatig worden bemest. Het is belangrijk om de plant op een zonnige locatie te plaatsen voor optimale groei en bloei.

  Malva gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin met goed doorlatende grond. De plant kan ook in halfschaduw groeien, maar zal minder bloemen produceren. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat.

  In de winter heeft de plant bescherming nodig tegen vorst. Dit kan door de plant af te dekken met bijvoorbeeld stro of bladeren. Zorg er ook voor dat de plant niet te nat staat in de winter.

  Malva heeft weinig onderhoud nodig en kan goed tegen droge grond. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen. Geef de plant af en toe extra voeding voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals Malva hebben regelmatige bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof speciaal voor bloeiende planten in het voorjaar en de zomer. Overbemesting moet vermeden worden om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulchen rondom de plant zal helpen om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals houtsnippers of compost voor beste resultaten. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de plant aankomt om rotting te voorkomen.

  De Malva groeit het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Het is belangrijk om de zuurgraad regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met bodemverbeteraars. Een goede pH-waarde zorgt voor een gezonde en optimale groei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunt u gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum. Gebruik geen chemische bestrijdingsmiddelen om schade aan de plant te voorkomen. Controleer regelmatig op aanwezigheid van ongedierte en verwijder ze handmatig indien nodig.

 • Omschrijving

  Malva is een kruidachtige plant met zachte behaarde stengels en bladeren en bloeit met delicate bloemen in verschillende kleuren, zoals roze, paars of wit. Deze plant wordt vaak gevonden in tuinen en langs wegen, maar kan ook in het wild groeien. Malva staat bekend om zijn geneeskrachtige eigenschappen en wordt gebruikt in de kruidengeneeskunde voor verschillende kwalen. De bladeren van Malva worden soms toegevoegd aan salades of drankjes vanwege hun milde smaak. Deze plant trekt ook verschillende insecten aan, zoals bijen en vlinders, die helpen bij de bestuiving.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.