Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Juwel'

Pelargonium (Grandiflorum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium 'Juwel' is een prachtige plant met grote, kleurrijke bloemen die lijken op de bloemen van geraniums. De bloemen kunnen variëren in kleur, van roze tot paars en zelfs wit. Het blad van de plant is vaak groen van kleur en heeft een lichte geur. Deze plant is ideaal voor in hangmanden of bloembakken, waar de bloemen mooi kunnen uitkomen. De Pelargonium 'Juwel' bloeit overvloedig gedurende de zomermaanden en heeft weinig onderhoud nodig.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Pelargoniums zijn over het algemeen makkelijk te onderhouden en hebben weinig speciale zorg nodig. Ze hebben regelmatig water en wat direct zonlicht nodig om te gedijen. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  Ja, de Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Juwel' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant dus op een zonnige plek in huis. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur direct zonlicht per dag krijgt.

  De Pelargonium heeft één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten iets droger is. Het is belangrijk om de bladeren niet nat te maken tijdens het water geven.

  De plant houdt van lichte plekken, maar vermijd direct zonlicht in de middag. Een plek met indirect zonlicht is ideaal voor deze plant. Te veel zon kan de bladeren verbranden.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het best bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek te zetten om optimaal te kunnen groeien. Te veel kou kan de groei en bloei van de plant belemmeren.

  Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Juwel' bloeit meestal van april tot oktober en elke bloem blijft ongeveer 10 tot 14 dagen bloeien.

  Ja, Pelargoniums hebben bekendstaande luchtzuiverende eigenschappen en kunnen de luchtkwaliteit in huis verbeteren. Ze helpen bij het absorberen van schadelijke stoffen en het produceren van zuurstof. Als kamerplant is de Pelargonium een mooie en functionele toevoeging aan je interieur.

  Ja, de plant gedijt goed bij temperaturen tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant niet wordt blootgesteld aan te lage of te hoge temperaturen. Plaats de plant op een warme en lichte plek in huis.

 • Om de plant gezond te houden, is het aan te raden om regelmatig uitgebloeide bloemen en uitlopers te verwijderen. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te stimuleren en de vorm te behouden. Verwijder ook eventueel beschadigde of zieke bladeren voor een optimale groei.

  De Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Juwel' heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Geef water aan de plant als de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Let op dat de plant niet te nat staat, dit kan wortelrot veroorzaken.

  De Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Juwel' gedijt goed in potgrond met een goede drainage. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur een potgrond speciaal voor bloeiende kamerplanten.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met een licht zure tot neutrale pH. Het is belangrijk dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat wordt. Het regelmatig controleren van de bodemvochtigheid en het vermijden van wateroverlast is essentieel voor de gezondheid van de plant.

  Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt en dat de grond regelmatig maar niet te veel wordt bewaterd. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren om de plant gezond te houden. Geef de plant tijdens de groeiperiode een keer per maand plantenvoeding.

  Om de plant schoon te maken, kun je het stof voorzichtig verwijderen met een zachte doek of een plumeau. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, omdat dit de bladeren kunnen beschadigen. Het is ook belangrijk om regelmatig dode bladeren en bloemen te verwijderen om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Pelargonium 'Juwel' heeft veel licht nodig en gedijt het best op een zonnige plek in huis. Zet de plant bij voorkeur voor een raam op het zuiden of westen, zodat hij voldoende zonlicht krijgt. Vermijd direct zonlicht in de middag om verbranding te voorkomen.

  De Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Juwel' gedijt het beste bij een gemiddelde kamertemperatuur tussen de 18-25°C. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen tocht en extreme temperatuurschommelingen om gezond te blijven. Over het algemeen is het belangrijk om de plant uit de buurt van koude tocht en direct zonlicht te houden.

  Planten uit de Pelargonium familie gedijen het beste bij een gemiddelde luchtvochtigheid in huis. Zorg voor voldoende luchtvochtigheid door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Een luchtvochtigheid tussen de 40-60% wordt over het algemeen als ideaal beschouwd.

  De pH van de bodem voor deze plant moet tussen de 6,0 en 7,0 liggen. Dit betekent dat de bodem licht zuur tot neutraal moet zijn voor optimale groei. Een te lage of te hoge zuurgraad kan leiden tot voedingsproblemen en groeivertraging.

  De Pelargonium (Grandiflorum Grp) "Juwel" heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen, met een evenwichtige meststof voor bloeiende planten. Gebruik een vloeibare meststof voor kamerplanten om de plant gezond en bloeiend te houden. Overbemesting moet worden vermeden om wortelverbranding te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Pelargonium 'Juwel' is een prachtige plant met grote, kleurrijke bloemen die lijken op de bloemen van geraniums. De bloemen kunnen variëren in kleur, van roze tot paars en zelfs wit. Het blad van de plant is vaak groen van kleur en heeft een lichte geur. Deze plant is ideaal voor in hangmanden of bloembakken, waar de bloemen mooi kunnen uitkomen. De Pelargonium 'Juwel' bloeit overvloedig gedurende de zomermaanden en heeft weinig onderhoud nodig.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.