Phlox (Subulata Grp)

Phlox

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Phlox (Subulata Grp) is een bodembedekkende vaste plant die bekend staat om zijn overvloedige bloei in de lente. De plant heeft smalle naaldachtige bladeren en bloeit met kleine bloemen in verschillende kleuren, zoals roze, wit, paars en blauw. Phlox (Subulata Grp) gedijt goed in de volle zon en vereist een goed doorlatende grond. Deze plant is ideaal voor rotstuinen, borders en als bodembedekker onder andere planten. Phlox (Subulata Grp) trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een mooie toevoeging is aan een vlindertuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Phlox (Subulata Grp) is groenblijvend. Deze plant behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar door. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, omdat hij ook in de winter kleur geeft.

  Phlox (Subulata Grp) is winterhard tot ongeveer -25 graden Celsius. Zoals de meeste tuinplanten heeft deze plant bescherming nodig tegen strenge vorst om de winter goed door te komen. In Nederland kan deze plant over het algemeen goed overwinteren zonder extra bescherming.

  Ja, de Phlox (Subulata Grp) is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Regelmatig water geven en snoeien na de bloei zijn voldoende om de plant gezond te houden. Deze tuinplant gedijt goed in de volle zon en heeft een voorkeur voor goed doorlatende grond.

  Phlox heeft ongeveer 30 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven zodat hij niet overwoekerd raakt door andere planten. Zorg ervoor dat er genoeg licht en lucht bij de plant kan komen.

  Tuinplanten van het soort "Phlox (Subulata Grp)" groeien het beste in de volle zon of halfschaduw. Ze hebben minimaal 6 uur direct zonlicht per dag nodig om goed te gedijen. In de schaduw zullen ze waarschijnlijk minder bloemen produceren en hun groei kan vertragen.

  De Phlox (Subulata Grp) heeft gemiddeld twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is maar niet doorweekt. In droge periodes kan het nodig zijn om vaker water te geven.

  Ja, Phlox (Subulata Grp) is zowel vlinder- als bijenlokkend. Het trekt deze bestuivende insecten aan door zijn kleurrijke bloemen en zoete geur. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin voor het aantrekken van deze nuttige dieren.

  Ja, de Phlox (Subulata Grp) is goed voor biodiversiteit omdat het nectar en stuifmeel levert voor bijen, vlinders en andere bestuivers. Het trekt hierdoor verschillende soorten dieren aan die op zoek zijn naar voedsel. Daarnaast kan het ook dienen als schuilplaats voor kleine dieren.

  Phlox (Subulata Grp) bloeit in de maanden april en mei en de bloei duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het best op een zonnige plek. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven als de zon de hele dag op de plant schijnt. De plant kan ook goed tegen droge en warme omstandigheden.

  Nee, de plant Phlox (Subulata Grp) is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en geen geschikte plant om te consumeren. Het is belangrijk om alleen bekende eetbare planten te nuttigen.

  Phlox (Subulata Grp) heeft beperkte geluidsdempende eigenschappen, vooral door het groene blad dat geluid enigszins absorbeert. De mate van geluidsdemping hangt echter af van de omvang van de plant en de dichtheid van het bladerdek. Over het algemeen zijn er andere plantensoorten die meer effectief zijn in het dempen van geluid.

 • Phlox (Subulata Grp) moet na de bloei lichtjes gesnoeid worden om de vorm en gezondheid van de plant te behouden. Verwijder uitgebloeide bloemen en lange scheuten om de plant compact te houden. Snoei tot ongeveer 5-10 cm boven de grond voor de winter.

  Geef deze plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd dat de wortels van de plant in water staan.

  Phlox (Subulata Grp) gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vochtig blijft, maar niet te nat. Een mengsel van potgrond voor bloeiende planten en wat zand kan de drainage verbeteren.

  De Phlox (Subulata Grp) gedijt het beste in goed doorlatende en vochtige bodems. Een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde is ideaal voor deze plant. Zorg voor een vruchtbare bodem met voldoende voeding voor een gezonde groei.

  De Phlox (Subulata Grp) groeit het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen bloeien. Vermijd te natte grond, dit kan leiden tot wortelrot.

  In de winter heeft de plant bescherming nodig tegen strenge vorst en koude wind. Bedek de plant met bladeren of stro om de wortels te beschermen. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om vorstschade te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Verwijder verwelkte bloemen om de bloei te verlengen. Knip in het voorjaar de planten terug om ze compact en gezond te houden.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om tijdens het groeiseizoen regelmatig te bemesten met een universele meststof. Dit kan bijvoorbeeld in het voorjaar en de zomer worden gedaan. Overbemesting moet echter worden vermeden, omdat dit kan leiden tot schade aan de plant.

  Het is aan te raden om een laag mulch rondom de plant aan te brengen om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of houtsnippers en breng dit aan tot een dikte van ongeveer 5 centimeter. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stelen van de plant komt om schimmelvorming te voorkomen.

  De Phlox (Subulata Grp) gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0 is ideaal voor deze tuinplant. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is voor een gezonde groei van de plant.

  Om ongedierte zoals bladluizen en slakken te voorkomen, kan je regelmatig de plant inspecteren en eventueel handmatig verwijderen. Daarnaast kan je preventief natuurlijke bestrijdingsmiddelen gebruiken, zoals neemolie of plantaardige zeep. Zorg ook voor een goede luchtcirculatie en voorkom dat de plant te nat wordt om schimmelziekten te voorkomen.

 • Omschrijving

  Phlox (Subulata Grp) is een bodembedekkende vaste plant die bekend staat om zijn overvloedige bloei in de lente. De plant heeft smalle naaldachtige bladeren en bloeit met kleine bloemen in verschillende kleuren, zoals roze, wit, paars en blauw. Phlox (Subulata Grp) gedijt goed in de volle zon en vereist een goed doorlatende grond. Deze plant is ideaal voor rotstuinen, borders en als bodembedekker onder andere planten. Phlox (Subulata Grp) trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een mooie toevoeging is aan een vlindertuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.