Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Mikado'

Pelargonium (Grandiflorum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Mikado' is een zeer decoratieve plant met opvallende bloemen. De bloemen zijn groot en hebben een prachtige diep oranje kleur met een donkerder hart. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan goed gedijen in zowel potten als borders. 'Mikado' bloeit overvloedig gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. De bladeren zijn groen en vormen een mooi contrast met de heldere bloemen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Mikado' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Deze plant heeft weinig water nodig en gedijt goed in kamertemperatuur. Zorg voor voldoende zonlicht en regelmatige bemesting voor optimale groei.

  Ja, de Pelargonium 'Mikado' heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Zet de plant op een zonnige plek, maar vermijd direct zonlicht in de heetste uren van de dag. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze kamerplant.

  Pelargonium 'Mikado' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk dat de grond tussen gietbeurten opdroogt om wortelrot te voorkomen. Controleer regelmatig of de grond vochtig genoeg is.

  De Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Mikado' houdt van de felle zon en heeft minstens 6 uur per dag direct zonlicht nodig om goed te gedijen. Te veel schaduw kan de groei en bloei van de plant belemmeren. Zorg ervoor dat de plant tijdens de zomermaanden voldoende zonlicht krijgt.

  Ja, de plant 'Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Mikado'' houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht te houden om te voorkomen dat de bladeren beschadigd raken. Zorg ook voor voldoende licht voor een optimale groei.

  Deze plant bloeit gewoonlijk in de maanden mei tot en met september en de bloeiperiode kan enkele maanden duren.

  Ja, Pelargoniums hebben de mogelijkheid om de lucht in huis te zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Dit kan bijdragen aan een gezondere leefomgeving. Pelargoniums hebben daarnaast ook antibacteriële eigenschappen, wat de luchtkwaliteit kan verbeteren.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur zorgt voor een optimale groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen.

 • De plant kan het beste regelmatig gesnoeid worden om een compacte vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemen om de groei te bevorderen. Snoei in het voorjaar voor een gezonde en weelderige plant.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet doorweekt. Laat de grond tussen gietbeurten door licht opdrogen om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond met organische materialen. Zorg ervoor dat de pot waarin de plant groeit voldoende drainagegaten heeft. Het regelmatig bemesten van de plant zal helpen bij een gezonde groei.

  De bodem voor deze plant moet goed doorlatend zijn en een lichtzure tot neutrale pH hebben. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en regelmatig wordt bemest. Vermijd zware kleigrond die de drainage kan belemmeren.

  Zorg voor voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht. Houd de potgrond vochtig, maar voorkom dat de plant met zijn wortels in het water staat. Geef regelmatig plantenvoeding tijdens de groeiperiode.

  Het is aan te raden om regelmatig stof van de bladeren te verwijderen met een zachte borstel of doek. Gebruik lauw water en een milde zeepoplossing om eventuele vuilophopingen voorzichtig weg te vegen. Vermijd het gebruik van chemicaliën en agressieve reinigingsmiddelen, omdat dit schade kan veroorzaken aan de bladeren.

  De plant heeft veel licht nodig en staat het liefst op een plek met veel zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag direct zonlicht krijgt. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle bladeren gelijkmatig kunnen profiteren van het licht.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of te hoge temperaturen. Plaats de plant op een plek met voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht.

  Zorg voor een gematigde luchtvochtigheid voor deze plant. Vermijd te droge lucht, vooral tijdens de wintermaanden. Een luchtbevochtiger of regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen om een geschikte luchtvochtigheid te behouden.

  De Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Mikado' heeft een voorkeur voor een neutrale tot licht zure bodem. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig te corrigeren met bijvoorbeeld speciale potgrond voor kamerplanten met een geschikte zuurgraad. Een goede bodem pH zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Kamerplanten zoals Pelargonium hebben voedingsstoffen nodig om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten tijdens het groeiseizoen. Geef de plant niet te veel mest, dit kan schade aan de wortels veroorzaken.

 • Omschrijving

  De Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Mikado' is een zeer decoratieve plant met opvallende bloemen. De bloemen zijn groot en hebben een prachtige diep oranje kleur met een donkerder hart. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan goed gedijen in zowel potten als borders. 'Mikado' bloeit overvloedig gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. De bladeren zijn groen en vormen een mooi contrast met de heldere bloemen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.