Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Belvedere'

Pelargonium (Grandiflorum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Belvedere' is een sierlijke plant met grote en kleurrijke bloemen in tinten van roze en wit. De bloemen hebben een opvallend patroon en trekken de aandacht in elke tuin of op elk balkon. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit overvloedig gedurende de zomermaanden. Het blad is diep ingesneden en contrasteert mooi met de bloemen. 'Belvedere' is een gemakkelijk te verzorgen plant die weinig onderhoud vereist en perfect is voor liefhebbers van bloeiende planten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig water nodig. Hij gedijt goed in een lichte omgeving en heeft af en toe wat plantenvoeding nodig. Het is een sterke plant die weinig speciale zorg vereist.

  Ja, de Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Belvedere' heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem daarom op een zonnige plek in huis. Een raam op het zuiden is ideaal voor deze kamerplant.

  De plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Houd de potgrond vochtig, maar zorg ervoor dat er geen water onderin de pot blijft staan. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op droge grond.

  Pelargoniums houden van veel zonlicht, maar verdragen geen felle zonnestralen. Het beste is om ze op een plek te zetten met helder, indirect zonlicht. Te veel direct zonlicht kan de bladeren beschadigen.

  Ja, de Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Belvedere' houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant op een warme en zonnige plek in huis te plaatsen om ervoor te zorgen dat hij goed groeit en bloeit. Warmte is essentieel voor de gezondheid en groei van deze kamerplant.

  Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Belvedere' bloeit meestal in de maanden mei tot en met augustus. De bloei kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Ja, Pelargonium 'Belvedere' is niet luchtzuiverend. Het is voornamelijk een decoratieve plant die bekend staat om zijn kleurrijke bloemen en aangename geur. Het heeft niet de eigenschap om schadelijke stoffen uit de lucht te filteren.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante, warme locatie te plaatsen om optimale groei te bevorderen. De plant gedijt het beste bij gematigde temperaturen en vermijd extreme hitte of kou.

 • Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Belvedere' moet regelmatig worden gesnoeid om de bloei te bevorderen en de plant compact te houden. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om nieuwe knoppen te stimuleren. Snoei in het voorjaar lichtjes om de vorm van de plant te behouden.

  Geef de plant regelmatig water zodat de grond licht vochtig blijft. Zorg ervoor dat de potgrond niet uitdroogt, maar vermijd te veel water geven om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water aan de onderkant van de pot.

  Deze plant heeft potgrond nodig dat goed doorlatend en licht zuur is. Zorg ervoor dat de potgrond regelmatig vochtig wordt gehouden, maar niet te nat. Voor een optimale groei en bloei is het aan te raden om de potgrond af en toe te bemesten.

  De Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Belvedere' gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare potgrond. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet drassig. Gebruik een lichtzure grond met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 voor optimale groei.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten en dode bloemen te verwijderen om de bloei te bevorderen. Plaats de plant op een lichte plek maar vermijd direct zonlicht.

  Om de plant schoon te maken, kun je de bladeren en bloemen voorzichtig afstoffen met een zachte borstel of een vochtige doek. Vergeet niet om regelmatig stof te verwijderen zodat de plant vrij kan ademen en optimaal kan groeien. Het is ook goed om af en toe de pot of bak waar de plant in staat schoon te maken om schimmel en ongedierte te voorkomen.

  Deze plant heeft veel licht nodig en kan het beste op een zonnige plek worden geplaatst. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag direct zonlicht krijgt. Vermijd direct zonlicht in de middag, omdat dit kan leiden tot verbranding van de bladeren.

  De optimale temperatuur voor deze kamerplant is tussen de 18-24°C. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan extreme temperaturen of tocht. Plaats de plant op een plek waar de temperatuur stabiel blijft.

  Kamerplanten zoals deze verdragen een gematigde luchtvochtigheid. Het is aan te raden de luchtvochtigheid in de kamer waar de plant staat op peil te houden. Besproei de plant regelmatig met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Belvedere' heeft een voorkeur voor een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Een te zure of te basische bodem kan leiden tot problemen met de plantengroei en bloei. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem in de gaten te houden en zo nodig aan te passen.

  Deze plant heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Vermijd overbemesting om schade aan de wortels te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Belvedere' is een sierlijke plant met grote en kleurrijke bloemen in tinten van roze en wit. De bloemen hebben een opvallend patroon en trekken de aandacht in elke tuin of op elk balkon. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit overvloedig gedurende de zomermaanden. Het blad is diep ingesneden en contrasteert mooi met de bloemen. 'Belvedere' is een gemakkelijk te verzorgen plant die weinig onderhoud vereist en perfect is voor liefhebbers van bloeiende planten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.