Pelargonium (Peltatum Grp) 'Balkon Lila'

Pelargonium (Peltatum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium (Peltatum Groep) 'Balkon Lila' is een hangende geranium met prachtige lila bloemen. Deze plant heeft groen blad en een compacte groeiwijze die perfect is voor op balkons of in hangmanden. De bloemen bloeien rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekken vlinders en bijen aan. 'Balkon Lila' is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in de volle zon of halfschaduw. Regelmatig water geven en bemesten zal zorgen voor een weelderige groei en continue bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Pelargonium (Peltatum Grp) 'Balkon Lila' is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de herfst. Het is een eenjarige plant die elk jaar opnieuw geplant moet worden.

  De Pelargonium (Peltatum Grp) 'Balkon Lila' is niet winterhard en kan niet tegen vorst. Het is daarom belangrijk om de plant tijdens de winter binnen te halen of te beschermen tegen koude temperaturen. Deze tuinplant dient behandeld te worden als een eenjarige plant.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Zolang de plant regelmatig water krijgt, voldoende zonlicht en af en toe bemesting, zal hij goed gedijen in de tuin. Het is een sterke en veerkrachtige plant die niet veel verzorging nodig heeft.

  Pelargonium heeft voldoende ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen en te groeien. Zorg voor een afstand van minimaal 20-30 cm tussen elke plant. Zo heeft elke plant genoeg ruimte om zich te verspreiden en te bloeien.

  Pelargoniums groeien het beste in de volle zon, maar kunnen ook in de schaduw groeien, zolang ze nog wat zonlicht krijgen. In de schaduw kan de plant echter minder bloemen produceren en kan de groei langzamer verlopen. Zorg er dus voor dat de plant voldoende licht krijgt om optimaal te groeien.

  De Pelargonium (Peltatum Grp) 'Balkon Lila' heeft ongeveer 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te lang in drassige omstandigheden blijven. Het is belangrijk om regelmatig de grond te controleren voordat je water geeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar en kleurrijke bloemen die worden geproduceerd. Dit maakt het een aantrekkelijke keuze voor tuinen die willen bijdragen aan de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivende insecten.

  Pelargoniums trekken vlinders en bijen aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Ze zorgen voor kleur en leven in de tuin, maar zijn niet per se inheems en bieden geen voedsel voor vogels.

  Deze plant bloeit meestal van mei tot en met september en de bloei kan tot wel 6 maanden duren. Het is een populaire keuze voor in de tuin vanwege de lange bloeiperiode.

  Ja, de Pelargonium (Peltatum Grp) 'Balkon Lila' kan goed tegen de volle zon en gedijt goed in een zonnige locatie. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven bij warm weer om uitdroging te voorkomen. Het is ook aan te raden om de plant in de middaguren wat schaduw te geven om verbranding te voorkomen.

  Nee, de Pelargonium (Peltatum Grp) 'Balkon Lila' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en niet bedoeld om te worden geconsumeerd. Het kan schadelijk zijn bij inname.

  Ja, sommige planten hebben geluidsdempende eigenschappen door hun bladeren en takken die geluidstrillingen absorberen. Dit kan helpen om achtergrondgeluiden te verminderen en een rustige omgeving te creëren. Let op dat het geluidsdempende effect van planten niet zo sterk is als bij speciale geluidsisolerende materialen.

 • Om de plant gezond en vol te houden, is het belangrijk om regelmatig te snoeien. Verwijder dode of beschadigde bladeren en knip lange scheuten terug om de groei te bevorderen. Snoei bij voorkeur in het voorjaar of na de bloei voor een optimale groei en bloei.

  De Pelargonium heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te nat. Geef bij voorkeur water aan de onderkant van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze Tuinplanten gedijen goed in een luchtige, goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat, om wortelrot te voorkomen. Geef de plant regelmatig vloeibare plantenvoeding voor een gezonde groei.

  Belangrijk voor de bodemkwaliteit is een goed doorlatende grond die vocht vasthoudt. Zorg voor een bodem met voldoende voedingsstoffen en een pH-waarde tussen de 6 en 7. Een lichtzure bodem is ideaal voor de meeste tuinplanten.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en geef regelmatig water, maar vermijd stilstaand water. Deze tuinplant kan goed gedijen in hangmanden of bloembakken.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door deze naar binnen te halen of af te dekken met bijvoorbeeld fleece. Zorg ervoor dat de plant op een vorstvrije en lichte plek staat om deze gezond te houden tijdens de koudere maanden. Het is ook aan te raden om de plant regelmatig te controleren op ziektes en plagen, zodat deze snel kunnen worden behandeld.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en geef af en toe voeding voor een gezonde groei. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te stimuleren.

  Voor het bemesten van tuinplanten zoals Pelargonium (Peltatum Grp) 'Balkon Lila' is het aan te raden om een speciale meststof voor bloeiende planten te gebruiken. Geef de plant tijdens het groeiseizoen regelmatig meststoffen om de bloei te stimuleren en de gezondheid van de plant te ondersteunen. Volg altijd de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie.

  Mulchen is gunstig voor tuinplanten, omdat het de grond vocht vasthoudt, onkruid onderdrukt en de planten beschermt tegen extreme temperaturen. Gebruik organisch materiaal zoals compost, bladeren of houtsnippers als mulch voor een gezonde groei van de planten in uw tuin. Vergeet niet om de mulch laag regelmatig bij te vullen om het effect ervan te behouden.

  De meeste planten in de Tuinplanten categorie prefereren een bodem met een licht zure tot neutrale pH waarde. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en goed doorlatend is voor water om de plant gezond te houden. Het regelmatig testen van de zuurgraad van de bodem kan helpen bij het bepalen van de juiste verzorging voor de plant.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij deze plant, zoals luizen of spint, kunt u gebruik maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of roofmijten. Ook kunt u een milieuvriendelijke zeepoplossing gebruiken om ongedierte te verwijderen. Zorg daarnaast voor een goede luchtcirculatie rondom de plant om de kans op ongedierte te verkleinen.

 • Omschrijving

  De Pelargonium (Peltatum Groep) 'Balkon Lila' is een hangende geranium met prachtige lila bloemen. Deze plant heeft groen blad en een compacte groeiwijze die perfect is voor op balkons of in hangmanden. De bloemen bloeien rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekken vlinders en bijen aan. 'Balkon Lila' is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in de volle zon of halfschaduw. Regelmatig water geven en bemesten zal zorgen voor een weelderige groei en continue bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.