Pelargonium (Peltatum Grp) 'Balkon Roze'

Pelargonium (Peltatum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium (Peltatum Grp) 'Balkon Roze' is een hangende plant met prachtige, roze bloemen. De plant heeft een compacte groei en bloeit overvloedig gedurende het hele groeiseizoen. 'Balkon Roze' is ideaal voor het opfleuren van balkons, terrassen en hanging baskets. De bladeren zijn glanzend en sierlijk van vorm. Deze plant vereist regelmatig water geven en gedijt goed in de zon of halfschaduw.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Pelargoniums uit de Peltatum groep zijn niet groenblijvend en verliezen hun bladeren in de winter. In het voorjaar zullen er weer nieuwe bladeren verschijnen. Deze plant wordt vaak gekweekt als eenjarige tuinplant.

  De Pelargonium (Peltatum Grp) 'Balkon Roze' is niet winterhard en kan niet buiten overleven bij vorst. Het wordt aanbevolen om deze plant in de winter binnen te zetten of te beschermen tegen koude temperaturen. Deze plant is het best geschikt als kuipplant.

  Ja, Pelargoniums zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereisen minimale zorg. Ze gedijen goed in de volle zon en hebben matig water nodig. Regelmatig verwijderen van verwelkte bloemen bevordert de bloei.

  Pelargonium (Peltatum Grp) 'Balkon Roze' heeft een ruimte nodig van ongeveer 20-30 cm in de breedte en 20-30 cm in de hoogte. Het is belangrijk om voldoende ruimte te bieden zodat de plant zich volledig kan ontwikkelen en groeien. Zorg er ook voor dat er voldoende ruimte is voor de wortels om zich te verspreiden.

  Tuinplanten zoals de Pelargonium (Peltatum Grp) 'Balkon Roze' groeien over het algemeen het beste in de volle zon. In de schaduw kunnen ze minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om deze plant in de zon te zetten voor optimale groei.

  Pelargonium planten hebben gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar ook niet te nat wordt. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, de plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de aantrekkelijke bloemen en nectar die ze produceren. Deze planten zijn erg geliefd bij vlinders en bijen vanwege de overvloed aan voedsel dat ze bieden. Het is daarom een goede keuze voor tuiniers die deze insecten willen aantrekken.

  Pelargoniums leveren weinig bijdrage aan biodiversiteit, omdat ze voornamelijk decoratief zijn en weinig nectar produceren. Het is beter om inheemse plantensoorten te kiezen die meer waarde hebben voor de biodiversiteit in de tuin. Diversiteit in beplanting trekt een breder scala aan insecten en vogels aan.

  Deze plant bloeit normaal gesproken van mei tot en met oktober en de bloeiperiode kan variëren afhankelijk van de specifieke groeicondities. De bloemen kunnen ongeveer 4-6 weken aanhouden voordat ze verwelken en nieuwe bloemen beginnen te groeien.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en heeft veel licht nodig om goed te groeien. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven wanneer het warm is. Planten die goed tegen zonlicht kunnen, zijn onder andere lavendel, olijfboom en agapanthus.

  Nee, Pelargoniums zijn niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om de bladeren, bloemen of stengels van deze planten te consumeren. Wees voorzichtig en vermijd het eten van deze plant.

  Ja, Pelargoniums hebben het vermogen om geluid te absorberen en te dempen dankzij hun dichte bladeren en stelen. Ze kunnen helpen om geluidsoverlast in de tuin of op het balkon te verminderen. Het effect is echter beperkt en hangt af van de hoeveelheid planten die geplant zijn.

 • Je kunt de plant het beste regelmatig terugsnoeien om een compacte groei te bevorderen en de bloei te stimuleren. Verwijder regelmatig dode bloemen en uitgebloeide stelen om de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar eventuele bevroren of beschadigde takken weg.

  De Pelargonium 'Balkon Roze' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomermaanden. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Het is aan te raden om 's ochtends water te geven zodat de plant voldoende tijd heeft om op te drogen.

  Potgrond is essentieel voor de groei en ontwikkeling van Tuinplanten. Het zorgt voor de juiste voeding en hydratatie die de plant nodig heeft. Zorg voor een goede kwaliteit potgrond om gezonde en bloeiende planten te garanderen.

  Een goede bodemkwaliteit voor tuinplanten zoals deze is voedzaam en goed doorlatend. Zorg voor een pH-waarde tussen 6 en 7 en vermijd compacte of te natte grond. Voeg indien nodig compost of meststoffen toe voor optimale groei en bloei.

  Pelargonium 'Balkon Roze' gedijt het best op een zonnige standplaats. Zorg voor voldoende licht en vermijd tochtige plekken in de tuin. Deze tuinplanten groeien goed in goed doorlatende grond.

  Om Pelargonium (Peltatum Grp) 'Balkon Roze' te beschermen tijdens de winter is het aan te raden om de plant naar een vorstvrije plek te verplaatsen, zoals een kas of een serre. Als dit niet mogelijk is, kan de plant ook worden afgedekt met bijvoorbeeld stro of vliesdoek. Zorg er ook voor dat de plant niet te veel water krijgt tijdens de wintermaanden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is belangrijk om regelmatig dode bloemen te verwijderen om de groei te bevorderen. Voorzie de plant van voldoende voeding door regelmatig meststoffen toe te voegen.

  Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten om de Pelargonium regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen. Vermijd overbemesting, aangezien dit kan leiden tot een te weelderige groei en minder bloemen. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt voor een gezonde groei en bloei.

  Mulchen kan helpen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen bij tuinplanten. Het beste moment om te mulchen is in het voorjaar wanneer de grond opwarmt en planten beginnen te groeien. Gebruik organisch materiaal zoals compost, houtsnippers of bladeren.

  De Pelargonium houdt van een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aanpassingen te maken voor een optimale groei en bloei van de plant. Het toevoegen van tuinturf kan helpen om de zuurgraad van de bodem te verhogen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kan er gebruik gemaakt worden van biologische bestrijdingsmiddelen of natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes. Het regelmatig controleren van de bladeren op sporen van ongedierte is ook belangrijk. Bij ernstige plagen kan overgegaan worden op chemische bestrijdingsmiddelen, maar dit wordt best vermeden in verband met mogelijke schade aan het milieu.

 • Omschrijving

  De Pelargonium (Peltatum Grp) 'Balkon Roze' is een hangende plant met prachtige, roze bloemen. De plant heeft een compacte groei en bloeit overvloedig gedurende het hele groeiseizoen. 'Balkon Roze' is ideaal voor het opfleuren van balkons, terrassen en hanging baskets. De bladeren zijn glanzend en sierlijk van vorm. Deze plant vereist regelmatig water geven en gedijt goed in de zon of halfschaduw.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.