Pelargonium (Peltatum Grp) 'Lachsk?nigin'

Pelargonium (Peltatum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium 'Lachskönigin' is een hangende geranium met prachtige zalmroze bloemen. Deze plant heeft donkergroene bladeren en groeit goed in hangmanden of bloembakken. De bloemen hebben een lichte geur en bloeien van de lente tot de herfst. De 'Lachskönigin' is gemakkelijk te verzorgen en kan goed gedijen in zowel zon als halfschaduw. Het is een mooie toevoeging aan elke tuin of balkon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Pelargonium (Peltatum Grp) 'Lachskönigin' is een groenblijvende plant. Deze plant behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar, wat betekent dat hij ook in de winter zijn bladeren behoudt. Deze eigenschap maakt de plant ideaal voor het decoreren van tuinen en balkons.

  De plant is niet winterhard en moet binnen worden gebracht tijdens koude temperaturen. Het is aan te raden om de plant op een vorstvrije locatie te houden tijdens de winter. Bescherm de plant tegen temperaturen onder de 5 graden Celsius.

  Pelargoniums (Peltatum Grp) zijn over het algemeen gemakkelijk te onderhouden en kunnen goed gedijen in de tuin. Ze hebben regelmatig water en voeding nodig, en moeten regelmatig worden gesnoeid om de groei te bevorderen. Over het algemeen zijn ze niet veeleisend en kunnen ze goed groeien in de meeste bodemomstandigheden.

  Pelargoniums hebben over het algemeen ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg voor voldoende afstand tussen de planten, ongeveer 20-30 cm uit elkaar. Hierdoor kunnen ze goed groeien en bloeien.

  Pelargoniums groeien over het algemeen het beste in de volle zon en kunnen minder goed gedijen in de schaduw. Ze hebben minimaal 6 uur zonlicht per dag nodig voor optimale groei en bloei. In de schaduw kunnen ze langere stelen ontwikkelen en minder bloemen produceren.

  Pelargonium (Peltatum Grp) 'Lachskönigin' heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de hoeveelheid zonlicht en de temperatuur. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen met nectar en de geur die ze verspreiden. Het is een goede keuze voor tuinen die insecten willen aantrekken en bijdragen aan de biodiversiteit.

  Pelargonium (Peltatum Grp) 'Lachskönigin' draagt niet significant bij aan de biodiversiteit, omdat het een eenjarige sierplant is die geen voedsel of schuilplaats biedt aan inheemse dieren. Voor een grotere biodiversiteit kunnen beter inheemse planten worden geplant die nuttig zijn voor lokale insecten en vogels.

  Deze plant bloeit van mei tot oktober en heeft een lange bloeiperiode. Gedurende deze maanden produceert de plant continue bloemen die zorgen voor kleur in de tuin.

  Pelargonium (Peltatum Grp) 'Lachskönigin' kan goed tegen de volle zon en houdt van een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer. Zorg voor goede drainage in de grond om wortelrot te voorkomen.

  Nee, Pelargoniums zijn niet eetbaar. Ze bevatten giftige stoffen die schadelijk kunnen zijn bij consumptie. Het wordt daarom sterk afgeraden om deze planten te eten.

  Ja, de Pelargonium (Peltatum Grp) 'Lachskönigin' heeft de potentie om geluid te dempen vanwege zijn dichte bladeren en bossige groeiwijze. Dit kan helpen bij het verminderen van omgevingsgeluid in de tuin of op het balkon. Echter, voor optimale geluidsdempende effecten zijn meerdere planten nodig.

 • Pelargonium 'Lachskönigin' dient regelmatig gesnoeid te worden om een compacte groei te bevorderen en de bloei te stimuleren. Verwijder dode bloemen en takken om de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar om de plant te verjongen en nieuwe groei te stimuleren.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomermaanden. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het besproeien van de bladeren om schimmelziekten te voorkomen.

  De Pelargonium (Peltatum Grp) 'Lachskönigin' gedijt het best in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Voeg af en toe voedingsstoffen toe om de plant gezond te houden.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende en voedzame grond. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is, maar voorkom wateroverlast. Bemest de plant regelmatig voor een gezonde groei en bloei.

  Deze plant houdt van een zonnige standplaats en kan ook goed gedijen in lichte schaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig. Bij voorkeur beschut tegen harde wind.

  Om vorstschade te voorkomen, is het belangrijk om de plant in de winter te beschermen. Dit kan door de plant naar binnen te halen of te bedekken met een dikke laag stro of mulch. Zorg ervoor dat de plant tijdens de wintermaanden niet te veel water krijgt om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg voor een goed doorlatende grond en regelmatig bemesten voor optimale groei. Snoei dode bloemen regelmatig om de bloei te bevorderen.

  Voor tuinplanten zoals de Pelargonium (Peltatum Grp) 'Lachskönigin' is het belangrijk om regelmatig te bemesten met een evenwichtige meststof. Gebruik bij voorkeur een meststof die rijk is aan stikstof voor een gezonde groei en bloei. Bemest de plant in het voorjaar en gedurende het groeiseizoen volgens de instructies op de verpakking.

  Mulchen wordt aanbevolen voor deze plant om de bodem vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch mulchmateriaal zoals bladeren, stro of houtsnippers. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet tegen de stelen van de plant wordt opgehoopt om rotting te voorkomen.

  De Pelargonium (Peltatum Grp) 'Lachskönigin' gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met bijvoorbeeld kalk of zwavel. Een juiste zuurgraad bevordert de gezonde groei en bloei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten, kunnen neemolie, knoflookspray of insecticidale zeep effectieve natuurlijke oplossingen bieden. Het regelmatig controleren van de plant op tekenen van ongedierte en het handmatig verwijderen ervan kan ook helpen bij het voorkomen van plagen. Het is belangrijk om ongedierte snel en effectief aan te pakken om schade aan de plant te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Pelargonium 'Lachskönigin' is een hangende geranium met prachtige zalmroze bloemen. Deze plant heeft donkergroene bladeren en groeit goed in hangmanden of bloembakken. De bloemen hebben een lichte geur en bloeien van de lente tot de herfst. De 'Lachskönigin' is gemakkelijk te verzorgen en kan goed gedijen in zowel zon als halfschaduw. Het is een mooie toevoeging aan elke tuin of balkon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.