Begonia (Tuberhybrida Grp) dubbel grootbloemig

Begonia (Tuberhybrida Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Begonia (Tuberhybrida Grp) is een plant met dubbel grootbloemige bloemen die opvallend en kleurrijk zijn. De bloemen hebben een mooie volle vorm en zijn meestal in verschillende kleuren verkrijgbaar. Deze Begonia's zijn ideaal voor in hanging baskets of bloempotten op het terras. Ze bloeien rijkelijk gedurende het hele groeiseizoen en hebben weinig onderhoud nodig. Een populaire keuze voor liefhebbers van bloeiende planten in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Begonia (Tuberhybrida Grp) dubbel grootbloemig is niet groenblijvend, maar een bolgewas dat in de herfst afsterft en in het voorjaar weer opkomt. Het is een populaire tuinplant vanwege de grote en kleurrijke bloemen die het produceert. Het is belangrijk om de begonia's vorstvrij te bewaren tijdens de wintermaanden.

  De Begonia (Tuberhybrida Grp) dubbel grootbloemig is niet winterhard en kan niet buiten overleven tijdens vorst. Het is aan te raden om de plant in de winter binnen te zetten of te beschermen tegen de kou.

  Ja, de Begonia (Tuberhybrida Grp) dubbel grootbloemig is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het enige waar je op moet letten is dat de plant voldoende water krijgt en op een lichte plek staat. Verder is het een sterke en duurzame tuinplant.

  De Begonia (Tuberhybrida Grp) dubbel grootbloemig heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig tussen andere planten. Zorg voor voldoende licht en luchtigheid rondom de plant voor optimale groei. Plant de Begonia in een goed gedraineerde bodem voor het beste resultaat.

  Ja, Begonia's groeien goed in de schaduw. Ze gedijen het beste op een plek met indirect zonlicht. Te veel direct zonlicht kan de plant beschadigen. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor goede luchtcirculatie.

  De Begonia (Tuberhybrida Grp) dubbel grootbloemig heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Houd de grond altijd licht vochtig, vooral tijdens warme zomerdagen.

  De Begonia (Tuberhybrida Grp) dubbel grootbloemig is niet bekend om vlinders en bijen aan te trekken met zijn bloemen. Echter, zijn opvallende bloemen kunnen wel andere bestuivers, zoals hommels, aantrekken. Over het algemeen wordt deze plant meer gewaardeerd om zijn decoratieve eigenschappen.

  Begonia's zijn voornamelijk bedoeld als decoratieve planten en dragen niet direct bij aan de biodiversiteit in de tuin. Voor meer biodiversiteit kun je beter kiezen voor inheemse planten en bloemen die bijen, vlinders en andere insecten aantrekken. Het is altijd goed om verschillende plantensoorten in de tuin te hebben voor een gezonde en gevarieerde omgeving.

  De Begonia Tuberhybrida Grp bloeit van juni tot en met september. De bloeiperiode duurt gemiddeld zo'n 3 tot 4 maanden. De plant is dus voornamelijk in de zomermaanden in bloei.

  De Begonia dubbel grootbloemig kan niet goed tegen de volle zon en prefereert een plekje met halfschaduw tot schaduw. Te veel direct zonlicht kan de bladeren beschadigen en verkleuring veroorzaken. Het is daarom aan te raden om de plant op een beschutte plek te plaatsen.

  Nee, Begonia's zijn niet eetbaar en worden meestal gebruikt als decoratieve tuinplanten vanwege hun mooie bloemen en bladeren. Het consumeren van Begonia's kan leiden tot maagklachten of vergiftiging, dus het wordt afgeraden om ze te eten. Het is belangrijk om onderscheid te maken tussen eetbare planten en decoratieve planten om gezondheidsproblemen te voorkomen.

  De Begonia (Tuberhybrida Grp) dubbel grootbloemig heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is voornamelijk een decoratieve plant die bloeit in de tuin. Het heeft geen effect op geluidsoverlast.

 • Begonia's kunnen regelmatig gesnoeid worden om de vorm en grootte van de plant te behouden. Verwijder dode bloemen en bladeren om de plant gezond te houden. Het beste moment om te snoeien is in het voorjaar of aan het einde van de zomer.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Vermijd dat de plant te lang in droge grond staat.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Het is belangrijk om de potgrond vochtig te houden, maar niet te nat. Vermijd kalkrijke grond en zorg voor voldoende licht en warmte.

  De Bodemkwaliteit waarin deze plant gedijt, is goed doorlatende grond die vochtig is maar niet te nat. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en goed bemest wordt. Het is aan te raden om de plant regelmatig te voorzien van voeding voor bloeiende planten.

  Zet de plant op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin. Zorg voor goed doorlatende grond en voorkom dat de plant te lang nat blijft. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Om de plant te beschermen tegen de koude wintermaanden is het aan te raden om een dikke laag mulch, zoals bladeren of stro, rond de wortels aan te brengen. Het is verstandig om de plant af te dekken met vliesdoek of een koude kas om vorstschade te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant tijdens de wintermaanden op een beschutte plek staat om deze te beschermen tegen de kou.

  De Begonia heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de potgrond te vochtig wordt. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen.

  De Begonia (Tuberhybrida Grp) dubbel grootbloemig heeft behoefte aan regelmatige bemesting voor gezonde groei en bloei. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor bloeiende planten tijdens het groeiseizoen. Overbemesting moet vermeden worden om de plant niet te beschadigen.

  Mulchen is belangrijk voor de Begonia (Tuberhybrida Grp) omdat het helpt de grond vochtig te houden en onkruidgroei te voorkomen. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, stro of boomschors. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de plant ligt om rot te voorkomen.

  Begonia's gedijen het best in lichtzure tot neutrale bodems. Het is aan te raden om de zuurgraad regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met bijvoorbeeld turf of compost. Een pH-waarde tussen de 5,8 en 6,5 is ideaal voor een gezonde groei van de plant.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij deze tuinplant kunt u het beste preventieve maatregelen nemen, zoals regelmatig controleren op insecten en slakken en het gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes. Mocht er toch een plaag optreden, dan kunnen biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum worden ingezet. Het is belangrijk om de aangetaste plantendelen te verwijderen en de plant goed te verzorgen om de weerstand te verhogen.

 • Omschrijving

  De Begonia (Tuberhybrida Grp) is een plant met dubbel grootbloemige bloemen die opvallend en kleurrijk zijn. De bloemen hebben een mooie volle vorm en zijn meestal in verschillende kleuren verkrijgbaar. Deze Begonia's zijn ideaal voor in hanging baskets of bloempotten op het terras. Ze bloeien rijkelijk gedurende het hele groeiseizoen en hebben weinig onderhoud nodig. Een populaire keuze voor liefhebbers van bloeiende planten in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.