Impatiens (New Guinea Grp)

Impatiens (New Guinea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Impatiens (New Guinea Grp) is een kleurrijke en veelzijdige plant die bloeit met opvallende bloemen in verschillende tinten zoals roze, paars, wit en oranje. Deze plant gedijt goed in de schaduwrijke delen van de tuin en kan zowel in bloembedden als in hangmanden worden gebruikt. Impatiens heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende het hele groeiseizoen. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die regelmatig water en voeding nodig heeft. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Impatiens (New Guinea Grp) plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig verzorging. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en op een lichte plek te zetten, maar vermijd direct zonlicht. Het is een sterke plant die goed gedijt in kamertemperatuur.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek met helder, indirect licht voor het beste resultaat. Watergift moet afgestemd zijn op de hoeveelheid licht die de plant ontvangt.

  Water de plant één tot twee keer per week, afhankelijk van de grootte van de pot en de temperatuur in de ruimte. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Laat de bovenste laag van de grond tussen de gietbeurten licht opdrogen.

  De Impatiens (New Guinea Grp) houdt niet van direct zonlicht en verdraagt beter indirect licht. Plaats de plant op een plek waar het licht gefilterd wordt of in de schaduw. Te veel zon kan de bladeren verbranden en de plant beschadigen.

  Ja, Impatiens (New Guinea Grp) houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen de 20 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude temperaturen te houden om optimale groei te bevorderen. Impatiens (New Guinea Grp) kan gevoelig zijn voor temperatuurveranderingen, dus het is het beste om een stabiele, warme omgeving te behouden voor deze plant.

  De plant bloeit van het voorjaar tot in het najaar en de bloei kan enkele maanden aanhouden. De bloeiperiode kan tussen de 6 tot 9 maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden en verzorging.

  Ja, de Impatiens (New Guinea Grp) staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Deze plant helpt bij het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis door schadelijke stoffen te absorberen. Het is een goede keuze voor in huis of op kantoor.

  Ja, ik sta graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Deze temperatuur is ideaal voor mijn groei en bloei. Zorg ervoor dat ik niet blootgesteld word aan te koude temperaturen.

 • De plant kan regelmatig worden gesnoeid om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemen. Snoei na de bloeiperiode om de groei te stimuleren.

  Geef regelmatig water, zodat de grond altijd licht vochtig blijft. Vermijd dat de wortels in natte grond staan, dit kan leiden tot wortelrot. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur.

  Deze plant gedijt goed in lichte potgrond die goed vocht vasthoudt. Kies voor een potgrond die rijk is aan voedingsstoffen, zoals compostrijke potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De bodem moet goed doorlatend en lichtvochtig zijn. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten met een algemene plantenvoeding. Vermijd te natte grond, dit kan wortelrot veroorzaken.

  Water de plant regelmatig en zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft. Plaats de plant op een goed verlichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Geef de plant eens in de twee weken plantenvoeding voor een gezonde groei.

  Het is belangrijk om de bladeren van de plant regelmatig af te stoffen met een zachte doek om stof te verwijderen en de bladeren schoon te houden. Het is ook aan te raden om dode bloemen en bladeren te verwijderen om de plant gezond te houden. Gebruik bij het schoonmaken geen agressieve schoonmaakmiddelen, maar gewoon water.

  Deze plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor de beste groei. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag licht ontvangt.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant geen grote temperatuurverschillen ervaart. Houd de plant weg van tocht en koude tocht.

  Kamerplanten zoals de Impatiens (New Guinea Grp) gedijen goed bij een hoge luchtvochtigheid. Het is aan te raden om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Een luchtvochtigheid van ongeveer 60-70% wordt als ideaal beschouwd.

  Een zuurgraad van de bodem van ongeveer 6 tot 6,5 is ideaal voor Impatiens (New Guinea Grp). Het is belangrijk om de pH-waarde regelmatig te controleren en zo nodig aan te passen voor een gezonde groei van de plant. Het gebruik van specifieke potgrond voor kamerplanten kan helpen bij het behouden van de juiste zuurgraad.

  Kamerplanten zoals Impatiens hebben regelmatig voeding nodig om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof die speciaal is ontwikkeld voor bloeiende kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot verbrande wortels en bladverlies, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid meststof die je geeft.

 • Omschrijving

  Impatiens (New Guinea Grp) is een kleurrijke en veelzijdige plant die bloeit met opvallende bloemen in verschillende tinten zoals roze, paars, wit en oranje. Deze plant gedijt goed in de schaduwrijke delen van de tuin en kan zowel in bloembedden als in hangmanden worden gebruikt. Impatiens heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende het hele groeiseizoen. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die regelmatig water en voeding nodig heeft. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.