Coleostephus multicaulis

Overig vaste planten

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Coleostephus multicaulis, ook bekend als witte margriet, is een meerjarige plant die behoort tot de familie Asteraceae. Deze plant heeft smalle, behaarde bladeren en produceert kleine, witte bloemen met een geel hartje. Het is een compacte plant die ongeveer 30 centimeter hoog wordt en bloeit in de zomermaanden. Coleostephus multicaulis gedijt goed in goed gedraineerde grond en zonnige plekken in de tuin. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en is een mooie toevoeging aan een bloementuin of border.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend en zal zijn bladeren verliezen tijdens de winter. Het is een vaste plant die in het voorjaar en zomer bloeit en in de winter zijn bladeren verliest.

  Coleostephus multicaulis is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. De plant kan dus overleven in milde winters, maar heeft bescherming nodig bij strenge vorst. Het is aan te raden om de plant in de winter af te dekken met bijvoorbeeld stro of bladeren.

  Ja, de Coleostephus multicaulis is makkelijk in onderhoud en vereist weinig aandacht. Het is een sterke en robuuste tuinplant die goed gedijt in verschillende bodemsoorten en weersomstandigheden. Het regelmatig water geven en snoeien zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Coleostephus multicaulis heeft genoeg ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg voor voldoende afstand tussen de planten zodat ze voldoende licht en lucht krijgen. Houd rekening met de groeisnelheid en het uiteindelijke formaat van de planten.

  Nee, deze plant groeit het beste in de volle zon en heeft minstens 6-8 uur direct zonlicht per dag nodig om goed te gedijen. In de schaduw zal de groei van de plant waarschijnlijk beperkt zijn en kan dit leiden tot zwakke en bleke bladeren. Het is daarom aan te raden om deze plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  Tuinplanten hebben over het algemeen eens per week water nodig, maar dit kan variëren afhankelijk van de specifieke behoeften van de plant en de weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen met water. Het is raadzaam om regelmatig de grond te controleren voordat je water geeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die het produceert. Het is een uitstekende keuze voor tuinen die biodiversiteit willen bevorderen. Het bloeit rijkelijk en biedt een goede voedselbron voor bestuivers.

  Ja, Tuinplanten zijn over het algemeen goed voor biodiversiteit omdat ze bijdragen aan de diversiteit van planten in een omgeving, wat verschillende insecten en dieren aantrekt. Het zorgt voor voedsel en schuilplaatsen voor verschillende soorten inheemse flora en fauna. Het kan ook helpen bij het creëren van een gezond ecosysteem in de tuin.

  De plant bloeit in de maanden juni, juli en augustus. De bloeiperiode kan ongeveer 3 tot 4 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een plek met veel zonlicht. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes. Het is aan te raden om de plant regelmatig te controleren op uitdroging.

  Nee, de plant Coleostephus multicaulis is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren, omdat het giftige stoffen kan bevatten die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Het is het beste om deze plant alleen voor decoratieve doeleinden te gebruiken in de tuin.

  Ja, de plant heeft de eigenschap geluidsdempend te zijn door zijn dichte groei en bladstructuur. Het kan helpen om omgevingsgeluiden te verminderen. Het is daarom een goede keuze voor het creëren van een rustige en stille omgeving in de tuin.

 • Coleostephus multicaulis kan het beste na de bloei worden teruggesnoeid om de vorm en groei van de plant te bevorderen. Verwijder dode bloemen en takken regelmatig om de plant gezond te houden. Zorg ervoor dat de snoeischaar schoon en scherp is om schade aan de plant te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het besproeien van de bladeren om schimmelgroei te voorkomen.

  Coleostephus multicaulis heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Voor een optimale groei kan je ook meststoffen toevoegen aan de potgrond.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. De bodem moet niet te nat zijn om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om de grond regelmatig te bemesten en te voorzien van de juiste voedingsstoffen.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige plek in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de standplaats voldoende luchtig is en beschermd is tegen harde wind. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  Om de plant te beschermen tegen vorst in de winter, kan er een dikke laag mulch rond de basis worden gelegd om de wortels warm te houden. Daarnaast kan een beschermende hoes of doek worden gebruikt om de plant te beschermen tegen harde wind en strenge vorst. Het is ook raadzaam om de plant in een goed doorlatende grond te planten en deze goed water te geven voordat de vorst begint.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende grond en heeft weinig water nodig. Om de groei te bevorderen is het aan te raden om regelmatig de uitgebloeide bloemen te verwijderen. De plant kan het beste in de volle zon geplaatst worden.

  Tuinplanten hebben over het algemeen behoefte aan voedzame grond om goed te groeien en bloeien. Een bemesting met organische meststoffen in het voorjaar kan de planten helpen om gezond te blijven. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering te volgen om overbemesting te voorkomen.

  Mulchen met organisch materiaal zoals compost of boomschors helpt de bodem vocht vast te houden en onderdrukt onkruidgroei. Het beschermt de wortels tegen extreme temperaturen en voegt voedingsstoffen toe aan de bodem terwijl het verteert. Zo blijft de grond gezond en vruchtbaar voor optimale groei van de plant.

  De zuurgraad van de bodem waarin deze plant groeit, dient neutraal tot lichtzuur te zijn. Het is belangrijk dat de pH-waarde tussen de 6 en 7 ligt voor een optimale groei en bloei. Het regelmatig controleren en eventueel aanpassen van de bodem pH kan de gezondheid van de plant bevorderen.

  De plant kan last hebben van ongedierte zoals bladluizen, rupsen en spint. Om deze plagen te bestrijden kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen ingezet worden. Ook kan regelmatig inspectie en handmatig verwijderen van de beestjes helpen bij het voorkomen van schade aan de plant.

 • Omschrijving

  Coleostephus multicaulis, ook bekend als witte margriet, is een meerjarige plant die behoort tot de familie Asteraceae. Deze plant heeft smalle, behaarde bladeren en produceert kleine, witte bloemen met een geel hartje. Het is een compacte plant die ongeveer 30 centimeter hoog wordt en bloeit in de zomermaanden. Coleostephus multicaulis gedijt goed in goed gedraineerde grond en zonnige plekken in de tuin. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en is een mooie toevoeging aan een bloementuin of border.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.