Euphorbia pulcherrima 'Capri'

Euphorbia pulcherrima

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Euphorbia pulcherrima 'Capri' is een kerstster met opvallende rode en groene bladeren. De plant heeft een compacte groeiwijze en produceert heldere rode bloemen in het midden. Het is een populaire keuze voor de kerstperiode vanwege de feestelijke uitstraling. De Euphorbia pulcherrima 'Capri' heeft regelmatig water en indirect zonlicht nodig om goed te gedijen. Het is een mooie plant om cadeau te geven of je eigen huis tijdens de feestdagen op te fleuren.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden en hem op een lichte plek te zetten, maar vermijd direct zonlicht. Regelmatig bemesten en af en toe snoeien zal de plant gezond houden.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Zet hem daarom op een plek met veel indirect zonlicht. vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen.

  Deze plant heeft ongeveer 1 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door licht opdroogt. Het is belangrijk om de plant niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant houdt van helder, indirect licht en is gevoelig voor direct zonlicht. Plaats de plant daarom niet in de felle zon, maar geef hem een lichte standplaats met wat schaduw. Te veel zonlicht kan de bladeren beschadigen en verkleuren.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante kamertemperatuur tussen de 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tochtige plekken en koude temperaturen te houden voor optimale groei en bloei. Het is dus aan te raden om de plant op een warme en zonnige plek in huis te plaatsen.

  De Euphorbia pulcherrima 'Capri' bloeit normaal gesproken in de maanden november en december en de bloei kan enkele weken tot een maand duren.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het is in staat om schadelijke stoffen uit de lucht te filteren en zo de luchtkwaliteit te verbeteren. Dit maakt het een goede keuze voor binnenshuis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de temperatuur niet te ver onder de 15 graden Celsius zakt.

 • De plant kan het beste regelmatig gesnoeid worden om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en takken om de gezondheid van de plant te bevorderen. Snoei bij voorkeur in het voorjaar of direct na de bloei.

  Geef de plant regelmatig water, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Laat de bovenste laag van de grond opdrogen voordat je opnieuw water geeft. In de winter heeft de plant minder water nodig dan in de zomer.

  Euphorbia pulcherrima 'Capri' gedijt het best in goed doorlatende potgrond. Kies een potgrond die speciaal is ontwikkeld voor kamerplanten. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig blijft.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met een lichtzure pH-waarde. Het is belangrijk dat de bodem vochtig is, maar niet te nat. Zorg voor voldoende drainage om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels te nat worden. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd felle zonnestralen. Geef de plant om de paar weken wat plantenvoeding tijdens de groeiperiode.

  De Euphorbia pulcherrima 'Capri' kan het beste schoongemaakt worden door de bladeren af te stoffen met een vochtige doek en de pot regelmatig af te nemen met een vochtige doek om stof te verwijderen. Zorg ervoor dat de plant niet te nat wordt tijdens het schoonmaken om wortelrot te voorkomen. Gebruik geen schoonmaakmiddelen, deze kunnen schadelijk zijn voor de plant.

  De Euphorbia pulcherrima 'Capri' heeft veel licht nodig en staat het liefst op een plek met veel direct zonlicht. Zet de plant niet in de volle zon, maar wel in een lichte ruimte. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag licht krijgt om goed te kunnen groeien.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperaturen onder de 10 graden Celsius, dit kan schade veroorzaken. Plaats de plant op een plek met voldoende licht en vermijd tocht.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet matig zijn, met een gemiddelde luchtvochtigheid van ongeveer 50-60%. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht bij een warmtebron staat, omdat dit de luchtvochtigheid kan verminderen. Het regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen om de juiste luchtvochtigheid te behouden.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor Kamerplanten is neutraal tot licht zuur, met een pH-waarde tussen de 6 en 7. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en aan te passen indien nodig voor een optimale groei en gezondheid van de plant. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen kan opnemen uit de bodem door de juiste pH-waarde te handhaven.

  Voor kamerplanten is het aan te raden om tijdens het groeiseizoen elke 4-6 weken mest te geven. Gebruik speciale kamerplantenmest met de juiste verhouding voedingsstoffen. Let op dat je niet te veel mest geeft, dit kan schade aanrichten aan de plant.

 • Omschrijving

  Euphorbia pulcherrima 'Capri' is een kerstster met opvallende rode en groene bladeren. De plant heeft een compacte groeiwijze en produceert heldere rode bloemen in het midden. Het is een populaire keuze voor de kerstperiode vanwege de feestelijke uitstraling. De Euphorbia pulcherrima 'Capri' heeft regelmatig water en indirect zonlicht nodig om goed te gedijen. Het is een mooie plant om cadeau te geven of je eigen huis tijdens de feestdagen op te fleuren.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.