Osteospermum 'Volta'

Osteospermum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Osteospermum 'Volta' is een struikachtige plant met opvallende paarsroze bloemen met een geel hart. De bloemen bloeien van het voorjaar tot het najaar en trekken vlinders en bijen aan. 'Volta' is een sterke en makkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in de volle zon en goed doorlatende grond. Deze plant is perfect voor het opfleuren van borders, potten en hanging baskets. Met regelmatig water en bemesting zal Osteospermum 'Volta' uitbundig bloeien en voor een kleurrijke tuin zorgen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Osteospermum 'Volta' is een niet-groenblijvende plant en zal in de winter zijn blad verliezen. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen vorst om de bloei te behouden. In het voorjaar zal de plant opnieuw blad en bloemen krijgen.

  De plant is winterhard tot ongeveer -7°C. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij strenge vorst. Voor de winterperiode kan de plant worden afgedekt met bijvoorbeeld stro of bladeren.

  De plant is relatief makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor een goed doorlatende grond. Snoei dode bloemen regelmatig voor een langere bloei.

  Osteospermum 'Volta' heeft ongeveer 30 cm tot 40 cm ruimte nodig om optimaal te kunnen groeien. Het is belangrijk om voldoende ruimte rondom de plant te houden zodat er voldoende lucht en zonlicht bij kan komen. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht op andere planten staat om competitiestrijd te voorkomen.

  Tuinplanten die gedijen in de schaduw zijn meestal planten die weinig zonlicht nodig hebben om te groeien. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven en regelmatig te bemesten. Over het algemeen kunnen planten die van nature in schaduwrijke gebieden groeien, goed gedijen in de schaduw.

  Tuinplanten hebben over het algemeen 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Het is aan te raden om regelmatig de grond te controleren voordat je water geeft.

  Ja, de plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de bloemen die nectar bevatten, en zal daardoor insecten aantrekken die helpen bij bestuiving. De plant draagt zo bij aan de biodiversiteit in de tuin en kan een mooie toevoeging zijn voor liefhebbers van vlinders en bijen.

  Ja, de plant Osteospermum 'Volta' trekt bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Door het bieden van nectar en pollen helpt de plant om de populatie van bestuivers te ondersteunen. Het afwisselen met andere planten die verschillende bloeiperiodes hebben, kan de biodiversiteit verder bevorderen.

  De plant bloeit in de maanden mei tot en met september. De bloeiperiode kan enkele weken tot zelfs maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden en verzorging.

  Ja, deze plant kan goed tegen volle zon en gedijt het best op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg wel voor voldoende water, vooral tijdens warme zomerdagen.

  Nee, de Osteospermum 'Volta' is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gekweekt vanwege zijn decoratieve bloemen in de tuin. Eetbaarheid zou niet aangeraden worden.

  Nee, Osteospermum 'Volta' heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is voornamelijk een decoratieve tuinplant die bekend staat om zijn opvallende bloemen en aantrekkelijke uitstraling. Het kan wel helpen om een rustige en ontspannen sfeer te creëren in de tuin.

 • Knip regelmatig uitgebloeide bloemen weg om de groei te bevorderen en de bloeiperiode te verlengen. Verwijder ook dode of beschadigde bladeren om de plant gezond te houden. Snoei de plant in het voorjaar lichtjes terug om de vorm te behouden.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, maar ook niet uitdroogt. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en vermijd dat het blad nat wordt om schimmel te voorkomen.

  Osteospermum 'Volta' gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de potgrond licht en luchtig is, zodat de wortels voldoende zuurstof krijgen. Gebruik bij voorkeur potgrond speciaal voor tuinplanten.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem licht zuur tot neutraal is. Vermijd te natte grond, omdat dit kan leiden tot wortelrot.

  Zorg ervoor dat de plant wordt geplaatst op een zonnige standplaats voor optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Tuinplanten, zoals deze plant, hebben vaak winterbescherming nodig in koudere klimaten. Denk aan het gebruik van mulch, afdekmaterialen of het verplaatsen van de plant naar een beschutte plek tijdens de winter. Het is belangrijk om de specifieke behoeften van de plant en jouw lokale klimaatomstandigheden in overweging te nemen bij het bieden van winterbescherming.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg voor een goed doorlatende grond en geef voldoende voeding tijdens het groeiseizoen. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten en breng deze aan volgens de instructies op de verpakking. Bemest in het voorjaar en gedurende het groeiseizoen voor optimale resultaten.

  Mulch kan nuttig zijn voor de plant door vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de grond te beschermen tegen temperatuurschommelingen. Het kan worden aangebracht rond de planten in een laag van ongeveer 5-10 cm dik. Kies voor organisch mulch zoals compost, houtsnippers of stro.

  De Osteospermum 'Volta' gedijt het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor de groei en bloei van deze tuinplant. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is en niet te vochtig.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten is het belangrijk om regelmatig de planten te controleren op tekenen van plagen. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen kunnen helpen bij het bestrijden van ongedierte. Het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen kan ook effectief zijn in het voorkomen en bestrijden van plagen.

 • Omschrijving

  Osteospermum 'Volta' is een struikachtige plant met opvallende paarsroze bloemen met een geel hart. De bloemen bloeien van het voorjaar tot het najaar en trekken vlinders en bijen aan. 'Volta' is een sterke en makkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in de volle zon en goed doorlatende grond. Deze plant is perfect voor het opfleuren van borders, potten en hanging baskets. Met regelmatig water en bemesting zal Osteospermum 'Volta' uitbundig bloeien en voor een kleurrijke tuin zorgen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.