Osteospermum 'White Fantasy'

Osteospermum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Osteospermum 'White Fantasy' is een prachtige en elegante plant met grote witte bloemen en een geel hartje in het midden. De bloemen hebben een opvallende verschijning en bloeien rijkelijk gedurende het seizoen. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan zowel in de volle grond als in potten worden gekweekt. Het is een populaire keuze voor borders, perkjes en bloembakken vanwege de langdurige bloei en het aantrekkelijke uiterlijk. Osteospermum 'White Fantasy' kan goed gedijen in de volle zon en vraagt weinig onderhoud.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het is een tuinplant die in sommige klimaten mogelijk niet winterhard is en kan afsterven in koudere temperaturen. Het is aanbevolen om de plant te beschermen in de wintermaanden.

  Deze tuinplant is winterhard tot ongeveer -5°C. Het is belangrijk om de plant te beschermen bij langdurige vorst. De plant kan het beste op een beschutte plek geplaatst worden tijdens de wintermaanden.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en af en toe te bemesten. Daarnaast gedijt de plant het beste in de zon of halfschaduw.

  Osteospermum 'White Fantasy' heeft een gemiddelde ruimte nodig van ongeveer 30 tot 40 centimeter in de tuin. Het is belangrijk om voldoende ruimte te voorzien zodat de plant voldoende licht en lucht krijgt voor een optimale groei. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht op andere planten staat, zodat hij voldoende ruimte heeft om zich te ontwikkelen.

  De Tuinplanten gedijen over het algemeen het beste in de volle zon. Ze hebben minstens 6 uur zonlicht per dag nodig om goed te groeien en bloeien. In de schaduw zal de groei en bloei van deze plant waarschijnlijk verminderd worden.

  De Tuinplanten heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de witte bloemen waar ze op af komen. Het is een goede keuze als je deze nuttige insecten wilt aantrekken in je tuin.

  Ja, als tuinplant draag je bij aan de biodiversiteit door bijen en vlinders aan te trekken met je bloemen. Je zorgt voor een gevarieerde plantenpopulatie en creëert een voedselbron voor verschillende insecten. Het is belangrijk om een divers ecosysteem te ondersteunen in je tuin.

  Deze plant bloeit van mei tot en met oktober en de bloeiperiode duurt meestal zo'n 5 tot 6 maanden.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en bloeit het beste op een zonnige plek in de tuin. Zorg wel voor voldoende water in droge periodes en bescherm de plant tegen harde wind.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren, omdat het giftige stoffen kan bevatten. Het is bedoeld als decoratieve tuinplant.

  Ja, sommige tuinplanten hebben geluidsdempende eigenschappen vanwege hun bladeren en takken die geluidsgolven absorberen. Het is echter niet de primaire functie van deze plantensoort. Het effect van geluidsdemping kan variëren afhankelijk van de specifieke kenmerken van de plant.

 • Na de bloei kunnen de uitgebloeide bloemen worden weggeknipt om nieuwe bloei te stimuleren. Indien de plant te groot of te wild wordt, kan deze worden teruggesnoeid om de vorm te behouden. Het beste moment om te snoeien is in het voorjaar.

  Geef regelmatig water aan de plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Geef water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Voor de Tuinplanten is het belangrijk om potgrond te gebruiken die goed doorlatend is en rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de potgrond regelmatig te vervangen of bij te bemesten om de plant gezond te houden.

  De bodemkwaliteit voor deze tuinplant moet goed doorlatend zijn en bij voorkeur lichtvochtig. De grond moet een gemiddelde vruchtbaarheid hebben en een neutrale tot licht zure pH-waarde. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd wateroverlast. Bescherm de plant tegen harde wind.

  In de winter kan het nuttig zijn om een dikke laag mulch rond de plant aan te brengen om de wortels te beschermen tegen vorst. Het is ook raadzaam om vorstgevoelige planten af ​​te dekken met een doek of speciale hoes tijdens koude periodes. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt in de herfst om sterk de winter in te gaan.

  De plant moet regelmatig worden bewaterd, vooral tijdens droge periodes. Dode bloemen moeten regelmatig worden weggeknipt om de bloei te stimuleren. Bemest de plant in het voorjaar met een speciale meststof voor bloeiende planten.

  De Tuinplanten hebben over het algemeen niet veel bemesting nodig. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en eventueel nog een keer in de zomer. Zorg ervoor dat de plant genoeg voedingstoffen krijgt om gezond te kunnen groeien en bloeien.

  Mulch helpt om vocht vast te houden en de grond temperatuur te reguleren, waardoor de plant beter beschermd wordt tegen extreme weersomstandigheden. Het is belangrijk om een laag mulch aan te brengen rond de plant, maar niet direct tegen de stengels om schimmelvorming te voorkomen. Kies een organisch materiaal zoals houtsnippers, boomschors of compost.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor Tuinplanten ligt tussen de 6 en 7. Deze pH-waarde zorgt ervoor dat de planten voedingsstoffen optimaal kunnen opnemen. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en indien nodig bij te stellen door middel van kalk of zwavel.

  Voor deze tuinplant is het belangrijk om regelmatig te controleren op bladluizen, slakken en spint. Deze kunnen schade aan de plant veroorzaken en dienen zo snel mogelijk bestreden te worden. Het gebruik van milieuvriendelijke bestrijdingsmethoden wordt aangeraden om de plant gezond te houden.

 • Omschrijving

  Osteospermum 'White Fantasy' is een prachtige en elegante plant met grote witte bloemen en een geel hartje in het midden. De bloemen hebben een opvallende verschijning en bloeien rijkelijk gedurende het seizoen. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan zowel in de volle grond als in potten worden gekweekt. Het is een populaire keuze voor borders, perkjes en bloembakken vanwege de langdurige bloei en het aantrekkelijke uiterlijk. Osteospermum 'White Fantasy' kan goed gedijen in de volle zon en vraagt weinig onderhoud.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.