Osteospermum 'Tanga'

Osteospermum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Osteospermum 'Tanga' is een prachtige vaste plant met opvallende, felgekleurde bloemen. De bloemen hebben een karakteristieke paarse kleur met een geel hartje. De plant bloeit rijkelijk gedurende de lente en zomer en trekt vlinders en bijen aan. 'Tanga' gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Het is een ideale plant voor borders, rotstuinen en containers.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Osteospermum 'Tanga' is een tuinplant en is niet groenblijvend. De plant verliest zijn bladeren in de winter en komt in het voorjaar weer tot bloei. Het is een eenjarige plant.

  Deze plant is matig winterhard en kan temperaturen tot -5°C verdragen. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen strenge vorst door bijvoorbeeld mulch aan te brengen rond de wortels. In strenge winters kan het nodig zijn om de plant naar binnen te halen.

  Ja, de Osteospermum 'Tanga' is makkelijk in onderhoud en heeft weinig zorg nodig. Het is een sterke plant die goed gedijt in de tuin en weinig problemen ondervindt. Regelmatig water geven en af en toe bemesten is voldoende om de plant gezond te houden.

  Osteospermum 'Tanga' heeft ongeveer 30-40 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te kunnen verspreiden en bloeien. Zorg voor voldoende afstand tussen deze plant en andere tuinplanten om concurrentie te voorkomen.

  Osteospermum 'Tanga' groeit het beste in de volle zon. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een optimale groei en bloei. In de schaduw kan de plant minder goed groeien en bloeien.

  De plant heeft matig water nodig, ongeveer 1-2 keer per week afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten opdroogt om wortelrot te voorkomen. Het is het beste om 's ochtends water te geven, zodat de plant voldoende tijd heeft om op te drogen voor de nacht.

  Ja, de plant Osteospermum 'Tanga' is vlinder- en bijenlokkend. Het heeft bloemen die deze insecten aantrekken vanwege hun nectar en kleurrijke uitstraling. Dit maakt de plant een mooie toevoeging aan een tuin om bijen en vlinders aan te trekken.

  Tuinplanten zoals Osteospermum 'Tanga' dragen bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van bijen en vlinders. Ze bieden voedsel en schuilplaatsen voor verschillende insecten en dieren in de tuin. Daarnaast kunnen deze planten helpen bij het bevorderen van de natuurlijke balans in de tuin.

  Deze plant bloeit meestal vanaf het voorjaar tot aan de eerste vorst. De bloeiperiode kan duren van ongeveer mei tot en met oktober. De plant heeft een lange bloeitijd en zorgt voor kleur in de tuin gedurende een groot deel van het seizoen.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te zetten.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het wordt aanbevolen om geen delen van de plant in te nemen. Het is het beste om deze plant niet als voedselbron te gebruiken.

  Helaas, Osteospermum 'Tanga' heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is voornamelijk een decoratieve plant die vooral bekend staat om zijn mooie bloemen. Het kan dus niet helpen bij het dempen van geluid in uw omgeving.

 • Osteospermum 'Tanga' kan regelmatig worden gesnoeid om de plant compact en bossig te houden. Verwijder dode bloemen en uitgebloeide takken om de bloei te stimuleren. Snoei in het voorjaar voor het beste resultaat.

  De Tuinplanten dient regelmatig water te krijgen, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet doorweekt. Geef de plant water aan de basis, vermijd het besproeien van de bladeren.

  Tuinplanten zoals Osteospermum 'Tanga' groeien het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft en niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Het is aanbevolen om regelmatig nieuwe potgrond toe te voegen om de plant gezond te houden.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de bodem niet te nat is, om de wortels te beschermen tegen rot. Voeg indien nodig organisch materiaal toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  Osteospermum 'Tanga' houdt van een zonnige standplaats en kan goed gedijen in goed doorlatende grond. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst en regen, dus een beschutte plek is aan te raden. Deze plant is geschikt voor in de border, maar kan ook goed in potten op het terras geplaatst worden.

  Voor Tuinplanten is het belangrijk om in de winter bescherming te bieden tegen vorst. Je kunt de plant beschermen door mulch rond de wortels aan te brengen en door de plant af te dekken met een beschermhoes. Zorg er ook voor dat de plant niet te nat staat tijdens de wintermaanden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode bloemen regelmatig om de bloei te bevorderen en onderhoud de plant door regelmatig meststoffen toe te voegen.

  Voor tuinplanten is het aanbevolen om in het voorjaar een bemesting te geven met een langzaam werkende meststof. Dit zorgt voor een goede groei en bloei gedurende het seizoen. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering op de verpakking te volgen om overbemesting te voorkomen.

  Mulch helpt de grond vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Het beschermt de wortels van de plant tegen extreme temperaturen en voorkomt verdamping van water. Mulch kan bestaan uit organisch materiaal zoals compost, houtsnippers of stro.

  De plant houdt van een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Een te zure of te basische bodem kan de groei en bloei van de plant belemmeren. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals Osteospermum 'Tanga', kan je regelmatig controleren op bladluizen, spint en trips. Het is belangrijk om aangetaste delen van de plant te verwijderen en te zorgen voor een goede luchtcirculatie rondom de plant. Indien nodig kunnen biologische bestrijdingsmiddelen ingezet worden.

 • Omschrijving

  De Osteospermum 'Tanga' is een prachtige vaste plant met opvallende, felgekleurde bloemen. De bloemen hebben een karakteristieke paarse kleur met een geel hartje. De plant bloeit rijkelijk gedurende de lente en zomer en trekt vlinders en bijen aan. 'Tanga' gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Het is een ideale plant voor borders, rotstuinen en containers.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.