Guzmania 'Torch'

Guzmania

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Guzmania 'Torch' is een prachtige bromelia met opvallende rode bloemen die lijken op fakkels. De plant heeft smalle, groene bladeren die een rozet vormen en een exotisch uiterlijk geven. De Guzmania 'Torch' is een gemakkelijk te verzorgen kamerplant die goed gedijt bij lichte, indirecte zonlicht. De bloemen van deze plant blijven lang mooi en voegen een vleugje kleur toe aan elk interieur. Het regelmatig besproeien van de bladeren en het houden van de grond vochtig helpt de Guzmania 'Torch' gezond en gelukkig te houden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud. Hij heeft weinig water nodig en doet het goed op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Regelmatig de bladeren besproeien is voldoende om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig voor een goede groei. Plaats de plant daarom op een plek met voldoende indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Kamerplanten zoals Guzmania hebben regelmatig water nodig, ongeveer 1 keer per week. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar voorkom dat de plant in een laag water staat. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op vochtigheid.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en gedijt het beste bij helder, indirect licht. Te veel blootstelling aan de felle zon kan leiden tot verbranding van de bladeren. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te zetten waar hij geen direct zonlicht ontvangt.

  Ja, de plant houdt van warmte en vochtige lucht. Een gemiddelde kamertemperatuur tussen de 18-24 graden Celsius is ideaal voor deze plant. Plaats de plant op een warme en lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  De Guzmania 'Torch' bloeit meestal in de maanden april tot september en de bloei kan enkele maanden duren.

  Ja, de Guzmania is een luchtzuiverende plant. Hij kan helpen de luchtkwaliteit te verbeteren door schadelijke stoffen uit de lucht te filteren. Het is daarom een goede keuze voor binnenshuis.

  Ja, de plant houdt ervan om te staan op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. Dit zorgt voor de beste groeiomstandigheden en helpt de plant gezond te blijven. Plaats de plant daarom op een locatie met deze temperatuur.

 • Het snoeien van de bladeren van de plant is niet nodig. Eventuele dode bladeren kunnen voorzichtig worden afgeknipt met een scherpe schaar. Het is belangrijk om regelmatig dode bloemen te verwijderen om de plant gezond te houden.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Laat de grond tussen gietbeurten door iets opdrogen. Vermijd het water geven vanuit de top van de plant om rotting van de bladeren te voorkomen.

  De Guzmania 'Torch' heeft goed doorlatende potgrond nodig. Het is belangrijk dat de potgrond licht en luchtig is, zodat het water goed kan weglopen. Kies daarom voor speciale potgrond voor kamerplanten.

  De bodem voor kamerplanten moet goed doorlatend zijn om wortelrot te voorkomen. Gebruik een potgrond met veel organisch materiaal en zorg ervoor dat de pot drainagegaten heeft. Het is belangrijk om de bovenste laag grond regelmatig te vervangen om de voedingsstoffen op peil te houden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat. Vermijd direct zonlicht, halfschaduw is ideaal voor deze plant. Voeg regelmatig voeding toe tijdens de groeiperiode.

  De bladeren van de plant kunnen regelmatig worden afgenomen met een vochtige doek om stof te verwijderen. Mocht er veel stof op de bladeren zitten, dan kan de plant ook onder de douche worden gezet en voorzichtig worden afgespoeld. Vermijd hierbij dat de bloem in contact komt met water.

  De Guzmania 'Torch' heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een lichte plek, zoals bij een raam op het oosten of westen. Een gebrek aan licht kan leiden tot minder bloei en groei.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18-24°C. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme kou of warmte, dit kan de gezondheid van de plant schaden. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden.

  Kamerplanten zoals Guzmania 'Torch' gedijen het beste bij een hoge luchtvochtigheid. Een luchtvochtigheid tussen de 50% en 70% is ideaal voor deze planten. Zorg regelmatig voor voldoende vochtigheid door bijvoorbeeld een luchtbevochtiger te gebruiken of de plant regelmatig te besproeien.

  Kamerplanten groeien het best in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem in de gaten te houden om de gezondheid van de plant te ondersteunen. Het regelmatig meten en aanpassen van de pH-waarde kan helpen bij een optimale groei en bloei.

  De Guzmania 'Torch' is een kamerplant die regelmatig bemesting nodig heeft tijdens het groeiseizoen. Het is belangrijk om een uitgebalanceerde meststof te gebruiken die speciaal is ontwikkeld voor kamerplanten. Meststof kan het beste elke 4-6 weken worden toegediend tijdens de lente en zomermaanden.

 • Omschrijving

  De Guzmania 'Torch' is een prachtige bromelia met opvallende rode bloemen die lijken op fakkels. De plant heeft smalle, groene bladeren die een rozet vormen en een exotisch uiterlijk geven. De Guzmania 'Torch' is een gemakkelijk te verzorgen kamerplant die goed gedijt bij lichte, indirecte zonlicht. De bloemen van deze plant blijven lang mooi en voegen een vleugje kleur toe aan elk interieur. Het regelmatig besproeien van de bladeren en het houden van de grond vochtig helpt de Guzmania 'Torch' gezond en gelukkig te houden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.