Philodendron xanadu

Philodendron

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Philodendron xanadu is een plant met prachtige groene bladeren die diep ingesneden en gegolfd zijn. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en vormt een dichte bos van bladeren. De Philodendron xanadu is een populaire kamerplant vanwege zijn sierlijke uitstraling en makkelijke verzorging. Deze plant houdt van een lichte standplaats, maar geen direct zonlicht. Regelmatig water geven en af en toe besproeien zorgt ervoor dat de Philodendron xanadu gezond blijft.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en water krijgt en af en toe wat plantenvoeding. Het is een sterke en veerkrachtige kamerplant die goed gedijt in normale kamertemperaturen.

  Ja, de plant heeft behoefte aan helder, indirect licht maar verdraagt ook wat schaduw. Zet hem niet in direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat hij gelijkmatig belicht wordt.

  De Philodendron xanadu heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Controleer regelmatig of de bovenste laag grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en geeft de voorkeur aan helder, indirect licht. Te veel zon kan de bladeren beschadigen en verbranden. Het is het beste om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, deze plant houdt van warmte en groeit het beste bij temperaturen tussen de 18-22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude lucht te houden. Zorg ervoor dat de plant op een warme en heldere plek staat.

  Philodendron xanadu bloeit meestal in de maanden april tot juni en de bloei kan enkele weken tot een maand duren.

  Ja, de plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het helpt de luchtkwaliteit in huis te verbeteren door schadelijke stoffen te absorberen. Het is een populaire keuze als kamerplant vanwege deze eigenschap.

  Ja, deze plant geeft de voorkeur aan een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor optimale groeiomstandigheden.

 • Het is aan te raden om regelmatig dode bladeren te verwijderen om de gezondheid van de plant te bevorderen. Snoei oude en gele bladeren onderaan de plant om ruimte te maken voor nieuwe groei. Knip de bladeren vlak boven de basis af met een scherpe schaar of snoeischaar.

  Geef de plant regelmatig water zodat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Laat de potgrond tussen gietbeurten door licht opdrogen om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om in de winter minder water te geven vanwege de verminderde groei.

  Gebruik een goed doorlatende potgrond voor kamerplanten. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig is, maar niet te nat. Verpot de plant indien nodig om te voorkomen dat de wortels verstikt raken.

  De plant heeft een goed doorlatende en lichtvochtige bodem nodig. Het is belangrijk dat de bodem niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Een lichtzure bodem met goede voedingsstoffen is ideaal voor deze plant.

  Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in water staan. Geef regelmatig voeding tijdens de groeiperiode, maar verminder in de winter. Verwijder dode bladeren om de plant gezond te houden.

  De bladeren van deze plant kunnen regelmatig worden afgenomen met een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen. Het is belangrijk om de bladeren voorzichtig af te nemen om beschadiging te voorkomen. Daarnaast kunnen dode bladeren en bloemen worden verwijderd om de plant gezond te houden.

  Philodendron xanadu heeft helder, indirect zonlicht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant niet in direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan verbranden. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om gezond te blijven.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18-25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden en blootstelling aan koude tocht te vermijden. Zorg ervoor dat de plant niet in de buurt van verwarmingsbronnen of airconditioning staat.

  Een hoge luchtvochtigheid is belangrijk voor deze plant. Besproei regelmatig de bladeren met water om de luchtvochtigheid te verhogen. Plaats de plant op een locatie met een natuurlijke luchtvochtigheid, zoals de badkamer.

  De Philodendron xanadu gedijt het beste in een licht zure bodem met een pH tussen de 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen om de gezondheid van de plant te behouden. Een goede zuurgraad van de bodem bevordert de opname van voedingsstoffen door de wortels.

  Bemest de plant eenmaal per maand tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Gebruik een evenwichtige vloeibare meststof voor kamerplanten en houd de dosering zoals aangegeven op de verpakking aan. In de herfst en winter heeft de plant minder voeding nodig.

 • Omschrijving

  De Philodendron xanadu is een plant met prachtige groene bladeren die diep ingesneden en gegolfd zijn. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en vormt een dichte bos van bladeren. De Philodendron xanadu is een populaire kamerplant vanwege zijn sierlijke uitstraling en makkelijke verzorging. Deze plant houdt van een lichte standplaats, maar geen direct zonlicht. Regelmatig water geven en af en toe besproeien zorgt ervoor dat de Philodendron xanadu gezond blijft.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.