Rhododendron (Simsii Grp) 'Sima'

Rhododendron (Simsii Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rhododendron (Simsii Grp) 'Sima' is een compacte en langzaam groeiende plant met glanzende, donkergroene bladeren. In het voorjaar bloeit deze plant met prachtige, lichtroze bloemen die in trossen bij elkaar staan. De bloemen hebben een aangename geur en trekken vlinders en bijen aan. Deze rhododendron gedijt het best in vochtige, zure grond en kan goed worden gebruikt als solitaire plant in de tuin of in een border. Regelmatig snoeien helpt om de plant compact en gezond te houden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Rhododendron (Simsii Grp) 'Sima' is over het algemeen vrij makkelijk te onderhouden. Deze plant heeft regelmatig water en licht nodig, en af en toe wat plantenvoeding. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op plagen en ziektes.

  Ja, de Rhododendron houdt van veel licht, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een heldere plek, maar uit de felle zon. Zorg voor een lichte standplaats voor een goede groei en bloei.

  De Rhododendron Sima heeft ongeveer één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar laat de plant niet met zijn wortels in het water staan. In de winter kan de plant minder frequent water nodig hebben.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, het beste is om hem op een plek te zetten met indirect licht. Te veel zon kan schade veroorzaken aan zijn bladeren. Het is beter om hem te plaatsen op een plek met helder, maar gefilterd licht.

  Ja, de Rhododendron houdt van warmte en een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en plotselinge temperatuurschommelingen. Het gedijt het beste in een warme en vochtige omgeving.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Sima' bloeit normaal gesproken in de lente en vroege zomermaanden. De bloeiperiode kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Ja, Rhododendrons helpen de luchtkwaliteit te verbeteren door giftige stoffen uit de lucht te verwijderen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en water krijgt om optimaal te kunnen functioneren als luchtzuiveraar. De Rhododendron staat bekend om zijn mooie bloemen en kan een positieve invloed hebben op de luchtkwaliteit in huis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Dit is de ideale temperatuur voor een gezonde groei en bloei. Veel lagere of hogere temperaturen kunnen de plant schaden.

 • Rhododendrons hoeven eigenlijk niet gesnoeid te worden, behalve om dode of beschadigde takken te verwijderen. Als de plant te groot wordt, kan deze na de bloei lichtjes gesnoeid worden om de vorm te behouden. Snoei bij voorkeur niet te diep in het oude hout, aangezien dit de bloei kan belemmeren.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. In de winterperiode kan de plant met wat minder water toe.

  De Rhododendron 'Sima' gedijt het beste in zure, goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen maar ook om wateroverlast te vermijden. Een pot met gaten in de bodem zorgt voor een goede afvoer van overtollig water.

  Rhododendrons groeien het beste in goed doorlatende zure grond. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en een lage pH heeft. Vermijd kalkrijke bodems voor een optimale groei en bloei.

  Deze plant heeft graag een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Houd de grond licht vochtig en geef regelmatig plantenvoeding tijdens de groeiperiode. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen en houd de plant vrij van dode bladeren.

  Om stof en vuil te verwijderen, kunt u de bladeren van de plant afstoffen met een vochtige doek. Verwijder dode bladeren regelmatig om de plant gezond te houden. Een lichte sproeibeurt af en toe kan ook helpen om de bladeren schoon te houden.

  Rhododendrons hebben veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek met helder, indirect licht voor de beste groei. Tekort aan licht kan leiden tot een minder uitbundige bloei.

  De optimale temperatuur voor kamerplanten zoals de Rhododendron (Simsii Grp) 'Sima' ligt tussen de 18°C en 24°C. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen tocht en temperatuurschommelingen. Te hoge of te lage temperaturen kunnen leiden tot stress en gezondheidsproblemen voor de plant.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals deze is het best tussen de 50-60%. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag is, vooral tijdens de wintermaanden wanneer de verwarming aan staat. Een luchtbevochtiger kan helpen om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  Rhododendron planten groeien het beste in een zure bodem met een pH-waarde tussen de 4,5 en 6. Daarom is het belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te meten en zo nodig aanpassingen te doen met speciale meststoffen. Een goede zuurgraad zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Rhododendrons hebben speciale meststoffen nodig die rijk zijn aan stikstof en fosfor voor een goede groei en bloei. Gebruik een meststof speciaal voor zuurminnende planten en bemest in het voorjaar. Overbemesting kan leiden tot verbrande wortels, dus volg de aanbevolen hoeveelheden op de verpakking.

 • Omschrijving

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Sima' is een compacte en langzaam groeiende plant met glanzende, donkergroene bladeren. In het voorjaar bloeit deze plant met prachtige, lichtroze bloemen die in trossen bij elkaar staan. De bloemen hebben een aangename geur en trekken vlinders en bijen aan. Deze rhododendron gedijt het best in vochtige, zure grond en kan goed worden gebruikt als solitaire plant in de tuin of in een border. Regelmatig snoeien helpt om de plant compact en gezond te houden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.