Cyclamen Super Serie Compact

Cyclamen overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cyclamen Super Serie Compact is een compacte en bloeiende plant met opvallende bloemen in verschillende kleuren zoals roze, paars en wit. De plant heeft donkergroene bladeren met een opvallend patroon en groeit goed zowel binnen als buiten in de tuin. Het is een makkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft en langdurig bloeit. De Cyclamen Super Serie Compact is ideaal voor het opfleuren van je interieur of tuin en trekt vlinders en bijen aan. Het is een populaire keuze vanwege zijn mooie uitstraling en gemakkelijke verzorging.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Cyclamen Super Serie Compact is gemakkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden en de plant op een lichte plek te zetten zonder direct zonlicht. Daarnaast is het verstandig om de uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen voor een langere bloeiperiode.

  Ja, de Cyclamen Super Serie Compact heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant daarom bij voorkeur op een plek met indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag licht krijgt.

  De Cyclamen Super Serie Compact heeft ongeveer één keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid in de kamer. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar ook niet te nat blijft staan om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om de grond regelmatig te controleren voordat je water geeft.

  Deze plant houdt niet van felle zonlicht, het is beter om hem op een plek te zetten waar hij indirect zonlicht krijgt. Te veel zon kan de bladeren beschadigen en de bloei beïnvloeden. Het is aan te raden om de plant uit de directe zon te houden.

  Ja, de plant houdt van warmte en voelt zich het prettigst bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het liefst staat de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Ze zijn gevoelig voor kou en tocht.

  De Cyclamen Super Serie Compact bloeit meestal in de maanden september tot en met april en de bloeiperiode kan enkele weken tot maanden duren.

  Ja, kamerplanten hebben over het algemeen een luchtzuiverende werking. Ze kunnen helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren door schadelijke stoffen op te nemen en zuurstof af te geven. Het regelmatig luchten van de ruimte blijft echter ook belangrijk voor een gezonde lucht in huis.

  Ja, de plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Dit is ideaal voor de gezonde groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te hoge of te lage temperaturen.

 • Het is niet nodig om de Cyclamen Super Serie Compact plant te snoeien. Verwijder alleen dode of beschadigde bladeren om de gezondheid van de plant te bevorderen. Regelmatig water geven en voeden zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Geef de plant water zodra de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Zorg ervoor dat overtollig water gemakkelijk kan weglopen uit de pot. Geef de plant water bij de wortels en vermijd het besproeien van de bladeren.

  Voor Kamerplanten zoals Cyclamen Super Serie Compact is het aan te raden om gebruik te maken van potgrond met een luchtige en goed doorlatende structuur. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vocht kan vasthouden, maar ook overtollig water goed kan afvoeren om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig vernieuwen en vervangen van de potgrond kan de gezondheid en groei van de plant bevorderen.

  De Cyclamen Super Serie Compact heeft een goed doorlatende en licht zure bodem nodig om optimaal te groeien en bloeien. Het is belangrijk dat de bodem voldoende vocht vast kan houden, maar ook niet te nat is. Een kwalitatief goede potgrond voor kamerplanten kan de ideale basis bieden voor deze plant.

  Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de plant met de wortels in het water staat. Geef de plant regelmatig plantenvoeding en zet hem op een lichte plek, maar niet direct in de zon. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Om de plant schoon te maken, kun je voorzichtig stof en vuil van de bladeren afvegen met een zachte doek of een plumeau. Als de bladeren erg vies zijn, kun je ze voorzichtig afspoelen onder lauw water en laten opdrogen. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen en zorg dat de plant niet te lang nat blijft om schimmelvorming te voorkomen.

  De Cyclamen Super Serie Compact heeft graag een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek met indirect licht voor een optimale groei. Houd er rekening mee dat te weinig licht kan leiden tot minder bloei.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 10 en 18 graden Celsius. Houd de plant uit de buurt van tocht en koude temperaturen. Zorg voor een constante en gematigde kamertemperatuur voor optimale groei en bloei.

  De luchtvochtigheid is het beste in een gemiddeld vochtige omgeving. Houd de luchtvochtigheid op peil door regelmatig te sproeien rond de plant, vooral tijdens de droge wintermaanden. Vermijd echter te veel vocht om schimmelinfecties te voorkomen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze plant is licht zuur tot neutraal. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0 wordt aanbevolen voor een optimale groei. Zorg voor een goed doorlatende potgrond om wortelrot te voorkomen.

  Het is belangrijk om de Cyclamen Compact regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen met een evenwichtige vloeibare meststof. Gebruik hiervoor een meststof met een hoger fosforgehalte om de bloemen te stimuleren. Verminder de bemesting in de winter wanneer de plant in rust is.

 • Omschrijving

  De Cyclamen Super Serie Compact is een compacte en bloeiende plant met opvallende bloemen in verschillende kleuren zoals roze, paars en wit. De plant heeft donkergroene bladeren met een opvallend patroon en groeit goed zowel binnen als buiten in de tuin. Het is een makkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft en langdurig bloeit. De Cyclamen Super Serie Compact is ideaal voor het opfleuren van je interieur of tuin en trekt vlinders en bijen aan. Het is een populaire keuze vanwege zijn mooie uitstraling en gemakkelijke verzorging.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.