Calathea 'Freddie'

Calathea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Calathea 'Freddie' is een prachtige bladplant met opvallend gestreepte bladeren in verschillende tinten groen en paars. De bladeren hebben een uniek patroon dat lijkt op vingerafdrukken, wat de plant extra bijzonder maakt. De 'Freddie' staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en is daarom een populaire keuze voor in huis. De plant heeft regelmatig water nodig en houdt van een lichte standplaats zonder direct zonlicht. Met de juiste verzorging kan de Calathea 'Freddie' uitgroeien tot een prachtige en gezonde plant die een echte eyecatcher in huis is.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Calathea 'Freddie' is over het algemeen een tamelijk gemakkelijke plant om te onderhouden. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden en de plant uit direct zonlicht te plaatsen. Daarnaast kan de plant af en toe worden besproeid om de luchtvochtigheid te verhogen.

  Kamerplanten zoals Calathea 'Freddie' hebben baat bij indirect licht en vermijd direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant op een lichte plek te zetten, maar uit de buurt van felle zonnestralen. Zorg ervoor dat de plant niet in de volle zon staat om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Kamerplanten zoals 'Freddie' hebben meestal één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingscondities en seizoenen. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten doorweken. Het is aan te raden om regelmatig de bladeren te besproeien om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De Calathea 'Freddie' houdt niet van direct zonlicht en verkiest een plek met indirect zonlicht. Te veel zon kan de bladeren beschadigen en verkleuren. Zorg voor een plek met helder, maar gefilterd licht.

  Ja, de Calathea houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18°C en 23°C. Het is belangrijk dat de plant niet wordt blootgesteld aan plotselinge temperatuurveranderingen of tocht. Het is aan te raden om de plant op een warme en lichte plek in huis te plaatsen.

  De bloei van de Calathea 'Freddie' vindt meestal plaats in de lente en de zomermaanden. De bloeiperiode kan enkele weken tot enkele maanden duren.

  Ja, de Calathea 'Freddie' is een luchtzuiverende kamerplant. Deze plant helpt bij het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis door schadelijke stoffen uit de lucht te filteren en om te zetten in zuurstof. Het is dus een goede keuze voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, deze plant staat het liefst op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om optimale groeiomstandigheden te garanderen. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan grote temperatuurschommelingen.

 • Je kunt de lelijke of dode bladeren van de plant regelmatig snoeien om een gezonde uitstraling te behouden. Gebruik een scherpe, schone schaar om bladeren net boven de stam af te knippen. Snoeien bevordert de groei en zorgt voor een compacte vorm van de plant.

  Geef regelmatig water aan deze plant en zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Vermijd dat de wortels in het water staan, maar laat de grond ook niet volledig opdrogen. Het is belangrijk om tijdens de groeiperiode meer water te geven en in de winterperiode minder.

  Calathea 'Freddie' gedijt het beste in vochtige potgrond met goede drainage. Het is belangrijk de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Gebruik bij voorkeur een potgrond voor kamerplanten.

  Een goede bodem voor kamerplanten moet goed doorlatend zijn en vocht vasthouden. Vermijd te droge of te natte grond, aangezien dit de wortels kan beschadigen. Gebruik een potgrond speciaal voor kamerplanten voor optimale groei en gezondheid.

  - Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. - Houd de grond altijd licht vochtig door regelmatig water te geven. - Regelmatig de bladeren besproeien zorgt voor een optimale luchtvochtigheid.

  Je kunt het stof van de bladeren van deze plant voorzichtig afnemen met een vochtige doek of spons. Gebruik lauw water en vermijd direct zonlicht tijdens het schoonmaken. Vergeet niet om regelmatig de bladeren te controleren op eventuele insecten of ziekten.

  Calathea 'Freddie' heeft helder, indirect licht nodig en mag niet worden blootgesteld aan direct zonlicht. Een plekje bij een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de plant niet te veel of te weinig licht krijgt, dit kan de gezondheid van de plant beïnvloeden.

  Calathea 'Freddie' houdt van een constante temperatuur tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen tocht en temperatuurwisselingen. Plaats de plant niet in de buurt van verwarmings- of airconditioningsystemen.

  De luchtvochtigheid moet hoog gehouden worden, ongeveer tussen de 60%-70%. Dit kan bereikt worden door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Een hoge luchtvochtigheid helpt de bladeren gezond te houden.

  De bodem voor de Calathea plant dient zuur tot neutraal te zijn, met een pH tussen 5,5 en 7,0. Een te hoge pH kan leiden tot voedingsproblemen en slechte groei. Regelmatig testen en indien nodig aanpassen van de pH-waarde is belangrijk voor een gezonde groei van de plant.

  Kamerplanten hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige vloeibare meststof om de plant te voorzien van alle benodigde voedingsstoffen. Overbemesting kan leiden tot schade aan de wortels, dus volg altijd de instructies op de verpakking van de meststof.

 • Omschrijving

  Calathea 'Freddie' is een prachtige bladplant met opvallend gestreepte bladeren in verschillende tinten groen en paars. De bladeren hebben een uniek patroon dat lijkt op vingerafdrukken, wat de plant extra bijzonder maakt. De 'Freddie' staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en is daarom een populaire keuze voor in huis. De plant heeft regelmatig water nodig en houdt van een lichte standplaats zonder direct zonlicht. Met de juiste verzorging kan de Calathea 'Freddie' uitgroeien tot een prachtige en gezonde plant die een echte eyecatcher in huis is.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.