Hedera helix 'Green Ripple'

Hedera helix

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hedera helix 'Green Ripple' is een klimmende klimopplant met opvallende groene bladeren die gekartelde randen en een geribbeld oppervlak hebben. De bladeren hebben een glanzende textuur en zijn hartvormig van vorm. Deze variëteit staat bekend om zijn decoratieve uitstraling en wordt vaak gebruikt als bodembedekker of om muren en hekken te bedekken. Het is een winterharde plant die goed gedijt in zowel zon als schaduwrijke omgevingen. Regelmatig snoeien helpt de plant gezond en compact te houden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is gemakkelijk in onderhoud. Hij heeft weinig water nodig en gedijt goed in verschillende lichtomstandigheden. Regelmatig snoeien bevordert een gezonde groei.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek waar het helder maar indirect zonlicht ontvangt. Het zal gedijen bij helder omgevingslicht.

  De plant heeft 1-2 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar overbewatering moet vermeden worden. Controleer altijd eerst de grond voordat je water geeft.

  Nee, deze plant houdt niet van direct zonlicht en staat het liefst op een plek met indirect licht. Te veel direct zonlicht kan de bladeren beschadigen en verbranden. Het is dus beter om de plant uit de felle zon te houden.

  Ja, de plant houdt van warmte en voelt zich het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Plaats de plant dus op een warme plek in huis maar vermijd direct zonlicht. Het is ook belangrijk om de plant weg te houden van tocht en koude plekken.

  De Hedera helix 'Green Ripple' bloeit meestal van september tot november en de bloei duurt ongeveer 6 weken.

  Ja, kamerplanten hebben over het algemeen luchtzuiverende eigenschappen. Het is daarom goed mogelijk dat je luchtzuiverende eigenschappen hebt. Het helpt om de luchtkwaliteit te verbeteren en schadelijke stoffen uit de lucht te filteren.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om gezond te blijven. Te hoge of te lage temperaturen kunnen de groei beïnvloeden.

 • Regelmatig snoeien zorgt voor een compacte groei en voorkomt dat de plant te wild wordt. Verwijder dode of beschadigde bladeren en takken met behulp van een scherpe snoeischaar. Snoei in het voorjaar en zomer voor het beste resultaat.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is maar vermijd dat de wortels in het water staan. In de winterperiode kan de plant wat minder water nodig hebben dan in de zomer.

  Deze plant gedijt goed in potgrond die licht vochtig is en goed draineert. Gebruik een potgrond speciaal voor kamerplanten voor een optimale groei en gezondheid. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te vervangen of bij te vullen om de plant gezond te houden.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vochtigheid. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan voedingsstoffen en een pH-waarde heeft tussen 6 en 7. Gebruik bij voorkeur potgrond gemengd met compost voor optimale groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Geef af en toe wat plantenvoeding tijdens de groeiperiode. Verwijder regelmatig dode bladeren en knip de plant indien nodig bij.

  Om de plant schoon te maken, kun je een zachte doek gebruiken om stof van de bladeren te verwijderen. Af en toe kun je de bladeren voorzichtig afspoelen onder lauwwarm water. Vermijd te veel water op de bladeren om schimmelvorming te voorkomen.

  De Hedera helix 'Green Ripple' plant gedijt het beste op een plek met helder, indirect zonlicht. Plaats de plant niet in direct zonlicht, aangezien dit de bladeren kan verbranden. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd te felle zonnestralen.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen of tocht. Het is aan te raden om de plant op een plek te zetten waar de temperatuur stabiel is.

  De Hedera helix 'Green Ripple' gedijt goed bij een gemiddelde luchtvochtigheid in huis. Af en toe nevelen met water kan helpen om de luchtvochtigheid te verhogen. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht bij een warmtebron staat om uitdroging te voorkomen.

  Deze plant gedijt het best in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,5. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig testen van de bodem pH-waarde kan helpen bij het handhaven van een gezonde groei van de plant.

  De 'Green Ripple' heeft matige voedingsbehoeften en kan profiteren van een algemene kamerplantenmeststof. Het is belangrijk om de plant tijdens het groeiseizoen, vanaf het voorjaar tot en met de herfst, regelmatig te bemesten. Volg de instructies op de verpakking van de meststof voor de juiste dosering en frequentie.

 • Omschrijving

  Hedera helix 'Green Ripple' is een klimmende klimopplant met opvallende groene bladeren die gekartelde randen en een geribbeld oppervlak hebben. De bladeren hebben een glanzende textuur en zijn hartvormig van vorm. Deze variëteit staat bekend om zijn decoratieve uitstraling en wordt vaak gebruikt als bodembedekker of om muren en hekken te bedekken. Het is een winterharde plant die goed gedijt in zowel zon als schaduwrijke omgevingen. Regelmatig snoeien helpt de plant gezond en compact te houden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.