Dahlia (Miscellaneous Grp) Royal Dahlietta Betty

Dahlia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Dahlia (Miscellaneous Grp) Royal Dahlietta Betty is een compacte en bloeiende plant met prachtige donkerroze bloemen. Deze dahlia heeft een opvallende en elegante uitstraling die elke tuin of borders kan opfleuren. De bloemen hebben een mooie vorm en zorgen voor een levendige en kleurrijke toevoeging aan de omgeving. De plant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die in de zomer en herfst bloeit en vlinders en bijen aantrekt.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Dahlia's hebben regelmatig water en zonlicht nodig om goed te gedijen. Ze doen het het beste met regelmatige verzorging en bemesting. Met de juiste zorg kunnen ze lang meegaan en blijven bloeien.

  Ja, Dahlia's hebben veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor het beste resultaat. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Dahlia plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Het is aan te raden om de plant 1-2 keer per week water te geven, afhankelijk van de omgevingsomstandigheden. Zorg ervoor dat de potgrond tussen de gietbeurten licht vochtig blijft.

  Ja, de Dahlia houdt van de felle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie. De plant heeft minstens 6 uur zonlicht per dag nodig om goed te groeien en bloeien. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme zomerdagen.

  Ja, de Dahlia plant houdt van warmte en verkiest een plek met veel zonlicht om goed te gedijen. Het is belangrijk om de plant op een warme en zonnige locatie te plaatsen om zijn groei te bevorderen. Het is aan te raden om de Dahlia plant tijdens de koudere maanden binnen te zetten om vorst te vermijden.

  De Dahlia bloeit vanaf de zomermaanden, meestal van juni tot oktober. De bloeiperiode kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Ja, als kamerplant draagt de Dahlia bij aan een betere luchtkwaliteit in huis door CO2 om te zetten in zuurstof. Daarnaast kan de plant eventuele giftige stoffen uit de lucht filteren en afbreken.

  Ja, deze plant groeit het beste op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Het is belangrijk dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen. Zorg dus voor een constante en aangename temperatuur voor optimale groei van deze kamerplant.

 • Je kunt de dahlia snoeien door regelmatig de uitgebloeide bloemen te verwijderen. Dit zorgt ervoor dat de plant energie kan steken in het produceren van nieuwe knoppen. Snoei de plant in het najaar tot ongeveer 15 cm boven de grond en bescherm hem tegen vorst.

  De Dahlia houdt van regelmatig water geven, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Geef de plant water als de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Zorg ervoor dat de pot waar de plant in staat een goede afwatering heeft.

  De Dahlia houdt van goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de plant te voorzien van vloeibare meststoffen tijdens het groeiseizoen. Vermijd te natte grond en zorg voor voldoende zonlicht.

  De Dahlia (Miscellaneous Grp) Royal Dahlietta Betty gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd zware, compacte grond en zorg voor voldoende voedingstoffen voor een goede groei en bloei.

  De Dahlia vereist regelmatig water geven en moet in goed doorlatende grond worden geplant. Het is belangrijk om de uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen om de bloeiperiode te verlengen. Daarnaast heeft de plant regelmatig voeding nodig om gezond te blijven.

  Om de plant schoon te maken, kun je een zachte doek gebruiken om stof van de bladeren af te vegen. Als er vuil of insecten op de bladeren zitten, kun je ze voorzichtig afvegen met een vochtige doek. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze de bladeren kunnen beschadigen.

  De Dahlia (Miscellaneous Grp) Royal Dahlietta Betty heeft veel natuurlijk licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant bij een raam op het oosten, westen of zuiden voor voldoende lichtinval. Zorg ervoor dat de plant niet in direct zonlicht staat om bladverbranding te voorkomen.

  De Dahlia doet het goed bij een constante temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen of tocht, dit kan schade veroorzaken. Het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar de temperatuur stabiel is.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten moet over het algemeen tussen de 40-60% liggen. Zorg ervoor dat de plant niet teveel droge lucht krijgt, dit kan leiden tot uitdroging en bladverlies. Besproei de plant regelmatig met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  Deze plant geeft de voorkeur aan een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,5 en 7,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen of bodemverbeteraars. Een optimale zuurgraad zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Dahliaplanten hebben regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Het is aan te raden om een evenwichtige meststof te gebruiken die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium. Bemest de plant elke 2-4 weken voor optimale groei en bloei.

 • Omschrijving

  De Dahlia (Miscellaneous Grp) Royal Dahlietta Betty is een compacte en bloeiende plant met prachtige donkerroze bloemen. Deze dahlia heeft een opvallende en elegante uitstraling die elke tuin of borders kan opfleuren. De bloemen hebben een mooie vorm en zorgen voor een levendige en kleurrijke toevoeging aan de omgeving. De plant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die in de zomer en herfst bloeit en vlinders en bijen aantrekt.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.