Viola F1 hybride

Viola

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola F1 hybride is een compacte en kleurrijke plant met prachtige bloemen in verschillende tinten, zoals paars, geel, wit en blauw. Deze plant bloeit overvloedig gedurende de lente en de zomer en voegt een vrolijke sfeer toe aan tuinen, borders en bloembakken. De Viola F1 hybride heeft een sterke groeikracht en bloeit langdurig, waardoor je er lang van kunt genieten. Deze plant gedijt goed in de zon of halfschaduw en vereist een goed doorlatende grond. De Viola F1 hybride is ook geliefd bij bijen, vlinders en andere bestuivers, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan biodiverse tuinen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Viola F1 hybride is geen groenblijvende plant. Het is een overblijvende plant die in de winter meestal afsterft en in het voorjaar weer opkomt. Het is daarom een goede keuze als eenjarige in de tuin.

  De plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het wordt aangeraden om de plant tijdens strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld vliesdoek. De plant kan het beste worden geplant op een beschutte plek in de tuin.

  De Viola F1 hybride is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Deze plant heeft weinig zorg nodig en kan goed gedijen in verschillende omstandigheden. Regelmatig water geven en de dode bloemen verwijderen zorgt voor een gezonde groei.

  De Tuinplanten hebben ongeveer 15 tot 20 cm ruimte nodig om goed te groeien. Hierdoor kunnen ze voldoende licht en voedingsstoffen opnemen uit de grond. Zorg ervoor dat de planten niet te dicht op elkaar staan om ze de ruimte te bieden om zich te ontwikkelen.

  Ja, de Viola F1 hybride groeit goed in de schaduw. Het is een plant die goed gedijt op plekken waar niet veel zonlicht komt. Zorg voor voldoende vochtige grond en u zult mooie bloemen zien bloeien.

  Tuinplanten zoals de Viola F1 hybride hebben gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingsomstandigheden. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Het is aan te raden om regelmatig de grond te controleren voordat je water geeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen en kleurrijke bloeiers. Het is een goede keuze voor een tuin om bestuivers aan te trekken en te ondersteunen.

  Deze plant draagt bij aan de biodiversiteit door bloemen te produceren die insecten aantrekken. Het kan een positieve invloed hebben op het ecosysteem in uw tuin. Het is een aanwinst voor de biodiversiteit in uw buitenruimte.

  Deze plant bloeit meestal van maart tot en met mei en de bloei kan ongeveer 8 tot 10 weken duren. De bloemen zijn over het algemeen klein en hebben meestal een paarse, blauwe of gele kleur.

  Ja, de Viola F1 hybride kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven in warme periodes. De Viola F1 hybride zal goed gedijen in de volle zon.

  Nee, de bloemen van de plant zijn niet eetbaar. Het is aan te raden om de plant niet te consumeren.

  Ja, de Viola F1 hybride heeft dichte bladeren en kan helpen om geluid te dempen in de tuin. Het kan een beetje geluid absorberen, maar het is geen volledig geluidsdempende plant. Deze eigenschap kan echter helpen om een rustige sfeer te creëren in de tuin.

 • Je kunt de plant regelmatig terugsnoeien om een compacte groei te bevorderen. Verwijder dode bloemen en bladeren om de bloeiperiode te verlengen. Snoei in het voorjaar eventueel lang uitgegroeide takken terug.

  Tuinplanten hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft, maar niet te nat. In de zomermaanden kan het handig zijn om 's ochtends water te geven om verdamping te voorkomen.

  De Viola F1 hybride gedijt goed in licht vochtige potgrond en is het beste in een goed doorlatende pot. Het is belangrijk om regelmatig te controleren op vochtigheid en de plant alleen water te geven als de grond droog aanvoelt. Planten kunnen ook profiteren van het toevoegen van organisch materiaal aan de potgrond voor extra voeding.

  De Viola F1 hybride gedijt het beste in goed doorlatende grond met een neutrale tot licht zure pH. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en regelmatig wordt bemest om een gezonde groei te bevorderen. Vermijd zware kleigrond en te natte omstandigheden om wortelrot te voorkomen.

  De Viola F1 hybride gedijt het beste op een zonnige standplaats of in halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en geef regelmatig water. Deze plant kan goed geplant worden in borders, potten of hangmanden.

  Om de plant te beschermen in de winter is het aan te raden om een laag mulch aan te brengen rond de wortels. Daarnaast kan het helpen om de plant af te dekken met een dikke laag stro of bladeren. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water krijgt in de wintermaanden.

  De plant vereist regelmatig water geven, maar laat de grond niet te drassig worden. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te stimuleren. Bemest de plant in het voorjaar voor een gezonde groei.

  Tuinplanten hebben regelmatig voeding nodig in de vorm van bemesting. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te bevorderen. Bemest de planten volgens de aanbevelingen op de verpakking.

  Mulchen helpt bij het behouden van vocht in de grond en onderdrukt onkruidgroei. Gebruik organisch mulchmateriaal zoals bladeren, stro of boomschors. Breng een laag van 5-8 cm mulch aan rond de plant, maar houd een kleine afstand tot de stengels om verstikking te voorkomen.

  De Viola F1 hybride gedijt het beste in een bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Een zure bodem is dus ideaal voor deze plant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om ervoor te zorgen dat de plant optimaal kan groeien en bloeien.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij Tuinplanten is het aan te raden om regelmatig de planten te inspecteren op luizen, trips of slakken. Gebruik zo nodig biologische bestrijdingsmiddelen zoals roofmijten of nematoden. Zorg ook voor een goede afwatering en luchtstroming om schimmelziekten te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Viola F1 hybride is een compacte en kleurrijke plant met prachtige bloemen in verschillende tinten, zoals paars, geel, wit en blauw. Deze plant bloeit overvloedig gedurende de lente en de zomer en voegt een vrolijke sfeer toe aan tuinen, borders en bloembakken. De Viola F1 hybride heeft een sterke groeikracht en bloeit langdurig, waardoor je er lang van kunt genieten. Deze plant gedijt goed in de zon of halfschaduw en vereist een goed doorlatende grond. De Viola F1 hybride is ook geliefd bij bijen, vlinders en andere bestuivers, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan biodiverse tuinen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.