Pelargonium (Zonale Grp) 'Cherry'

Pelargonium (Zonale Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Pelargonium (Zonale Grp) 'Cherry' is een soort geranium met opvallende rode bloemen die lijken op kersen. De bladeren van deze plant hebben een groene kleur met donkere banden erop. 'Cherry' is een compacte plant die goed gedijt in de zon en weinig water nodig heeft. Deze plant is perfect voor op het terras of in hangende manden. Pelargonium 'Cherry' geeft een vrolijke en kleurrijke uitstraling aan elke tuin of balkon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Pelargonium 'Cherry' is niet groenblijvend. Het is een eenjarige tuinplant die in de winter zal afsterven. Het is daarom belangrijk om de plant in het najaar te verwijderen en volgend jaar opnieuw te planten.

  Pelargonium (Zonale Grp) 'Cherry' is niet winterhard en kan niet tegen vorst. Het is raadzaam om deze plant in de winter binnen te zetten op een lichte en koele plek om vorstschade te voorkomen. Het is geen geschikte plant om buiten te laten overwinteren in ons klimaat.

  Ja, de Pelargonium (Zonale Grp) 'Cherry' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vraagt weinig speciale zorg. Deze tuinplanten gedijen goed in de zon en hebben slechts af en toe wat water en voeding nodig. Het is een sterke plant die doorgaans goed bestand is tegen ziektes en plagen.

  Pelargoniums hebben over het algemeen genoeg ruimte nodig om zich te verspreiden en te groeien. Voor een gezonde ontwikkeling is het aan te raden om ze ongeveer 20 tot 30 centimeter van elkaar te planten. Zorg ervoor dat ze voldoende ruimte hebben om zich uit te spreiden en te bloeien.

  Pelargoniums groeien het best in de volle zon of in lichte schaduw. In de schaduw kunnen ze minder bloemen produceren en de plant kan groeien in een meer uitgerekte vorm. Het is het beste om deze planten in voldoende zonlicht te plaatsen voor optimale groei.

  Pelargoniums hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet doorweekt. Over het algemeen kan de plant 1-2 keer per week water nodig hebben, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid.

  Ja, Pelargoniums hebben felgekleurde bloemen die vlinders en bijen aantrekken met hun nectar. Het zijn goede planten om te zorgen voor bestuiving in de tuin. Geniet van de levendigheid die deze planten naar je tuin brengen.

  Als tuinplant draagt Pelargonium (Zonale Grp) 'Cherry' niet direct bij aan de biodiversiteit, maar kan wel bijdragen aan de esthetische waarde van de tuin. Het is aan te raden om ook andere planten aan te planten die wel bijdragen aan de biodiversiteit, zoals inheemse plantensoorten. In het algemeen zijn planten die veel nectar produceren gunstig voor bestuivende insecten.

  Pelargonium (Zonale Grp) 'Cherry' bloeit meestal van mei tot en met september. De bloeiperiode kan ongeveer 4 tot 6 maanden duren, afhankelijk van de weersomstandigheden en verzorging. De plant staat bekend om zijn overvloedige en kleurrijke bloemen.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft daar zelfs baat bij. Het zorgt voor een rijkere bloei en stevigere planten. Zorg wel voor voldoende water en voeding bij langdurige blootstelling aan de zon.

  Nee, Pelargoniums zijn niet eetbaar en worden voornamelijk gekweekt vanwege hun decoratieve bloemen en bladeren. Het consumeren van delen van deze plant kan leiden tot maagklachten en vergiftiging. Het wordt daarom sterk afgeraden om deze planten te eten.

  Sommige tuinplanten hebben een beperkte geluidsdempende eigenschappen, maar over het algemeen zijn planten niet effectief in het dempen van geluid in een ruimte. Andere methoden zoals isolatie en geluidswerende materialen zijn effectiever voor geluidsdemping.

 • Snoei de plant regelmatig om de groei te bevorderen en de vorm compact te houden. Verwijder dode of zieke bladeren en bloemen om de gezondheid van de plant te bevorderen. Snoei in het voorjaar en de zomer voor optimale groei en bloei.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelgroei te voorkomen.

  De plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond met voldoende voedingstoffen. Het is belangrijk dat de potgrond licht en luchtig is voor een gezonde groei van de plant. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen.

  Een goede bodemkwaliteit voor tuinplanten is cruciaal voor gezonde groei en bloei. Zorg voor een goed doorlatende bodem met voldoende voedingsstoffen. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  De plant houdt van een zonnige standplaats en kan ook wat zon verdragen. Zet de plant op een beschutte plek uit de wind. Zorg voor goed doorlatende grond.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door deze naar binnen te halen of af te dekken met bijvoorbeeld stro of vliesdoek. Zorg ervoor dat de plant op een beschutte plek staat en niet blootgesteld wordt aan harde wind. Het is raadzaam om regelmatig te controleren of de plant nog gezond is en eventuele dode of beschadigde delen te verwijderen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral in de zomermaanden. Het is belangrijk om de uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen om de bloei te stimuleren. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te bevorderen.

  Gebruik een meststof met een hoog kaliumgehalte voor een gezonde groei en bloei. Bemest van maart tot september ongeveer elke 2 weken. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig over de plant wordt verspreid en vermijd meststoffen die te veel stikstof bevatten.

  Het is aan te raden om de grond rondom deze plant te bedekken met mulch om vocht vast te houden en onkruidgroei te voorkomen. Mulch kan bestaan uit compost, houtsnippers of bladeren. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dik is om verstikking van de wortels te voorkomen.

  Deze plant groeit het beste in een bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,5. Een licht zure tot neutrale bodem is ideaal voor een goede groei en bloei. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten zoals Pelargonium 'Cherry', kunt u gebruik maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of roofmijten. Daarnaast kunt u ook preventieve maatregelen nemen door regelmatig de planten te inspecteren op ongedierte en deze indien nodig te verwijderen. Tot slot kunnen ook biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum helpen bij het bestrijden van ongedierte.

 • Omschrijving

  Pelargonium (Zonale Grp) 'Cherry' is een soort geranium met opvallende rode bloemen die lijken op kersen. De bladeren van deze plant hebben een groene kleur met donkere banden erop. 'Cherry' is een compacte plant die goed gedijt in de zon en weinig water nodig heeft. Deze plant is perfect voor op het terras of in hangende manden. Pelargonium 'Cherry' geeft een vrolijke en kleurrijke uitstraling aan elke tuin of balkon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.