Pelargonium (Zonale Grp) 'Lachsball'

Pelargonium (Zonale Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Pelargonium 'Lachsball' is een variant van de Zonale Geranium met opvallende zalmroze bloemen. De bloemen hebben een lichte geur en bloeien rijkelijk gedurende het groeiseizoen. De bladeren zijn vaak groen met een donkere bies erlangs, wat extra contrast geeft. Deze plant houdt van een zonnige standplaats en regelmatig water geven. 'Lachsball' is een mooie toevoeging aan een zonnige border of als eyecatcher in een bloembak.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Pelargonium (Zonale Grp) 'Lachsball' is geen groenblijvende plant. Het blad van deze plant zal afvallen in de winter en in het voorjaar weer nieuw blad krijgen. Het is een populaire tuinplant vanwege de kleurrijke bloemen.

  Deze plant is redelijk winterhard en kan temperaturen tot ongeveer -5 graden Celsius verdragen. Het is aan te raden om de plant in de winter binnen te zetten of te beschermen tegen vorst. Planten in potten zijn over het algemeen gevoeliger voor vorst dan planten in de volle grond.

  Pelargoniums zijn over het algemeen makkelijk te onderhouden en kunnen goed tegen droge omstandigheden. Ze hebben regelmatig water nodig en kunnen het beste op een zonnige plek staan. Regelmatig verwijderen van verwelkte bloemen stimuleert de bloei.

  Pelargoniums hebben over het algemeen voldoende ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg voor minimaal 20-30 cm ruimte tussen elke plant. Het is ook belangrijk om voldoende afstand te houden van andere planten om concurrentie om voedingsstoffen en zonlicht te voorkomen.

  Pelargoniums van de Zonale groep groeien het beste in de volle zon of halfschaduw. Ze kunnen over het algemeen niet goed groeien in de schaduw. Het is daarom aan te raden om deze planten op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  Water geef je best 1-2 keer per week, afhankelijk van de bodemvochtigheid en de temperatuur. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt maar ook niet te nat wordt. Laat de bovenste laag van de grond licht opdrogen tussen de gietbeurten.

  Ja, Pelargoniums staan bekend om hun aantrekkelijkheid voor vlinders en bijen vanwege hun nectarrijke bloemen. Deze plant kan dus zeker vlinders en bijen aantrekken in de tuin. Het is een waardevolle toevoeging voor een insectenvriendelijke tuin.

  Pelargoniums zijn geen inheemse plantensoorten en hebben over het algemeen weinig bij te dragen aan de biodiversiteit. Tuinplanten zoals de Pelargonium 'Lachsball' worden voornamelijk geteeld voor decoratieve doeleinden en bieden weinig voedsel of leefomgeving voor inheemse dieren. Het bevorderen van biodiversiteit kan beter worden bereikt door het planten van inheemse plantensoorten.

  Pelargonium 'Lachsball' bloeit normaal gesproken van mei tot september en de bloeiperiode kan tot wel vier maanden duren.

  Ja, de Pelargonium (Zonale Grp) 'Lachsball' kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die gedijt in zonnige plekken en kan goed groeien en bloeien in deze omstandigheden. Zorg wel voor voldoende water en voeding.

  Nee, de Pelargonium (Zonale Grp) 'Lachsball' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en niet geschikt voor consumptie. Het is belangrijk om alleen planten te eten die specifiek worden gekweekt voor consumptie.

  Pelargoniums hebben geen geluidsdempende eigenschappen. Deze planten zijn voornamelijk decoratief en zorgen voor een kleurrijke toevoeging aan de tuin. Het is dan ook vooral gekend om zijn mooie bloemen en bladeren.

 • Voor tuinplanten zoals deze is het aan te raden om regelmatig te snoeien om de groei te bevorderen en een compacte vorm te behouden. Verwijder regelmatig dode of beschadigde takken en bloemen om de gezondheid en bloei van de plant te stimuleren. Snoei in het voorjaar om de plant te verjongen en te voorkomen dat hij te groot wordt.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft, maar niet te drassig. In de winterperiode kan de plant minder water nodig hebben.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt en geef regelmatig voeding voor een gezonde groei. Overpotten kan jaarlijks nodig zijn om de plant voldoende ruimte te geven.

  De bodemkwaliteit voor Tuinplanten moet goed doorlatend zijn en vochtig worden gehouden, maar niet te nat. Een bodem die licht zuur tot neutraal is, met voldoende organisch materiaal, zal de plant helpen gedijen. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt door regelmatig te bemesten.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  In de winter kan het nodig zijn om de plant te beschermen tegen vorst door hem naar binnen te halen of af te dekken met bijvoorbeeld stro of noppenfolie. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat in de winter, dit kan leiden tot wortelrot. Snoei de plant pas in het voorjaar om vorstschade te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren om de plant gezond te houden. Geef de plant een voedzame meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en de zomer.

  Voor tuinplanten is het aan te raden om in het voorjaar organische meststof te geven voor een goede groei en bloei. Ook kan in de zomerperiode regelmatig vloeibare meststof worden gebruikt om de plant gezond te houden. Zorg er wel voor dat de plant niet overbemest wordt om schade te voorkomen.

  Het is aan te raden om de plant te mulchen met organisch materiaal, zoals compost of boomschors. Dit zal helpen om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dicht bij de stam van de plant wordt aangebracht om rotting te voorkomen.

  De plant gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Een goed doorlatende grond is belangrijk om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig bij te sturen met kalk of zwavel.

  Voor de bestrijding van ongedierte op tuinplanten, zoals de Pelargonium 'Lachsball', kun je gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of roofmijten. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig de planten te controleren op plagen en deze indien nodig met de hand te verwijderen. Voorkom overmatig gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen om het ecosysteem in je tuin te beschermen.

 • Omschrijving

  Pelargonium 'Lachsball' is een variant van de Zonale Geranium met opvallende zalmroze bloemen. De bloemen hebben een lichte geur en bloeien rijkelijk gedurende het groeiseizoen. De bladeren zijn vaak groen met een donkere bies erlangs, wat extra contrast geeft. Deze plant houdt van een zonnige standplaats en regelmatig water geven. 'Lachsball' is een mooie toevoeging aan een zonnige border of als eyecatcher in een bloembak.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.