Pelargonium (Zonale Grp) 'Aphrodite'

Pelargonium (Zonale Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Pelargonium 'Aphrodite' is een prachtige en kleurrijke plant met helderrode bloemen en donkergroen blad. Deze plant behoort tot de Zonale Groep van Pelargoniums en gedijt goed in de zon. 'Aphrodite' is een compacte plant die ideaal is voor in potten en hanging baskets. Deze Pelargonium staat bekend om haar lange bloeiperiode en sterke geur. Een perfecte keuze voor liefhebbers van vrolijke en geurige planten in de tuin of op het balkon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Pelargoniums zijn over het algemeen groenblijvend en behouden hun bladeren gedurende het hele jaar. Deze planten zijn populair vanwege hun langdurige bloei en gemakkelijke onderhoud. In de meeste gevallen zullen ze hun bladeren behouden, zelfs in de winter.

  De plant is niet winterhard en moet tijdens de winterperiode binnen worden gehaald of op een beschutte plek worden gezet. Het is belangrijk dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 10 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in het voorjaar weer naar buiten te verplaatsen.

  Ja, de Pelargonium (Zonale Grp) 'Aphrodite' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Deze plant vereist weinig speciale zorg en kan goed gedijen in de tuin. Regelmatig water geven en voldoende zonlicht zijn voldoende voor deze plant.

  Voor een optimale groei heeft deze plant een ruimte nodig van ongeveer 20-30 cm in de breedte en 30-50 cm in de hoogte. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te ontwikkelen en te groeien zonder belemmeringen van andere planten. Bescherm de plant tegen eventuele schaduw en zorg voor voldoende licht en lucht.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant in de zon te plaatsen voor optimale groei.

  De Pelargonium 'Aphrodite' heeft ongeveer 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de grootte van de pot en de omgevingstemperatuur. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet drassig. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op vochtigheid.

  Ja, Pelargoniums zijn populair bij vlinders en bijen vanwege hun zoete geur en heldere kleuren. Ze kunnen helpen bij het aantrekken van deze nuttige bestuivers in de tuin. Het is een goede keuze voor een kleurrijke en geurige border.

  Pelargoniums trekken bestuivers aan, zoals bijen en vlinders, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. De plant zelf draagt echter niet direct bij aan de biodiversiteit vanwege zijn hybride eigenschappen. Het is vooral de diversiteit aan planten in de tuin die zorgt voor een gezonde biodiversiteit.

  De 'Aphrodite' bloeit van mei tot en met september en produceert bloemen gedurende de hele zomer. De bloei kan tot wel vier maanden duren.

  Ja, Pelargoniums kunnen goed tegen de volle zon en hebben minimaal zes uur direct zonlicht per dag nodig. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes en de grond goed te laten opdrogen tussen gietbeurten. Zorg er ook voor dat de plant voldoende voeding krijgt om gezond te blijven.

  Nee, de plant is niet eetbaar en kan zelfs giftig zijn bij consumptie. Het wordt aangeraden om de plant niet te eten of te gebruiken voor culinaire doeleinden. Het is een decoratieve plant en dient voornamelijk als tuinplant.

  Ja, veel tuinplanten hebben het vermogen om geluidsgolven te absorberen en kunnen dus dienen als geluidsdempend. Het blad en de stengels van planten kunnen geluidsgolven absorberen en hierdoor bijdragen aan een rustige omgeving. Het is echter belangrijk om meerdere planten te plaatsen om een merkbaar geluidsdempend effect te creëren.

 • De Pelargonium (Zonale Grp) 'Aphrodite' kan het beste worden gesnoeid in het voorjaar om de groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemen regelmatig om de plant gezond te houden. Met regelmatig snoeien zorg je ervoor dat de plant compact en vol bloemen blijft.

  Geef regelmatig water aan deze plant en zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Laat de grond tussen de gietbeurten door licht opdrogen om wortelrot te voorkomen. In de zomer kan het nodig zijn om vaker water te geven vanwege de hogere temperaturen.

  Voor Tuinplanten is het belangrijk dat ze worden geplant in goed doorlatende potgrond met een lichte structuur. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende voedingsstoffen bevat om de plant gezond te houden. Water geven dient te gebeuren op basis van de individuele behoeften van de plant.

  Pelargonium (Zonale Grp) 'Aphrodite' groeit het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Een licht zure tot neutrale bodem pH is ideaal voor deze tuinplant.

  De Pelargonium (Zonale Grp) 'Aphrodite' gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om gezond te blijven. Plaats de plant bij voorkeur op een plek met voldoende lichtinval en bescherm haar tegen harde wind.

  Voor de winterbescherming van tuinplanten zoals deze is het aan te raden om ze voor de vorst binnen te halen of te beschermen met stro, bladeren of speciale winterhoezen. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat tijdens de wintermaanden om wortelrot te voorkomen. In het voorjaar weer buiten zetten als de vorst voorbij is.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven. Zorg voor voldoende zonlicht en bemest de plant regelmatig tijdens het groeiseizoen. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te stimuleren.

  Voor optimale groei en bloei heeft de plant regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof met voldoende stikstof, fosfor en kalium. Pas op dat de plant niet overbemest raakt, dit kan de groei belemmeren.

  Het aanbrengen van mulch rondom de plant helpt bij het vasthouden van vocht en voorkomt onkruidgroei. Dit kan worden gedaan met organisch materiaal zoals bladeren, stro of houtsnippers. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant wordt gelegd om rotting te voorkomen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor Tuinplanten zoals Pelargonium is neutraal tot licht zuur, met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aanpassingen te maken met bijvoorbeeld kalk of meststoffen. Een goede balans in de zuurgraad van de bodem zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten, zoals de Pelargonium (Zonale Grp) 'Aphrodite', kunnen natuurlijke methoden gebruikt worden zoals het besproeien met een mengsel van water en zeep of het plaatsen van lokvallen. Daarnaast kunnen ook preventieve maatregelen genomen worden, zoals het regelmatig controleren van de plant op tekenen van ongedierte en het bevorderen van een gezonde groei door de plant op de juiste manier te verzorgen. Het is belangrijk om het gekozen bestrijdingsmiddel zorgvuldig te selecteren en te gebruiken volgens de aanwijzingen op de verpakking om schade aan de plant te voorkomen.

 • Omschrijving

  Pelargonium 'Aphrodite' is een prachtige en kleurrijke plant met helderrode bloemen en donkergroen blad. Deze plant behoort tot de Zonale Groep van Pelargoniums en gedijt goed in de zon. 'Aphrodite' is een compacte plant die ideaal is voor in potten en hanging baskets. Deze Pelargonium staat bekend om haar lange bloeiperiode en sterke geur. Een perfecte keuze voor liefhebbers van vrolijke en geurige planten in de tuin of op het balkon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.