Hedera helix 'Diny'

Hedera helix

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hedera helix 'Diny' is een klimplant uit de klimopfamilie met opvallende, groenbonte bladeren. De bladeren zijn donkergroen van kleur met een opvallende lichtgroene of gele rand. Het is een winterharde plant die goed gedijt in zowel zon als schaduw. De Hedera helix 'Diny' kan als bodembedekker gebruikt worden, maar ook tegen een muur of schutting omhoog klimmen. Deze plant is makkelijk te onderhouden en heeft weinig verzorging nodig.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen vrij makkelijk in onderhoud en kan goed gedijen in verschillende omgevingen. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden en af en toe licht te snoeien om de groei te bevorderen. Een lichte standplaats met indirect zonlicht is ideaal voor deze plant.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant daarom het liefst op een plek waar het dagelijks enkele uren zonlicht krijgt. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle delen gelijkmatig belicht worden.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in natte grond staan. Geef in de wintermaanden wat minder water dan in de zomer.

  Kamerplanten houden over het algemeen niet van direct felle zonlicht. Het is beter om ze op een plek te zetten waar ze indirect zonlicht ontvangen. Te veel zonlicht kan bladeren verbranden en de plant beschadigen.

  Ja, Hedera helix 'Diny' houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant in een warme ruimte te houden en te vermijden dat deze blootgesteld wordt aan tocht of kou. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt en de juiste vochtigheidsgraad heeft om gezond te blijven.

  De Hedera helix 'Diny' bloeit in de maanden september en oktober. De bloeiperiode duurt meestal enkele weken.

  Ja, Hedera helix heeft luchtzuiverende eigenschappen. Het helpt bij het filteren van schadelijke stoffen uit de lucht en zorgt zo voor een schonere en gezondere leefomgeving. Het is daarom een goede keuze als kamerplant.

  Ja, de plant houdt van een omgevingstemperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur zorgt ervoor dat de plant optimaal kan gedijen en gezond kan blijven. Plaats de plant dus op een plek waar deze temperatuur wordt gehandhaafd.

 • Je kunt de plant regelmatig snoeien om de groei te bevorderen en een compacte vorm te behouden. Dit kun je het beste doen in het voorjaar of de vroege zomer. Knip de langste scheuten tot de gewenste lengte af om de plant gezond te houden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Zorg ervoor dat de bovenste laag van de grond droog is voordat je opnieuw water geeft. In de winterperiode heeft de plant iets minder water nodig.

  De Hedera helix 'Diny' gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond. Kies voor een potgrond die speciaal geschikt is voor kamerplanten om de optimale groei en gezondheid van de plant te bevorderen. Zorg ervoor dat de potgrond nooit volledig uitdroogt, maar vermijd ook dat de wortels te nat blijven staan.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende, vruchtbare grond met een neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Een lichte bemesting in het voorjaar kan de groei van de plant bevorderen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed bij regelmatig water geven en besproeien. Snoei dode of beschadigde bladeren en takken regelmatig om de groei te bevorderen. Houd de plant weg van tocht en direct zonlicht voor optimale groei.

  De plant kan regelmatig worden schoongemaakt door stof af te nemen van de bladeren met een vochtige doek. Als er veel vuil op de bladeren zit, kunnen ze worden afgespoeld onder lauwwarm water en vervolgens voorzichtig worden afgedroogd. Het is belangrijk om de plant regelmatig schoon te maken om de fotosynthese te bevorderen en ziektes te voorkomen.

  De Hedera helix 'Diny' gedijt het beste op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Zorg voor helder, indirect licht om de plant gezond en gelukkig te houden. Een plekje bij een raam op het oosten of westen is ideaal.

  De ideale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de temperatuur niet onder de 10 graden Celsius daalt, aangezien dit schadelijk kan zijn voor de plant. Plaats de plant niet in de buurt van tocht of een warmtebron.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals deze is het best tussen de 50% en 60%. Om de luchtvochtigheid te verhogen, kan regelmatig sproeien van de bladeren helpen. Zorg er wel voor dat de plant niet te vochtig wordt om schimmelvorming te voorkomen.

  De zuurgraad van de bodem waarin deze plant groeit, moet neutraal tot licht zuur zijn. Het is belangrijk dat de pH-waarde van de bodem rond de 6 tot 7 ligt voor een optimale groei. Het controleren en indien nodig aanpassen van de pH-waarde kan de gezondheid en bloei van de plant bevorderen.

  De Hedera helix 'Diny' profiteert van een regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen, van het voorjaar tot de herfst. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Te veel mest kan schade aan de plant veroorzaken, dus gebruik de juiste hoeveelheid.

 • Omschrijving

  De Hedera helix 'Diny' is een klimplant uit de klimopfamilie met opvallende, groenbonte bladeren. De bladeren zijn donkergroen van kleur met een opvallende lichtgroene of gele rand. Het is een winterharde plant die goed gedijt in zowel zon als schaduw. De Hedera helix 'Diny' kan als bodembedekker gebruikt worden, maar ook tegen een muur of schutting omhoog klimmen. Deze plant is makkelijk te onderhouden en heeft weinig verzorging nodig.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.