Homalomena wallisii 'Camouflage'

Overig groene planten

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Homalomena wallisii 'Camouflage' is een tropische plant met opvallende groene bladeren die een uniek camouflagepatroon hebben. De bladeren zijn groot, glanzend en hartvormig van vorm. Deze plant gedijt goed in warme en vochtige omgevingen en is geschikt voor binnenshuis als kamerplant. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die weinig eisen stelt aan haar omgeving. De 'Camouflage' variant voegt een speels en exotisch element toe aan elk interieur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en af en toe te bemesten. Daarnaast kan de plant op een lichte standplaats staan, maar vermijd direct zonlicht.

  De plant heeft liever indirect licht en vermijd direct zonlicht. Zorg ervoor dat de plant niet te donker staat, maar ook niet in de felle zon. Een plekje met helder, diffuus licht is ideaal voor deze plant.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet drassig. In de winter kan de plant wat minder water nodig hebben.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, dus het is beter om hem op een plek te zetten waar hij indirect licht ontvangt. Te veel zon kan de bladeren beschadigen en verkleuren. Plaats hem dus liever op een plek met helder, maar gedempt licht.

  Ja, de Homalomena wallisii 'Camouflage' houdt van warmte. Het gedijt goed in een warme en vochtige omgeving. Het stelt hoge eisen aan de temperatuur en gedijt het best bij kamertemperatuur.

  De Homalomena wallisii 'Camouflage' bloeit meestal in de maanden mei tot juni. De bloeiperiode kan variëren van enkele weken tot enkele maanden, afhankelijk van de omstandigheden en verzorging van de plant. Na de bloei kunnen er eventueel nieuwe bloemen verschijnen.

  Ja, kamerplanten hebben over het algemeen de eigenschap lucht te zuiveren. Het kan helpen bij het verwijderen van vervuilende stoffen uit de lucht en het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis. Het regelmatig verzorgen en onderhouden van de plant kan bijdragen aan een gezondere leefomgeving.

  Ja, de plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur voor de plant om goed te gedijen. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan temperaturen die lager of hoger liggen dan deze grens.

 • Het is niet noodzakelijk om de plant regelmatig te snoeien, maar dode of beschadigde bladeren kunnen worden verwijderd om de uitstraling van de plant te verbeteren. Snoei met scherpe en schone snoeischaar om infecties te voorkomen. Overmatig snoeien kan de gezondheid van de plant schaden, dus beperk het snoeien tot het minimale.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond opdrogen tussen gietbeurten in. Geef in de winter wat minder water dan in de zomer.

  Deze plant gedijt het beste in een potgrond die goed draineert en lichtvochtig blijft. Een mix van potgrond en orchideeëngrond kan ook geschikt zijn. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te controleren en indien nodig bij te vullen.

  De plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die licht vochtig wordt gehouden. Vermijd wateroverlast om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om regelmatig de bodemkwaliteit te controleren en indien nodig bij te mesten.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed bij regelmatig water geven en af en toe bemesten. Zet de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Verwijder regelmatig dode bladeren om de plant gezond te houden.

  Je kunt de bladeren van de plant schoonmaken met een vochtige doek of spons. Verwijder stof en vuil regelmatig om de bladeren van de plant gezond te houden. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, omdat dit de bladeren kan beschadigen.

  De Homalomena wallisii 'Camouflage' gedijt het beste op een plek met helder, indirect licht. Zorg ervoor dat de plant niet in direct zonlicht staat om verbranding van de bladeren te voorkomen. Plaats de plant op een plek met voldoende licht, maar vermijd te felle zon.

  De optimale temperatuur voor de plant is tussen de 18 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen tocht en plotselinge temperatuurschommelingen. Houd de plant uit de buurt van koude tochtige plekken en direct zonlicht.

  De plant heeft behoefte aan een hoge luchtvochtigheid. Het is daarom aan te raden om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken in de ruimte waar de plant staat. Een luchtvochtigheid van 60-70% is ideaal voor deze plant.

  De zuurgraad van de bodem voor kamerplanten zoals "Homalomena wallisii 'Camouflage'" moet neutraal tot licht zuur zijn, met een pH tussen 6 en 7. Te zure of te basische bodems kunnen de groei van de plant belemmeren en leiden tot voedingstekorten. Het is belangrijk om de juiste pH-balans te behouden door regelmatig de bodem te testen en indien nodig aanpassingen te maken.

  . De plant heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een vloeibare meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan schade aan de wortels veroorzaken, dus wees voorzichtig met het geven van voeding.

 • Omschrijving

  De Homalomena wallisii 'Camouflage' is een tropische plant met opvallende groene bladeren die een uniek camouflagepatroon hebben. De bladeren zijn groot, glanzend en hartvormig van vorm. Deze plant gedijt goed in warme en vochtige omgevingen en is geschikt voor binnenshuis als kamerplant. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die weinig eisen stelt aan haar omgeving. De 'Camouflage' variant voegt een speels en exotisch element toe aan elk interieur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.