Begonia (Elatior Grp) half gevuld 'Line'

Begonia (Elatior Grp) half

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Begonia (Elatior Groep) half gevuld 'Line' is een prachtige kamerplant met opvallende, halfgevulde bloemen in een lijnvormig patroon. Deze begonia heeft een compacte groeiwijze en is perfect voor op een vensterbank of kast. De bloemen hebben een warme kleur en bloeien rijkelijk gedurende de zomermaanden. De plant heeft regelmatig water nodig en gedijt het beste op een lichte standplaats zonder direct zonlicht. Met zijn unieke bloemen en compacte vorm voegt deze Begonia een vrolijke sfeer toe aan elke ruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Begonia (Elatior Grp) half gevuld 'Line' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het vereist regelmatig water geven en een lichte plek zonder direct zonlicht. Daarnaast is het belangrijk om de plant regelmatig te bemesten voor optimale groei.

  Ja, de Begonia (Elatior Grp) half gevuld 'Line' heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een lichte plek in huis maar vermijd direct zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag indirect zonlicht ontvangt.

  Water de plant twee keer per week, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft en niet te nat wordt. Geef de plant in de winter iets minder water dan in de zomer.

  De Begonia houdt niet van direct zonlicht, maar verdraagt wel wat licht. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar hij indirect zonlicht krijgt. Te felle zon kan de bladeren beschadigen.

  Ja, de Begonia houdt van warmte en groeit het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk dat de plant op een warme en lichte plek staat, maar niet in direct zonlicht. Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt en de luchtvochtigheid hoog is.

  De Begonia (Elatior Grp) half gevuld 'Line' bloeit meestal vanaf het voorjaar tot aan het najaar. De bloeiperiode kan tot enkele maanden duren, afhankelijk van de verzorging en omstandigheden. Als kamerplant heeft de Begonia regelmatig water en licht nodig om goed te kunnen bloeien.

  Ja, Begonia's staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen. Het is een goede keuze om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren.zet deze plant in een goed geventileerde ruimte voor optimaal resultaat.

  Ja, de Begonia (Elatior Grp) half gevuld 'Line' staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze plant gedijt goed in een warme en lichte omgeving. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen.

 • Verwijder regelmatig dode of beschadigde bladeren om de plant gezond te houden. Knip lange scheuten af om de vorm van de plant te behouden. Snoei na de bloei indien nodig om de plant compact te houden.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Laat de grond tussen de gietbeurten door licht opdrogen. Gebruik bij voorkeur lauw water en vermijd dat er water op de bladeren komt.

  Gebruik voor deze plant een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Plaats de plant op een lichte plek, maar uit direct zonlicht.

  De Begonia (Elatior Grp) half gevuld 'Line' gedijt het best in een luchtige en goed doorlatende grond. Het is belangrijk om een potgrond te gebruiken die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar let op dat de grond niet te drassig wordt. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren om de plant gezond te houden.

  Het is belangrijk om regelmatig stof en vuil van de bladeren van deze plant te verwijderen met een vochtige doek. Gebruik lauw water om de bladeren schoon te maken en voorkom dat er water op de bloemen komt. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen en chemicaliën die schadelijk kunnen zijn voor de plant.

  De Begonia houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant het liefst op een plek met helder, indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien.

  De Begonia (Elatior Grp) half gevuld 'Line' gedijt het beste bij een kamertemperatuur tussen de 18-25°C. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan plotselinge temperatuurschommelingen of tocht om haar gezondheid te behouden. Een constante, gematigde temperatuur zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals de Begonia (Elatior Grp) half gevuld 'Line' moet gemiddeld zijn, ongeveer tussen de 40-60%. Het is belangrijk om de plant regelmatig te besproeien met water op kamertemperatuur om de luchtvochtigheid op peil te houden. Vermijd echter dat de plant te lang in een vochtige omgeving staat, omdat dit schimmelvorming kan veroorzaken.

  De Begonia (Elatior Grp) houdt van een licht zure tot neutrale bodem met een pH tussen 5.5 en 6.5. Een te zure of te basische bodem kan de groei en bloei van de plant belemmeren. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen.

  Kamerplanten zoals Begonia's hebben regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een uitgebalanceerde meststof met een hoger kaliumgehalte voor een goede bloei en gezonde bladeren. Overbemesting moet vermeden worden om wortelverbranding te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Begonia (Elatior Groep) half gevuld 'Line' is een prachtige kamerplant met opvallende, halfgevulde bloemen in een lijnvormig patroon. Deze begonia heeft een compacte groeiwijze en is perfect voor op een vensterbank of kast. De bloemen hebben een warme kleur en bloeien rijkelijk gedurende de zomermaanden. De plant heeft regelmatig water nodig en gedijt het beste op een lichte standplaats zonder direct zonlicht. Met zijn unieke bloemen en compacte vorm voegt deze Begonia een vrolijke sfeer toe aan elke ruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.