Pellaea paradoxa 'Glowstar'

Pellaea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Pellaea paradoxa 'Glowstar' is een bijzondere varen met opvallende gele bladpunten die lijken te stralen als sterren, vandaar de naam 'Glowstar'. De bladeren zijn langwerpig en hebben een prachtige, heldergroene kleur. Deze varen staat graag op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Het is een compacte plant die goed gedijt in een vochtige omgeving en regelmatig water nodig heeft. De Pellaea paradoxa 'Glowstar' is een unieke en decoratieve toevoeging aan je plantencollectie.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud. Het vereist regelmatig water geven en lichte tot halfschaduwrijke omstandigheden. Het groeit goed in normale kamertemperatuur.

  Ja, Pellaea paradoxa 'Glowstar' heeft veel licht nodig om goed te groeien en te gedijen. Zet de plant op een plek met helder, indirect licht voor de beste resultaten. Vermijd direct zonlicht, maar zorg voor voldoende lichtbronnen in de buurt van de plant.

  De plant heeft 1 tot 2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft tussen de gietbeurten door. In de winter kan de plant met wat minder water toe.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, maar heeft wel helder indirect licht nodig. Plaats hem daarom bij een raam op het oosten of westen. Te veel zonlicht kan schade aan de bladeren veroorzaken.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur van 18-25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of temperatuurschommelingen. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te zetten.

  De plant bloeit meestal in de maanden mei tot en met augustus en de bloei kan enkele weken tot maanden duren.

  Ja, de Pellaea paradoxa 'Glowstar' staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het is een plant die bijdraagt aan het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het is een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een luchtzuiverende kamerplant.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor de ideale groeiomstandigheden en houdt de plant gezond en gelukkig. Plaats de plant op een plek met een constante temperatuur binnen deze range.

 • Deze plant heeft geen regelmatige snoei nodig, verwijder alleen dode of beschadigde bladeren indien nodig. Gebruik scherpe snoeischaren om schade aan de bladeren te voorkomen. Het is belangrijk om de plant na het snoeien goed te verzorgen en voldoende water te geven.

  De Pellaea paradoxa 'Glowstar' heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de potgrond te drassig wordt. Geef de plant pas water wanneer de bovenste laag van de potgrond droog aanvoelt. In de winter kan de plant minder water nodig hebben dan in de zomer.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een licht zure pH. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet drassig wordt. Het gebruik van een mix van potgrond voor kamerplanten en orchideeën kan gunstig zijn voor de groei van de plant.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met veel organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft maar niet doorweekt. Een lichte zure tot neutrale bodem is ideaal voor deze kamerplant.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en vraagt enkel regelmatig water geven. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt. Verwijder dode bladeren om de plant gezond te houden.

  De plant kan af en toe worden gereinigd door voorzichtig stof van de bladeren te vegen met een vochtige doek. Gebruik hiervoor lauw water om de bladeren te reinigen en eventuele ophoping van stof te verwijderen. Let op dat de plant niet te nat wordt, om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant heeft veel indirect licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant daarom in een lichte kamer maar vermijd direct zonlicht. Zorg ervoor dat de plant regelmatig gedraaid wordt zodat alle bladeren voldoende licht krijgen.

  De ideale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan plotselinge temperatuurveranderingen of tocht, dit kan schadelijk zijn. Houd de plant ook uit de buurt van warmtebronnen zoals radiatoren en direct zonlicht.

  De plant heeft behoefte aan een hoge luchtvochtigheid, van ongeveer 60 tot 70%. Dit kan bereikt worden door regelmatig te sproeien of de plant nabij een luchtbevochtiger te plaatsen. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van de bladeren.

  De plant houdt van een licht zure tot neutrale bodem met een pH tussen 6 en 7.5. Een te zure of te basische bodem kan de groei van de plant belemmeren. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en aan te passen indien nodig.

  Deze plant heeft niet veel bemesting nodig en kan gedijen op een normale kamerplantenvoeding. Het is belangrijk om niet te veel meststoffen te geven om wortelverbranding te voorkomen. Gebruik een evenwichtige meststof die speciaal is samengesteld voor kamerplanten.

 • Omschrijving

  Pellaea paradoxa 'Glowstar' is een bijzondere varen met opvallende gele bladpunten die lijken te stralen als sterren, vandaar de naam 'Glowstar'. De bladeren zijn langwerpig en hebben een prachtige, heldergroene kleur. Deze varen staat graag op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Het is een compacte plant die goed gedijt in een vochtige omgeving en regelmatig water nodig heeft. De Pellaea paradoxa 'Glowstar' is een unieke en decoratieve toevoeging aan je plantencollectie.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.