Dieffenbachia 'Vesuvius'

Dieffenbachia overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dieffenbachia 'Vesuvius' is een prachtige kamerplant met een opvallend bladpatroon van groen en crèmekleurige vlekken. De plant heeft grote ovale bladeren die een puntige vorm hebben en een glanzende uitstraling hebben. Dieffenbachia 'Vesuvius' heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed in kamers met indirect zonlicht. De plant kan giftig zijn als hij wordt ingeslikt, dus het is belangrijk om hem buiten het bereik van kinderen en huisdieren te houden. Met zijn aantrekkelijke bladeren en eenvoudige verzorging is Dieffenbachia 'Vesuvius' een populaire keuze voor binnenhuisdecoratie.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Dieffenbachia 'Vesuvius' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en op een lichte standplaats te zetten, maar vermijd direct zonlicht. De plant vereist geen speciale voeding en kan goed gedijen in een normale kamertemperatuur.

  De Dieffenbachia 'Vesuvius' plant heeft veel indirect licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek met helder, gefilterd licht maar vermijd direct zonlicht. Zorg ervoor dat de plant ook niet te dicht bij een raam staat om bladverbranding te voorkomen.

  Dieffenbachia 'Vesuvius' heeft ongeveer één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Zorg ervoor dat het water goed weg kan lopen uit de pot om wortelrot te voorkomen.

  De Dieffenbachia 'Vesuvius' houdt niet van direct zonlicht en verbrandt snel. Het is beter om de plant op een plek te zetten waar hij indirect, helder licht ontvangt. Te veel zon kan de bladeren beschadigen.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg er dus voor dat hij op een warme en lichte plek staat in huis. Het is belangrijk dat de temperatuur niet onder de 15 graden Celsius komt.

  Dieffenbachia 'Vesuvius' bloeit zelden en als het voorkomt, dan bloeit het in de zomermaanden. De bloeiperiode kan enkele weken duren.

  Ja, Dieffenbachia planten staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen doordat ze giftige stoffen uit de lucht kunnen filteren en zuurstof produceren. Het is een populaire keuze voor binnenruimtes vanwege deze eigenschap.

  Ja, de Dieffenbachia 'Vesuvius' groeit het best op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze plant gedijt goed in warme en vochtige omstandigheden. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude te houden.

 • Om de plant gezond te houden, is het aan te raden om regelmatig dode bladeren en stelen te verwijderen. Snoei de plant tot vlak boven een bladknoop om nieuwe groei te stimuleren. Zorg ervoor dat de snoeischaar schoon en scherp is om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef de plant matig water en laat de grond tussen gietbeurten in ieder geval licht droog worden. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot. Het is belangrijk om regelmatig de grond te controleren voordat je water geeft.

  De Dieffenbachia 'Vesuvius' doet het goed in een potgrond die rijk is aan organisch materiaal en goed drainerend is. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Het regelmatig bemesten van de potgrond zal bijdragen aan een gezonde groei van de plant.

  De Dieffenbachia 'Vesuvius' gedijt het best in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Het is belangrijk om de plant regelmatig te voorzien van voedingsstoffen, zoals een speciale kamerplantenmest. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels constant in het water staan.

  Het is belangrijk om de bladeren regelmatig af te stoffen om de plant gezond te houden. Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Plaats de plant op een lichte tot halfschaduwrijke plek.

  Veeg regelmatig stof van de bladeren af met een vochtige doek om de plant schoon te houden. Gebruik een zachte borstel om grotere bladeren voorzichtig schoon te maken. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, deze kunnen de bladeren beschadigen.

  De Dieffenbachia 'Vesuvius' plant heeft behoefte aan helder, indirect licht. Zet de plant niet in direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen. In een ruimte met voldoende natuurlijk licht zal de plant goed gedijen.

  Deze plant gedijt het beste bij een normale kamertemperatuur tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme kou of hitte, omdat dit de groei kan belemmeren. Het is belangrijk om de plant uit de buurt te houden van tochtige plekken.

  Kamerplanten hebben over het algemeen een hoge luchtvochtigheid nodig om goed te gedijen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de bladeren te besproeien of de planten in een vochtige ruimte te plaatsen. Te lage luchtvochtigheid kan leiden tot bruine bladpunten en slap hangende bladeren.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten ligt tussen de 6 en 7 op de pH-schaal. Het is belangrijk dat de bodem niet te zuur of te basisch is, zodat de plant voldoende voedingsstoffen kan opnemen. Het regelmatig meten en aanpassen van de pH-waarde kan helpen om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Voor kamerplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst. Gebruik een evenwichtige vloeibare meststof die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste frequentie en dosering.

 • Omschrijving

  Dieffenbachia 'Vesuvius' is een prachtige kamerplant met een opvallend bladpatroon van groen en crèmekleurige vlekken. De plant heeft grote ovale bladeren die een puntige vorm hebben en een glanzende uitstraling hebben. Dieffenbachia 'Vesuvius' heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed in kamers met indirect zonlicht. De plant kan giftig zijn als hij wordt ingeslikt, dus het is belangrijk om hem buiten het bereik van kinderen en huisdieren te houden. Met zijn aantrekkelijke bladeren en eenvoudige verzorging is Dieffenbachia 'Vesuvius' een populaire keuze voor binnenhuisdecoratie.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.