Exacum affine 'White Star'

Exacum affine

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Exacum affine 'White Star' is een mooie en opvallende plant met witte bloemen die lijken op sterren. Het is een compacte plant met glanzend groene bladeren en een bossige groeiwijze. De bloemen bloeien rijkelijk en zorgen voor een vrolijke en frisse uitstraling. De plant heeft een sterke geur die insecten aantrekt, waardoor het ook een geliefde plant is voor in de tuin. De Exacum affine 'White Star' kan zowel binnen als buiten worden gehouden en heeft regelmatig water en licht nodig voor een goede groei en bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is vrij gemakkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden en de plant op een lichte plek te zetten. Regelmatig bemesten kan de groei bevorderen.

  Deze plant heeft veel licht nodig en staat het liefst op een plek met helder, indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant niet in direct zonlicht staat, want dat kan bladverbranding veroorzaken. Het is raadzaam om de plant regelmatig te draaien, zodat alle kanten gelijkmatig licht ontvangen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, ongeveer 1-2 keer per week. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Vermijd dat de plant in een te natte grond staat.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en verkiest een plek met halfschaduw. Te veel zon kan de bladeren verbranden en de plant beschadigen. Plaats hem daarom liever op een plek met indirect zonlicht.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 25 graden Celsius. Te lage temperaturen kunnen de groei van de plant belemmeren. Zorg ervoor dat de plant niet in de buurt staat van tocht of koude luchtstromen.

  De plant bloeit meestal in de maanden juni tot en met augustus en de bloei kan enkele weken duren.

  Ja, deze plant is luchtzuiverend. Het helpt bij het zuiveren van de lucht door giftige stoffen op te nemen en deze om te zetten in zuurstof. Dit zorgt voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, de plant groeit het beste bij een constante temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar de temperatuur niet te veel schommelt. Plaats de plant dus op een warme en stabiele plek in huis.

 • Om de plant gezond te houden en een compacte vorm te behouden, is het aan te raden om regelmatig uitgebloeide bloemen en vergeelde bladeren te verwijderen. Je kunt de plant ook lichtjes terugsnoeien na de bloeiperiode om de groei te stimuleren. Gebruik hiervoor een scherpe schaar of snoeischaar.

  Houd de grond licht vochtig door regelmatig water te geven. Geef water aan de onderkant van de pot om de wortels gezond te houden. Laat de grond tussen waterbeurten in licht opdrogen.

  Voor deze kamerplant is het belangrijk om gebruik te maken van een goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Het gebruik van speciale potgrond voor bloeiende planten kan gunstig zijn voor de groei van de plant.

  Deze plant heeft behoefte aan goed doorlatende en vochtige grond. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft, maar voorkom wateroverlast. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens de groeiperiode voor optimale groei.

  Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht. Houd de grond licht vochtig en geef regelmatig water. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden.

  Om stof en vuil te verwijderen van de bladeren van deze plant, kun je een vochtige doek gebruiken. Zorg ervoor dat je de bladeren voorzichtig afveegt om beschadiging te voorkomen. Een regelmatige schoonmaakbeurt houdt de plant gezond en zorgt voor een optimale groei.

  De plant heeft helder, indirect licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant bij een raam op het oosten of westen voor de beste groeiomstandigheden. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor een Kamerplant zoals "Exacum affine 'White Star'" ligt tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperatuurschommelingen. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en koude luchtstromen.

  De luchtvochtigheid moet matig tot hoog zijn voor deze plant. Een luchtvochtigheid van ongeveer 50-70% is ideaal. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht bij een verwarmingselement staat om uitdroging te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in een lichtzure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 6,1 en 7,5. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen. Het gebruik van specifieke potgrond voor kamerplanten kan helpen om de juiste zuurgraad te behouden.

  Gebruik een algemene kamerplantenmeststof tijdens het groeiseizoen om de plant te voorzien van de benodigde voedingsstoffen. Meststoffen met een verhouding van 10-10-10 of vergelijkbaar worden aanbevolen voor een gezonde groei. Volg altijd de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie van bemesting.

 • Omschrijving

  De Exacum affine 'White Star' is een mooie en opvallende plant met witte bloemen die lijken op sterren. Het is een compacte plant met glanzend groene bladeren en een bossige groeiwijze. De bloemen bloeien rijkelijk en zorgen voor een vrolijke en frisse uitstraling. De plant heeft een sterke geur die insecten aantrekt, waardoor het ook een geliefde plant is voor in de tuin. De Exacum affine 'White Star' kan zowel binnen als buiten worden gehouden en heeft regelmatig water en licht nodig voor een goede groei en bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.