Cestrum op stam

Overig vaste planten

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Cestrum op stam is een tropische plant met een lange, slanke stam en een volle, groene kroon van bladeren bovenaan. De plant produceert buisvormige bloemen in verschillende kleuren zoals roze, paars, wit of geel, die een zoete geur verspreiden. Het is een makkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in warme en zonnige omstandigheden. Cestrum op stam kan zowel binnen als buiten worden gekweekt en is een opvallende verschijning in de tuin of op het terras. De plant trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een favoriet is voor biodiversiteit in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit zorgt voor een continue groene uitstraling in uw tuin.

  De plant is niet winterhard en kan niet buiten overleven bij temperaturen onder nul graden Celsius. Het is daarom aan te raden om de plant tijdens de winter binnen te halen of te beschermen tegen vorst.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Zorg voor voldoende water en licht, en af en toe bemesten is voldoende om de plant gezond te houden. Het is een sterke tuinplant die weinig problemen zal geven.

  De plant heeft minimaal 60 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt en niet te dicht op andere planten staat. Geeft de plant voldoende ruimte om zich volledig te ontwikkelen.

  De plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw, maar kan ook redelijk goed groeien in de schaduw. Zorg er wel voor dat de plant voldoende licht krijgt om gezond te blijven. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op eventuele tekenen van stress door gebrek aan licht.

  De plant heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingsomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Geef in droge periodes iets vaker water.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de bloemen die nectar produceren. Het is een goede keuze voor tuinen die insecten willen aantrekken.

  Tuinplanten dragen bij aan de biodiversiteit door insecten aan te trekken met hun bloemen en bladeren, wat op zijn beurt weer andere dieren aantrekt die zich voeden met deze insecten. Planten zorgen ook voor schaduwrijke plekken en schuilplaatsen voor verschillende diersoorten. Het is daarom belangrijk om verschillende soorten planten in de tuin te hebben om de biodiversiteit te bevorderen.

  De "Cestrum op stam" bloeit in de maanden juni tot en met oktober. De bloei kan enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de weersomstandigheden en de verzorging van de plant.

  De plant kan goed tegen de volle zon en heeft veel licht nodig om te groeien en bloeien. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven tijdens droge periodes. Het is echter belangrijk om de plant te beschermen tegen felle zon in de middaguren om verbranding te voorkomen.

  Nee, de vruchten en bladeren van deze plant zijn giftig en niet geschikt voor consumptie. Het is belangrijk deze plant niet in de buurt van eetbare gewassen te plaatsen.

  Ja, de Cestrum op stam heeft groen blad dat geluid enigszins kan dempen. Deze plant is dus een mooie toevoeging aan de tuin als je op zoek bent naar geluidsdemping.

 • Knip in het voorjaar dode, beschadigde of ongewenste takken weg. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei te bevorderen. Top de plant af en toe om de vorm en grootte te behouden.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme en droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Vermijd echter dat de wortels in een laag water komen te staan om wortelrot te voorkomen.

  De potgrond voor deze plant moet goed doorlatend en voedzaam zijn om de groei te bevorderen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat blijft. Een mengsel van compost en zand is ideaal voor deze tuinplant.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot goede bodemkwaliteit. Zorg voor vruchtbare grond met voldoende organisch materiaal en een pH-waarde tussen de 6 en 7. Regelmatig bemesten kan de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Deze plant gedijt het best op een plek met veel zonlicht. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte grond. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Om vorstschade te voorkomen, is het belangrijk om de plant in de winter goed te beschermen. Dit kan door de plant af te dekken met bijvoorbeeld vliesdoek of noppenfolie. Daarnaast is het verstandig om de wortels te beschermen door een dikke laag mulch aan te brengen.

  Zorg voor voldoende water en voeding tijdens het groeiseizoen. Snoei dode of beschadigde takken regelmatig weg. Bescherm de plant tegen vorst in de wintermaanden.

  Het is belangrijk om Tuinplanten regelmatig te bemesten om gezonde groei te bevorderen. Gebruik een speciale meststof voor Tuinplanten en volg de instructies op de verpakking. Bemest de plant vooral in het voorjaar en de zomerperiode voor optimale groei.

  Mulch is een goede manier om de grond rondom de plant vochtig te houden en onkruid te onderdrukken. Het helpt ook om de temperatuur van de grond stabiel te houden en voedingsstoffen vast te houden. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet tegen de stam van de plant wordt aangebracht om schimmelvorming te voorkomen.

  Tuinplanten groeien het beste in grond met een neutrale zuurgraad, tussen pH 6 en 7. Zorg voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen en geef de plant regelmatig water. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem in de gaten te houden door regelmatig de pH-waarde te meten.

  Bij ongediertebestrijding is het belangrijk om regelmatig de bladeren en stam van de plant te controleren op eventuele plagen. Gebruik indien nodig insecticiden of pesticiden die specifiek zijn voor tuinplanten. Houd de omgeving rondom de plant schoon en vrij van afval om plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  Cestrum op stam is een tropische plant met een lange, slanke stam en een volle, groene kroon van bladeren bovenaan. De plant produceert buisvormige bloemen in verschillende kleuren zoals roze, paars, wit of geel, die een zoete geur verspreiden. Het is een makkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in warme en zonnige omstandigheden. Cestrum op stam kan zowel binnen als buiten worden gekweekt en is een opvallende verschijning in de tuin of op het terras. De plant trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een favoriet is voor biodiversiteit in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.