Narcissus (Trumpet Grp) 'Gold Medal'

Narcissus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Narcissus 'Gold Medal' is een prachtige lentebloeier met grote, trompetvormige bloemen in een levendige gouden kleur. De bloemen hebben een heerlijke geur en zijn perfect voor het toevoegen van kleur en geur aan je tuin. Deze narcisbloem is ideaal voor borderplanting of als snijbloem voor boeketten. Ze houden van een zonnige plek en goed doorlatende grond. 'Gold Medal' is een bekroonde soort die gegarandeerd een gouden tint aan je tuin toevoegt.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Narcissus 'Gold Medal' is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Regelmatig water geven en een zonnige standplaats zijn voldoende om deze plant gezond te houden. Zorg er wel voor dat de grond goed wordt gedraineerd om wortelrot te voorkomen.

  Ja, Narcissen hebben veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats ze daarom op een plek waar ze minstens 6 uur direct zonlicht per dag krijgen. Vermijd direct zonlicht in de heetste uren van de dag om verbranding te voorkomen.

  De Narcissus heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de bloeiperiode. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Het is aan te raden om de grond ongeveer eens per week te controleren en water te geven indien nodig.

  De Narcissus 'Gold Medal' houdt van veel licht, maar vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen. Plaats de plant dus op een plek waar het zonlicht gefilterd wordt of waar het wat minder fel is. Over het algemeen gedijt deze plant goed in een lichte omgeving.

  Ja, Narcissus (Trumpet Grp) 'Gold Medal' houdt van warmte. Het gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen 15 en 20 graden Celsius. Plaats de plant op een warme en zonnige plek voor optimale groei en bloei.

  De Narcissus (Trumpet Grp) 'Gold Medal' bloeit meestal in de maanden maart en april en de bloeiduur is ongeveer 2 tot 3 weken. Deze plant kan worden geplant in potten zodat je het hele jaar door van de bloei kunt genieten.

  Ja, Narcissus (Trumpet Grp) 'Gold Medal' is een luchtzuiverende plant en kan helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Door fotosynthese kan de plant schadelijke stoffen zoals formaldehyde en benzeen uit de lucht verwijderen. Het regelmatig verzorgen en onderhouden van de plant zal bijdragen aan een gezondere leefomgeving.

  Ja, Narcissus (Trumpet Grp) 'Gold Medal' staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur zorgt voor optimale groei en bloei van de plant. Zorg er wel voor dat de plant niet blootgesteld wordt aan tocht of direct zonlicht.

 • De bladeren kunnen na de bloei worden afgeknipt, maar laat de stengel met bloem staan om voeding te geven aan de bol. Verwijder dode bladeren en bloemen om de plant er fris uit te laten zien. Na het droogseizoen kan de plant in rust gaan en kan het blad volledig worden verwijderd.

  Geef deze plant regelmatig water wanneer de grond droog aanvoelt, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Zorg ervoor dat de plant niet met zijn wortels in het water staat om wortelrot te voorkomen. In de winter heeft de plant minder water nodig dan in de zomer.

  De Narcissus (Trumpet Grp) 'Gold Medal' dient geplant te worden in goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om regelmatig water te geven, zodat de grond vochtig blijft maar niet te nat wordt. Bemesting kan tijdens het groeiseizoen worden toegepast om de plant te ondersteunen bij de bloei.

  De Narcissus (Trumpet Grp) 'Gold Medal' gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig is maar niet te nat. Vermijd zware of te zure grond voor een optimale groei en bloei.

  De Narcissus (Trumpet Grp) 'Gold Medal' heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed bij regelmatig water geven en voldoende zonlicht. Verwijder uitgebloeide bloemen en geef af en toe voeding voor optimale groei.het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op ziekten en plagen.

  Om de plant schoon te maken, kun je voorzichtig stof en vuil van de bladeren afvegen met een zachte vochtige doek. Ook is het aan te raden om dode bladeren te verwijderen en de plant regelmatig te controleren op ongedierte. Vergeet niet om af en toe de pot waar de plant in zit schoon te maken.

  De Narcissus ('Gold Medal') heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant daarom het liefst op een plek waar hij veel zonlicht kan ontvangen, zoals bij een raam op het zuiden. Zorg er wel voor dat de plant niet direct in de felle zon staat om verbranding te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 15°C en 20°C. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme warmte of kou. Houd de plant uit de buurt van tocht en verwarmingsbronnen.

  Kamerplanten hebben over het algemeen een luchtvochtigheid tussen de 40% en 60% nodig om goed te gedijen. Zorg voor voldoende vochtige lucht door regelmatig te sproeien of met behulp van een luchtbevochtiger. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van de bladeren en bloemen.

  Deze plant gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH tussen 6 en 7. Zorg voor goede drainage om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig controleren van de zuurgraad van de bodem is belangrijk voor een gezonde groei.

  De Narcissus heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten om de groei en bloei te bevorderen. Bemest de plant volgens de instructies op de verpakking om overbemesting te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Narcissus 'Gold Medal' is een prachtige lentebloeier met grote, trompetvormige bloemen in een levendige gouden kleur. De bloemen hebben een heerlijke geur en zijn perfect voor het toevoegen van kleur en geur aan je tuin. Deze narcisbloem is ideaal voor borderplanting of als snijbloem voor boeketten. Ze houden van een zonnige plek en goed doorlatende grond. 'Gold Medal' is een bekroonde soort die gegarandeerd een gouden tint aan je tuin toevoegt.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.