Viola (Wittrockiana Grp) Corso Yellow with Eye

Viola (Wittrockiana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Wittrockiana Grp) Corso Yellow with Eye is een prachtige en kleurrijke vioolplant met heldergele bloemen en een opvallend oogvormig patroon in het midden van elke bloem. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende het voorjaar en de zomer. Het blad van de plant is donkergroen en glanzend, waardoor het een mooi contrast vormt met de felgele bloemen. De Viola Corso Yellow with Eye is ideaal voor in bloembakken, borders of als bodembedekker in de tuin. Het is een aantrekkelijke en makkelijk te verzorgen plant die zeker een vrolijke noot toevoegt aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Viola (Wittrockiana Grp) Corso Yellow with Eye is niet groenblijvend. Het is een eenjarige plant die bloeit in het voorjaar en de zomer en meestal afsterft in de herfst. Het wordt daarom vaak gebruikt als tijdelijke kleurrijke toevoeging aan borders en containers.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant tijdens strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld een laagje stro of bladeren. Winterharde planten hebben over het algemeen minder bescherming nodig dan vorstgevoelige planten.

  Deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt en voldoende zonlicht. Bemest de plant af en toe voor optimale groei en bloei.

  De Viola heeft gemiddeld ongeveer 15 tot 20 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte tussen de planten is om uitlopers te voorkomen. Houd ook rekening met de hoogte en breedte van de plant bij het planten in de tuin.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Corso Yellow with Eye groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de plant minder goed bloeien en groeien. Het is dus aan te raden om de plant op een zonnige plek te zetten.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Corso Yellow with Eye heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten uitdrogen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot, dus controleer eerst of de grond al vochtig is voordat je water geeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die nectar produceren. Het is een goede keuze om een levendige tuin te creëren die insecten aantrekt.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het nectar levert voor bestuivende insecten en vogels aantrekt met zijn opvallende bloemen. Daarnaast kan het ook dienen als voedselbron voor bepaalde insectenlarven. Planten met verschillende kleuren en vormen kunnen helpen bij het aantrekken van diverse soorten dieren en insecten, waardoor de biodiversiteit in de tuin wordt verhoogd.

  Deze plant bloeit meestal van maart tot en met juni. De bloeiperiode kan ongeveer 3 tot 4 maanden duren, afhankelijk van de weersomstandigheden en verzorging.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en zal goed gedijen op een zonnige plek in de tuin. Zorg er wel voor dat de plant voldoende water krijgt, vooral op warme dagen. Het is belangrijk om de grond goed vochtig te houden.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is belangrijk om alleen planten te consumeren die specifiek gekweekt zijn voor consumptie. Het eten van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, als tuinplant heeft Viola (Wittrockiana Grp) Corso Yellow with Eye een bepaalde mate van geluidsdemping doordat het geluidsgolven kan absorberen en verspreiden in de buitenomgeving. Dit kan helpen om geluidsoverlast te verminderen.

 • Na de bloei kunnen de uitgebloeide bloemen verwijderd worden om nieuwe bloei te stimuleren. Eventueel te lange of slungelige stengels kunnen teruggesnoeid worden om de plant compact te houden. Snoei indien nodig ook eventuele beschadigde of dode takken weg.

  Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. Geef bij voorkeur water aan de voet van de plant om rotting van de bladeren te voorkomen.

  De plant heeft voedzame potgrond nodig voor een goede groei en bloei. Kies voor een potgrond die luchtig en waterdoorlatend is. Verpot de plant om de paar jaar om de grond te vernieuwen en de wortels ruimte te geven om te groeien.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend en vruchtbaar zijn voor deze plant om optimaal te groeien. Het is belangrijk dat de bodem voldoende vocht vasthoudt, maar ook niet te nat is. Zorg voor een pH-waarde tussen de 6 en 7 voor optimale groei.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst. Dit kan door de plant te bedekken met een mulchlaag van bladeren of stro. Ook kun je de plant verplaatsen naar een beschutte plek tegen de kou.

  De Viola Corso Yellow with Eye heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg voor een goed doorlatende grond en bemest de plant af en toe voor een goede bloei. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei te stimuleren.

  Tuinplanten hebben over het algemeen behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven en goed te kunnen groeien. Gebruik een uitgebalanceerde meststof die specifiek is ontwikkeld voor bloeiende planten om de Tuinplanten te voorzien van alle benodigde voedingsstoffen. Pas de bemesting toe volgens de instructies op de verpakking om overbemesting te voorkomen.

  Mulch kan helpen bij het vasthouden van vocht en het onderdrukken van onkruid. Gebruik organische mulch, zoals compost of boomschors, rond de plant maar zorg ervoor dat de stam vrij blijft van mulch om rotting te voorkomen. Vernieuw de mulch jaarlijks om de plant gezond te houden.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Corso Yellow with Eye gedijt het beste in een neutrale tot lichtzure bodem. Een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 is ideaal voor deze tuinplant. Zorg voor een goed doorlatende bodem om wortelrot te voorkomen.

  De plant kan last hebben van ongedierte zoals bladluizen, spintmijten en slakken. Om ongedierte te bestrijden, kunt u natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes inzetten of gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen. Zorg daarnaast voor een goede luchtcirculatie en verwijder regelmatig dode bladeren om ziektes te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Viola (Wittrockiana Grp) Corso Yellow with Eye is een prachtige en kleurrijke vioolplant met heldergele bloemen en een opvallend oogvormig patroon in het midden van elke bloem. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende het voorjaar en de zomer. Het blad van de plant is donkergroen en glanzend, waardoor het een mooi contrast vormt met de felgele bloemen. De Viola Corso Yellow with Eye is ideaal voor in bloembakken, borders of als bodembedekker in de tuin. Het is een aantrekkelijke en makkelijk te verzorgen plant die zeker een vrolijke noot toevoegt aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.