Adiantum raddianum 'Fritz-Luthi'

Adiantum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Adiantum raddianum 'Fritz-Luthi' is een prachtige varen met fijne, delicate bladeren die een luchtige uitstraling geven. Deze varen is een populaire kamerplant vanwege zijn elegante en decoratieve verschijning. De bladeren hebben een opvallende donkergroene kleur en zijn vaak gekruld aan de uiteinden. De 'Fritz-Luthi' variant van de Adiantum raddianum is bekend om zijn compacte groeiwijze en is daarom geschikt voor kleinere ruimtes. Deze plant houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft en geef de plant regelmatig wat licht. Vermijd direct zonlicht en tochtige plekken.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats hem op een plek met helder, indirect licht. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De Adiantum raddianum 'Fritz-Luthi' heeft behoefte aan regelmatig water geven, ongeveer 2-3 keer per week. Het is belangrijk om de grond altijd licht vochtig te houden, maar niet te laten uitdrogen. Let op dat de plant geen natte voeten krijgt om wortelrot te voorkomen.

  De plant houdt niet van direct zonlicht, het is daarom beter om de plant op een plek te zetten waar het indirect zonlicht ontvangt. Te veel direct zonlicht kan schade veroorzaken aan de bladeren. Het is daarom aan te raden om de plant te beschermen tegen felle zon.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de tocht te houden en te beschermen tegen koude luchtstromen. Zorg ervoor dat de plant op een warme en lichte plek staat, maar vermijd direct zonlicht.

  De plant bloeit niet en produceert geen bloemen. Het is een varen met delicate, sierlijke bladeren die het hele jaar door groen blijven. Het is vooral geliefd om zijn decoratieve blad.

  Ja, adiantum raddianum 'Fritz-Luthi' staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Door zijn bladeren kan hij schadelijke stoffen in de lucht opnemen en omzetten in zuurstof. Het is een goede keuze voor het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Het is belangrijk om deze temperatuur goed te handhaven voor een optimale groei en gezondheid van de plant. Zorg dus voor een constante en gematigde temperatuur op de plek waar deze plant staat.

 • De plant hoeft niet regelmatig gesnoeid te worden. Eventueel bruine of dode bladeren kunnen worden weggeknipt met een snoeischaar. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien.

  De Adiantum raddianum 'Fritz-Luthi' heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de wortels niet constant in vochtige grond staan. Laat de bovenste laag van de grond drogen voordat je opnieuw water geeft. Gebruik lauwwarm water en vermijd kalkrijk water.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet drassig. Het is belangrijk om regelmatig de potgrond te controleren en indien nodig water te geven.

  Planten zoals Adiantum raddianum 'Fritz-Luthi' gedijen goed in goed doorlatende grond met een lichtzure pH. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten en de grond vochtig te houden, maar niet te nat. Zorg ervoor dat de plant geen last heeft van wortelrot.

  De plant heeft regelmatig water nodig en staat graag op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Af en toe besproeien houdt de luchtvochtigheid op peil en verwijdert stof van de bladeren. Snoei dode bladeren regelmatig om de plant gezond te houden.

  Het stof van de bladeren kan af en toe voorzichtig worden afgeveegd met een vochtige doek. Vermijd het gebruik van chemicaliën of agressieve reinigingsmiddelen, omdat dit de bladeren kan beschadigen. Zorg ervoor dat de plant regelmatig wordt besproeid om stof te verwijderen en de luchtvochtigheid te verhogen.

  Deze plant gedijt het beste op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Zoek een plek met helder, indirect licht voor optimale groei. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd te felle zonnestralen.

  De ideale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht, dit kan schade veroorzaken. Plaats de plant op een plek met een constante temperatuur en vermijd plotselinge temperatuurwisselingen.

  Deze plant heeft behoefte aan hoge luchtvochtigheid. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid rond de plant minstens 50% is. Regelmatig sproeien of een luchtbevochtiger kan helpen om de ideale omgeving te creëren voor deze plant.

  Deze plant prefereert een lichtzure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld speciale meststoffen. Het behouden van de juiste zuurgraad van de bodem is essentieel voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Deze kamerplant heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst. Gebruik een vloeibare meststof speciaal ontwikkeld voor kamerplanten en volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie. Vermijd overbemesting om wortelverbranding te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Adiantum raddianum 'Fritz-Luthi' is een prachtige varen met fijne, delicate bladeren die een luchtige uitstraling geven. Deze varen is een populaire kamerplant vanwege zijn elegante en decoratieve verschijning. De bladeren hebben een opvallende donkergroene kleur en zijn vaak gekruld aan de uiteinden. De 'Fritz-Luthi' variant van de Adiantum raddianum is bekend om zijn compacte groeiwijze en is daarom geschikt voor kleinere ruimtes. Deze plant houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.