Viola (Wittrockiana Grp) Corso White with Eye

Viola (Wittrockiana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Wittrockiana Grp) Corso White with Eye is een prachtige bloem met witte bloemblaadjes en een donker oog in het midden. De bloem heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende het voorjaar en de zomer. De plant is perfect voor het planten in bloembakken, potten of borders en voegt een vleugje elegantie toe aan elke tuin. De Viola Corso White with Eye is gemakkelijk te verzorgen en gedijt goed in de volle zon tot halfschaduw. Met regelmatig water geven en wat voeding zal deze plant langdurig blijven bloeien en genieten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Viola (Wittrockiana Grp) Corso White with Eye is geen groenblijvende plant. Het is een eenjarige plant die in de lente en zomer bloeit en in de winter meestal afsterft. Het is daarom belangrijk om de plant jaarlijks opnieuw te planten.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij lagere temperaturen. Zorg voor voldoende beschutting en isolatie.

  Viola Corso White with Eye is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist regelmatig water geven en een zonnige plek. Snoei regelmatig uitgebloeide bloemen voor een langere bloeiperiode.

  De plant heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om optimaal te kunnen groeien. Zorg voor voldoende lucht en licht rondom de plant. Plant ze op een afstand van ongeveer 15 tot 20 centimeter uit elkaar voor een mooi vol effect.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw, maar kan ook redelijk goed gedijen in de schaduw. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant voldoende licht krijgt om gezond te blijven. Let op dat te veel schaduw de bloei kan verminderen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Controleer regelmatig of de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  Ja, deze plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de mooie bloemen met nectar. Het kan helpen bij het bevorderen van biodiversiteit in uw tuin. Planten zoals deze zijn belangrijk voor het behoud van nuttige insectenpopulaties.

  Ja, deze plant trekt bestuivers zoals bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast zorgt de plant voor variatie in de tuin en creëert hiermee een gezonde leefomgeving voor verschillende diersoorten. Het is daarom een goede keuze voor het stimuleren van biodiversiteit in de tuin.

  De "Viola (Wittrockiana Grp) Corso White with Eye" bloeit meestal van maart tot en met mei. De bloeiperiode kan variëren afhankelijk van de weersomstandigheden. De bloemen blijven over het algemeen ongeveer 6 tot 8 weken bloeien.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme dagen en de grond goed vochtig te houden. Het is ook goed om de plant af en toe wat schaduw te geven om verbranding te voorkomen.

  Nee, de Viola (Wittrockiana Grp) Corso White with Eye is niet eetbaar. Het is een tuinplant en wordt voornamelijk gebruikt voor decoratieve doeleinden. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, veel tuinplanten hebben een geluidsdempend effect doordat ze geluidsgolven kunnen absorberen. Elke plant heeft echter een ander effect op geluidsdemping, afhankelijk van de grootte en dichtheid van het bladerdak. Het is aan te raden om meerdere planten te combineren voor een beter resultaat.

 • Je hoeft deze plant niet te snoeien, maar dode bloemen kunnen worden verwijderd om de groei te bevorderen. Verwijder ook regelmatig onkruid en houd de planten goed verzorgd. Dit zal helpen om ze gezond en bloeiend te houden.

  Houd de grond altijd licht vochtig door regelmatig water te geven, vooral tijdens warme periodes. Vermijd echter dat de plant met zijn wortels in het water staat, dit kan wortelrot veroorzaken. Het is aan te raden om in de ochtend water te geven, zodat de plant gedurende de dag kan opdrogen.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht en luchtig is en voldoende vocht kan vasthouden. Gebruik bij voorkeur speciale potgrond voor tuinplanten voor een optimale groei en bloei.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft, maar niet te nat. Voeg organisch materiaal toe zoals compost om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Corso White with Eye staat graag op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin. Deze plant houdt van een goed doorlatende grond en gedijt het beste in vochtige omstandigheden. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind.

  Het is aan te raden om Viola's in potten te beschermen tegen vorst door ze naar een beschutte plek te verplaatsen. Voor Viola's in de volle grond kan een laag mulch helpen de plant te beschermen tegen strenge winterkou. Het is belangrijk om dode bladeren regelmatig te verwijderen om schimmelvorming te voorkomen.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Corso White with Eye heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om nieuwe groei te stimuleren. Bemest de plant regelmatig voor een gezonde groei en bloei.

  Voor tuinplanten zoals Viola Corso White with Eye is het aan te raden om regelmatig organische meststoffen toe te voegen, vooral in het voorjaar en de zomer. Meststoffen met een hoger fosforgehalte kunnen de bloei van de plant stimuleren. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt om gezond te blijven en goed te kunnen groeien.

  Mulchen helpt om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors. Breng een laag mulch van ongeveer 5-10 cm aan rond de plant, maar vermijd contact met de stam om schimmelrot te voorkomen.

  De ideale zuurgraad voor tuinplanten ligt tussen de 6,0 en 7,0 op de pH-schaal. Een neutrale tot lichtzure bodem is een goede basis voor gezonde groei en bloei van planten in de tuin. Een te hoge of te lage pH-waarde kan problemen veroorzaken bij het opnemen van voedingsstoffen door de planten.

  Voor tuinplanten zoals Viola (Wittrockiana Grp) Corso White with Eye kan ongedierte zoals bladluizen, slakken en rupsen een probleem vormen. Om ongedierte te bestrijden, kunnen biologische bestrijdingsmiddelen of natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes worden ingezet. Ook regelmatig controleren op tekenen van ongedierte en het handmatig verwijderen ervan kan helpen bij de bestrijding.

 • Omschrijving

  De Viola (Wittrockiana Grp) Corso White with Eye is een prachtige bloem met witte bloemblaadjes en een donker oog in het midden. De bloem heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende het voorjaar en de zomer. De plant is perfect voor het planten in bloembakken, potten of borders en voegt een vleugje elegantie toe aan elke tuin. De Viola Corso White with Eye is gemakkelijk te verzorgen en gedijt goed in de volle zon tot halfschaduw. Met regelmatig water geven en wat voeding zal deze plant langdurig blijven bloeien en genieten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.