Viola (Wittrockiana Grp) 'Corso Orange'

Viola (Wittrockiana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Viola (Wittrockiana Grp) 'Corso Orange' is een viooltje met prachtige en opvallende oranje bloemen. Deze plant staat bekend om zijn heldere en levendige kleuren die tuinen en bloembedden opfleuren. 'Corso Orange' heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende het voorjaar en de zomer. Het viooltje gedijt het beste in de volle zon tot halfschaduw en heeft regelmatig water nodig. Het is een perfecte keuze voor het toevoegen van kleur en vrolijkheid aan uw tuin of borders.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Viola (Wittrockiana Grp) 'Corso Orange' is niet groenblijvend en verliest zijn blad in de winter. Deze plant is een eenjarige en moet jaarlijks opnieuw geplant worden voor bloei.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Corso Orange' is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij temperaturen lager dan -5 graden Celsius. De plant kan het beste op een beschutte plek in de tuin geplaatst worden tijdens de winter.

  Viola 'Corso Orange' is een gemakkelijk te onderhouden tuinplant. Deze plant vereist regelmatig water geven en een plek in de zon of halfschaduw. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen voor een langere bloeiperiode.

  Violen hebben ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de planten niet te dicht op elkaar staan om luchtcirculatie te bevorderen. Houd ook rekening met de groeiruimte van omliggende planten.

  Ja, Viola's (stiefmoeders) groeien goed in de schaduw en kunnen zelfs bloeien met wat minder zonlicht. Ze gedijen goed in vochtige en goed doorlatende grond, dus zorg voor regelmatig water geven. Overmatige schaduw kan echter de bloei verminderen.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Corso Orange' heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet doorweekt. Houd rekening met de weersomstandigheden en pas de watergift indien nodig aan.

  Ja, Viola's staan bekend om hun aantrekkingskracht op vlinders en bijen vanwege hun nectarrijke bloemen. Het aantrekken van deze insecten draagt bij aan de bestuiving en het behoud van de biodiversiteit in de tuin. Het planten van Viola's kan dus zeker helpen bij het aantrekken van vlinders en bijen.

  Ja, de plant Viola draagt bij aan de biodiversiteit in tuinen en parken door bijen en vlinders aan te trekken met zijn bloemen. Het is belangrijk om een diversiteit aan planten aan te planten om de biodiversiteit te bevorderen. Het is een waardevolle toevoeging aan elk groen gebied.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Corso Orange' begint te bloeien in het voorjaar, meestal vanaf maart tot en met juni. De bloei kan duren tot ongeveer 8-10 weken, afhankelijk van de verzorging en weersomstandigheden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en zal goed gedijen in een zonnige tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond goed draineert om wortelrot te voorkomen.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het is belangrijk om enkel planten te eten die als eetbaar bekend staan.

  Ja, veel tuinplanten hebben geluidsdempende eigenschappen door hun bladeren en takken die geluidsgolven absorberen en reflecteren. Het kan helpen om omgevingsgeluiden te verminderen in de directe omgeving van de plant.

 • De plant kan regelmatig worden teruggesnoeid om een compacte groei en een gezonde bloei te bevorderen. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloeiperiode te verlengen. Het is aan te raden om in het voorjaar de plant licht te snoeien om de vorm te behouden.

  De Viola 'Corso Orange' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet drassig. Water geven aan de wortels en vermijd nat worden van de bladeren om schimmel te voorkomen.

  De plant vereist goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik eventueel speciale potgrond voor bloeiende planten.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende bodem met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg voor een neutrale tot licht zure pH-waarde van de grond. Vermijd te natte of te droge grond om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft een standplaats in de volle zon of halfschaduw nodig. Zorg voor een goed doorlatende grond. Bescherm de plant tegen harde wind.

  In de winter kan het nuttig zijn om de bodem rond de plant te bedekken met een laag mulch of bladeren om de wortels te beschermen. Bescherm de plant tegen strenge vorst door deze af te dekken met bijvoorbeeld vliesdoek. Houd de plant tijdens de wintermaanden goed in de gaten en zorg ervoor dat deze voldoende beschermd is tegen extreme weersomstandigheden.

  De plant moet regelmatig worden bewaterd, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Geef de plant elke 2 weken wat plantenvoeding voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals Viola (Wittrockiana Grp) 'Corso Orange' hebben regelmatig voeding nodig voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en herfst volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid mest die wordt gebruikt.

  Mulch de bodem rondom de plant om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Goede mulchmaterialen zijn bijvoorbeeld houtsnippers, compost of bladeren. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet tegen de stelen van de plant komt om rotting te voorkomen.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Corso Orange' plant groeit het beste in een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde van ongeveer 6 tot 7 is ideaal voor deze tuinplant. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te testen en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals Viola (Wittrockiana Grp) 'Corso Orange' kan gebruik worden gemaakt van milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrine. Het is ook mogelijk om natuurlijke vijanden van het ongedierte aan te trekken, zoals lieveheersbeestjes of roofwantsen. Regelmatig controleren op plagen en deze handmatig verwijderen kan ook helpen bij het voorkomen van schade aan de plant.

 • Omschrijving

  Viola (Wittrockiana Grp) 'Corso Orange' is een viooltje met prachtige en opvallende oranje bloemen. Deze plant staat bekend om zijn heldere en levendige kleuren die tuinen en bloembedden opfleuren. 'Corso Orange' heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende het voorjaar en de zomer. Het viooltje gedijt het beste in de volle zon tot halfschaduw en heeft regelmatig water nodig. Het is een perfecte keuze voor het toevoegen van kleur en vrolijkheid aan uw tuin of borders.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.