Viola (Wittrockiana Grp) 'Corso Beaconsfield'

Viola (Wittrockiana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Viola (Wittrockiana Grp) 'Corso Beaconsfield' is een opvallende vioolplant met mooie, dubbele bloemen in verschillende tinten geel en paars. De bloemen hebben een lichtgele kern en donkerpaarse randen, waardoor ze een uniek en kleurrijk uiterlijk hebben. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende de lente en zomer en trekt vlinders en bijen aan. Het is een compacte plant die goed gedijt in borders, perken of bloembakken. 'Corso Beaconsfield' is ideaal voor het toevoegen van kleur en textuur aan de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Viola (Wittrockiana Grp) 'Corso Beaconsfield' is een bladverliezende plant en verliest zijn bladeren in de winter. Het is geen groenblijvende plant. Het is een tuinplant die seizoensgebonden is.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Corso Beaconsfield' is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te bevelen om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. Deze plant kan dus lichte vorst verdragen, maar bescherming is aan te raden.

  Ja, deze plant is vrij gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en haar regelmatig te bemesten voor gezonde groei en bloei. Daarnaast zal deze plant het beste gedijen op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Corso Beaconsfield' heeft wat ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen de planten, ongeveer 20-30 cm uit elkaar. De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke locatie.

  Viola's groeien over het algemeen goed in de schaduw, maar ze zullen het beste gedijen in halfschaduw tot volle zon. Het is belangrijk om ze regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende voedingsstoffen in de grond voor een optimale groei. Als je echter te veel schaduw hebt, kan dit de groei van de plant belemmeren en minder bloemen produceren. Zorg ervoor dat de plant minimaal 4-6 uur zonlicht per dag krijgt voor een gezonde groei en bloei.

  Water Tuinplanten zoals deze viooltjes overvloedig twee keer per week. Zorg ervoor dat de grond goed doorweekt is bij elke gietbeurt, maar laat de wortels niet in stilstaand water staan om wortelrot te voorkomen. Houd de vochtigheid van de grond in de gaten en pas de frequentie van het water geven aan op basis van de behoeften van de plant.

  Ja, Viola's zijn vlinder- en bijenlokkende planten vanwege hun zoete geur en felgekleurde bloemen. Ze zijn een populaire keuze voor tuinen vanwege hun aantrekkingskracht op bestuivers. Deze planten helpen bij het bevorderen van biodiversiteit in de tuin.

  Ja, Viola's trekken veel nuttige insecten aan zoals bijen en vlinders, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in je tuin. Daarnaast kunnen ze een voedselbron zijn voor bepaalde diersoorten. Viola's zorgen dus zeker voor biodiversiteit in je tuin.

  Deze plant bloeit in de maanden april tot en met juni en bloeit ongeveer 6 tot 8 weken lang. De bloemen hebben een kleurrijk en vrolijk uiterlijk.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Corso Beaconsfield' kan goed tegen de volle zon en heeft minimaal zes uur zonlicht per dag nodig om goed te gedijen. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral in warme periodes, om uitdroging te voorkomen. Mulch rond de plant kan helpen om vocht vast te houden en de wortels koel te houden.

  Nee, de Viola (Wittrockiana Grp) 'Corso Beaconsfield' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en geen eetbare plant. Eet geen planten die niet specifiek als eetbaar worden aangeduid.

  Ja, Viola's hebben het vermogen om geluiden te dempen vanwege hun bladeren en bloemen. Het effect is echter minimaal en niet merkbaar in een normale tuinomgeving. Het zijn voornamelijk grotere planten en bomen die effectiever geluid kunnen dempen.

 • Knip regelmatig uitgebloeide bloemen weg om de bloeiperiode te verlengen. Verwijder ook regelmatig dode bladeren en takjes. Snoei de plant in het voorjaar terug tot ongeveer 10 centimeter boven de grond om de groei te stimuleren.

  Geef regelmatig water aan deze plant en zorg ervoor dat de grond vochtig blijft. Vermijd echter dat de wortels te lang nat blijven staan, dit kan wortelrot veroorzaken. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet drassig. Geef regelmatig plantenvoeding om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Corso Beaconsfield' gedijt het beste in goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal en voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de bodem altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd zware kleigrond of zeer zanderige grond voor deze plant.

  Deze plant houdt van een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond. Bescherm de plant tegen harde wind.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een laag mulch aan te brengen rond de wortels. Daarnaast is het aan te raden om de plant af te dekken met een winterhoes of vliesdoek bij extreme vorst. Zorg er ook voor dat de plant tijdens de winter niet te nat staat om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. De plant heeft een voorkeur voor een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats.

  Tuinplanten zoals deze viool hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een meststof met een evenwichtige NPK-verhouding en volg de instructies op de verpakking voor de beste resultaten. Pas op dat je niet overbemest, dit kan schadelijk zijn voor de plant.

  Het is aan te raden om mulch rond de plant aan te brengen om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Mulch kan bestaan uit bijvoorbeeld houtsnippers, boomschors of compost. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de plant komt.

  De optimale zuurgraad van de bodem voor Tuinplanten is tussen de 6.0 en 7.0 op de pH-schaal. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is en vermijd wateroverlast om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van organisch materiaal kan helpen de zuurgraad van de bodem in balans te houden.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant is het belangrijk om regelmatig de bladeren en stengels te controleren op eventuele luizen, trips of slakken. Deze kunnen worden verwijderd door ze met de hand van de plant te halen of door gebruik te maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes. Daarnaast kan het helpen om de plant af en toe af te spoelen met water om ongedierte weg te spoelen.

 • Omschrijving

  Viola (Wittrockiana Grp) 'Corso Beaconsfield' is een opvallende vioolplant met mooie, dubbele bloemen in verschillende tinten geel en paars. De bloemen hebben een lichtgele kern en donkerpaarse randen, waardoor ze een uniek en kleurrijk uiterlijk hebben. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende de lente en zomer en trekt vlinders en bijen aan. Het is een compacte plant die goed gedijt in borders, perken of bloembakken. 'Corso Beaconsfield' is ideaal voor het toevoegen van kleur en textuur aan de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.