Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'White Glory'

Pelargonium (Grandiflorum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Pelargonium 'White Glory' is een compacte plant met prachtige witte bloemen die lijken op rozen. De bladeren zijn diep ingesneden en hebben een frisse groene kleur. Deze plant groeit goed in potten of hanging baskets en bloeit overvloedig gedurende de zomermaanden. 'White Glory' trekt vlinders en bijen aan met zijn zoete geur en is een mooie aanvulling op elke tuin of balkon. Zorg voor voldoende zonlicht en regelmatig water geven om deze plant gezond en bloeiend te houden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Regelmatig water geven en voldoende licht zijn voldoende om deze plant gezond te houden. Het is een sterke kamerplant die goed gedijt in een gematigde klimaat.

  Ja, Pelargoniums hebben veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant op een zonnige plek in huis, bij voorkeur voor een raam op het zuiden. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag direct zonlicht krijgt.

  De Pelargonium 'White Glory' heeft matig water nodig, dus geef hem één keer per week water. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door licht vochtig blijft. Te veel water kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant houdt van helder, indirect zonlicht en vermijd direct zonlicht dat kan leiden tot verbrande bladeren. Zet de plant op een plek waar het zonlicht gefilterd wordt of gebruik gordijnen om het zonlicht te filteren. Overmatige blootstelling aan fel zonlicht kan de gezondheid van de plant schaden.

  Ja, de Pelargonium 'White Glory' houdt van warmte. Het is belangrijk om de plant op een warme plek te zetten met veel zonlicht. De temperatuur moet minimaal boven de 15 graden Celsius zijn.

  Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'White Glory' bloeit normaal gesproken in de zomermaanden, van juni tot september. De bloeiperiode kan gemiddeld tussen de 8 en 12 weken duren, afhankelijk van de groeiomstandigheden en verzorging van de plant.

  Ja, de Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'White Glory' is niet luchtzuiverend. Het is voornamelijk een decoratieve plant en heeft geen specifieke luchtzuiverende eigenschappen. Het is echter wel een mooie toevoeging aan je interieur vanwege zijn witte bloemen.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur zorgt voor een optimale groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan temperaturen onder de 10 graden Celsius.

 • Pelargoniums kunnen het beste regelmatig gesnoeid worden om de groei te stimuleren en de plant compact te houden. Verwijder regelmatig dode bloemen en takken om de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar eventueel de stelen terug om de vorm te behouden.

  Geef regelmatig water aan de plant, zorg ervoor dat de grond vochtig maar niet drassig wordt. Laat de grond tussen gietbeurten door licht opdrogen om wortelrot te voorkomen. Gebruik bij voorkeur lauwwarm water om de plant water te geven.

  Voor de Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'White Glory' is het belangrijk om goed doorlatende potgrond te gebruiken. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vocht vasthoudt, maar niet te vochtig wordt. Kies een potgrond die speciaal geschikt is voor kamerplanten.

  De bodemkwaliteit voor deze plant moet goed doorlatend zijn en het liefst licht vochtig worden gehouden. Het is belangrijk dat de grond voedingsrijk is met voldoende organisch materiaal. Vermijd te natte grond, dit kan wortelrot veroorzaken.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels te nat worden. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  De plant kan regelmatig worden afgestoft met een zachte doek of borstel om de bladeren schoon te houden. Eventuele dode bladeren of bloemen kunnen voorzichtig worden verwijderd om de plant gezond te houden. Het is belangrijk om de plant niet te nat te maken tijdens het schoonmaken om schimmelvorming te voorkomen.

  Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'White Glory' houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek met veel indirect licht, zoals voor een raam op het oosten of het westen. Te weinig licht kan leiden tot een minder uitbundige bloei.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan extreme hitte of kou. Zet de plant op een plek waar de temperatuur stabiel blijft.

  De Pelargonium (GRandiflorum Grp) 'White Glory' heeft een gemiddelde luchtvochtigheid nodig in huis. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid niet te laag te laten worden, vooral in de winter wanneer de kachel vaak aan staat. Besproei de plant regelmatig met water om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  Deze plant vereist een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en aan te passen indien nodig om optimale groei en bloei te bevorderen. Het is aan te raden om gebruik te maken van speciale potgrond voor kamerplanten om de juiste zuurgraad te behouden.

  Geef de plant regelmatig meststoffen tijdens het groeiseizoen, bij voorkeur een speciale meststof voor bloeiende planten. Gebruik de meststof volgens de instructies op de verpakking om overbemesting te voorkomen. Stop met bemesten in de herfst en winter, wanneer de plant in rust is.

 • Omschrijving

  Pelargonium 'White Glory' is een compacte plant met prachtige witte bloemen die lijken op rozen. De bladeren zijn diep ingesneden en hebben een frisse groene kleur. Deze plant groeit goed in potten of hanging baskets en bloeit overvloedig gedurende de zomermaanden. 'White Glory' trekt vlinders en bijen aan met zijn zoete geur en is een mooie aanvulling op elke tuin of balkon. Zorg voor voldoende zonlicht en regelmatig water geven om deze plant gezond en bloeiend te houden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.