Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Grand Slam'

Pelargonium (Grandiflorum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium 'Grand Slam' is een prachtige en kleurrijke plant met grote bloemen in diverse tinten zoals roze, rood en paars. Deze plant behoort tot de Grandiflorum groep en staat bekend om zijn overvloedige bloei gedurende het groeiseizoen. De 'Grand Slam' heeft een compacte groeiwijze en gedijt goed in zonnige en goed doorlatende grond. Deze Pelargonium is ideaal voor het opfleuren van borders, potten en hanging baskets met zijn opvallende bloemen. Regelmatig water geven en regelmatig verwijderen van uitgebloeide bloemen zal de bloeiperiode verlengen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Pelargonium Grand Slam is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Ze hebben alleen regelmatig water en voldoende zonlicht nodig. Verwijder regelmatig dode bloemen om een gezonde groei te bevorderen.

  Ja, de Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Grand Slam' heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een zonnige plek met indirect zonlicht voor de beste groeiresultaten. Vermijd te weinig licht, aangezien dit kan leiden tot een slechte groei en bloei.

  De Pelargonium houdt van regelmatig water geven. Over het algemeen is één keer per week voldoende, maar dit kan variëren op basis van de omgevingstemperatuur en lichtinval. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig is tussen de gietbeurten door.

  Pelargoniums houden van veel zonlicht en zullen goed gedijen op een zonnige plek. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om gezond te blijven en bloemen te produceren. Te weinig zonlicht kan leiden tot lange, slungelige stelen en minder bloemproductie.

  Ja, de Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Grand Slam' houdt van warmte. Deze kamerplant gedijt het beste bij temperaturen tussen 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek te zetten.

  Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Grand Slam' bloeit gewoonlijk van de lente tot de herfst en kan gedurende deze periode meerdere maanden bloeien. De bloeiperiode kan ongeveer 4 tot 6 maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden en verzorging van de plant.

  Ja, de Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Grand Slam' staat erom bekend dat het de lucht kan zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het is dus een goede keuze voor het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis.

  Ja, de plant heeft graag een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur zorgt voor een ideale groeiomgeving voor de Kamerplant.

 • Je kunt de plant regelmatig snoeien om de groei en bloei te bevorderen. Verwijder dode bloemen en takken om de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar oude en houtachtige takken om de vorm en compactheid van de plant te behouden.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de grond altijd licht vochtig blijft. Zorg ervoor dat de wortels niet te lang in water blijven staan om wortelrot te voorkomen. Besproei regelmatig de bladeren met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  Deze plant doet het goed in potgrond met goede drainage, zoals speciale potgrond voor bloeiende kamerplanten. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden en de plant regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen. Overmatig water geven moet worden vermeden om wortelrot te voorkomen.

  De bodemkwaliteit van deze plant moet goed doorlatend zijn om wortelrot te voorkomen. Gebruik een potgrond speciaal voor kamerplanten voor een optimale groei. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft en niet te veel water vasthoudt.

  Zet de plant op een zonnige plek en geef regelmatig water, maar laat de grond niet te nat worden. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen en geef af en toe plantenvoeding voor een gezonde groei. Gebruik bij voorkeur kalkarm water om kalkaanslag op de bladeren te voorkomen.

  Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Grand Slam' kan worden schoongemaakt door de bladeren af te stoffen met een vochtige doek. Let op dat de bladeren voorzichtig worden afgenomen om beschadiging te voorkomen. Af en toe kan de plant ook onder de douche worden gezet om stof en vuil weg te spoelen.

  De Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Grand Slam' heeft graag veel licht, het liefst staat de plant op een zonnige plek. Zorg ervoor dat de plant minimaal zes uur per dag natuurlijk licht ontvangt voor een optimale groei en bloei. Plaats de plant bij voorkeur voor een raam op het zuiden, oosten of westen.

  De ideale temperatuur voor deze plant is ongeveer tussen de 15-25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant beschermd wordt tegen tocht en extreme temperatuurschommelingen. Een constante kamertemperatuur is het beste voor de gezondheid van de plant.

  Houd de luchtvochtigheid voor deze kamerplant op een gemiddeld niveau. Vermijd te droge lucht door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Overmatige luchtvochtigheid kan leiden tot schimmelproblemen, dus zorg voor voldoende ventilatie.

  Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Grand Slam' groeit het best in een bodem met een licht zure tot neutrale zuurgraad. Een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0 wordt aanbevolen voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig te corrigeren.

  De Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Grand Slam' heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen, van de lente tot de herfst. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor bloeiende kamerplanten om de gezonde groei en bloei te bevorderen. Vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Pelargonium 'Grand Slam' is een prachtige en kleurrijke plant met grote bloemen in diverse tinten zoals roze, rood en paars. Deze plant behoort tot de Grandiflorum groep en staat bekend om zijn overvloedige bloei gedurende het groeiseizoen. De 'Grand Slam' heeft een compacte groeiwijze en gedijt goed in zonnige en goed doorlatende grond. Deze Pelargonium is ideaal voor het opfleuren van borders, potten en hanging baskets met zijn opvallende bloemen. Regelmatig water geven en regelmatig verwijderen van uitgebloeide bloemen zal de bloeiperiode verlengen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.