Viola (Wittrockiana Grp) 'Armado White with Eye'

Viola (Wittrockiana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola 'Armado White with Eye' is een compacte en bloeiende plant met prachtige witte bloemen en een opvallend donker oog in het midden. De bloemen hebben een delicate uitstraling en bloeien rijkelijk gedurende het voorjaar en de zomer. Deze plant gedijt goed in zowel borders als in potten en hangmanden. De 'Armado White with Eye' heeft een lange bloeiperiode en trekt vlinders en bijen aan in de tuin. Het is een eenvoudig te verzorgen en veelzijdige plant die een vleugje charme en elegantie toevoegt aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend. Het is een eenjarige plant die niet de hele winter groen zal blijven. Deze plant moet elk jaar opnieuw geplant worden.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant tijdens strenge vorst af te dekken of te beschermen. Viola (Wittrockiana Grp) 'Armado White with Eye' is gevoelig voor vorstschade.

  Violen zijn over het algemeen gemakkelijk te onderhouden. Ze hebben regelmatig water nodig en verdragen geen droge grond. Violen gedijen het beste in de volle zon tot halfschaduw.

  Viooltjes hebben genoeg ruimte nodig om zich te verspreiden, dus plant ze ongeveer 20-30 cm uit elkaar. Ze groeien het beste in goed doorlatende grond en in de volle zon of halfschaduw.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Armado White with Eye' groeit het best in de volle zon of lichte schaduw. In de schaduw zal de plant minder snel bloeien en minder compact groeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  De Viola plant heeft regelmatig water nodig, vooral in droge zomermaanden. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Over het algemeen is het voldoende om de plant twee tot drie keer per week water te geven.

  Ja, Viola planten staan bekend om hun aantrekkingskracht op vlinders en bijen vanwege hun kleurrijke en geurende bloemen. Ze zijn daarom een goede keuze voor tuinen die deze insecten willen aantrekken.

  Ja, Viola's zijn goede planten voor biodiversiteit omdat ze bijen, vlinders en andere bestuivers aantrekken met hun nectarrijke bloemen. Ze bieden ook voedsel en schuilplaatsen voor verschillende insecten in de tuin. Het is belangrijk om ook andere planten aan te planten die biodiversiteit ondersteunen.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Armado White with Eye' bloeit van maart tot en met juni en heeft een bloeiperiode van ongeveer 10 tot 12 weken.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Armado White with Eye' kan goed tegen de volle zon en zal daar goed gedijen. De plant heeft wel regelmatig water nodig en de grond moet goed gedraineerd zijn. Het is belangrijk om de plant in drogere periodes extra water te geven.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet aangeraden om te consumeren. Het kan zelfs giftig zijn bij inname.

  Ja, de Viola (Wittrockiana Grp) 'Armado White with Eye' plant heeft een bepaalde mate van geluidsdempend vermogen door zijn bladeren en bloemen. Het kan helpen om omgevingsgeluid te verminderen. Het is echter niet zo effectief als specifieke geluidsdempende materialen of planten.

 • Je kunt regelmatig de uitgebloeide bloemen verwijderen om de bloei te bevorderen. Ook kun je lange, slungelige stengels inkorten om de plant compact te houden. Snoei de plant in de lente als dat nodig is om de vorm en groei te bevorderen.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft maar voorkom dat de wortels te lang in natte grond staan. Gebruik bij voorkeur regenwater of lauw water.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende potgrond met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Het toevoegen van organische meststoffen kan de groei en bloei van de plant stimuleren.

  Deze plant geeft de voorkeur aan goed doorlatende en vochtige grond, met een neutrale tot licht zure pH. Het is belangrijk om de grond regelmatig te bemesten met organische meststoffen om de groei en bloei te bevorderen. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde ontwikkeling van de plant.

  Deze plant groeit het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte plekken. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  In de winterperiode is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst. Dit kan door bijvoorbeeld stro of bladeren rond de plant te leggen. Ook is het verstandig om de plant op een beschutte plek te zetten tijdens koude periodes.

  De Viola heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Zorg voor voldoende zonlicht en bemest de plant af en toe voor een gezonde groei. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te verlengen.

  Tuinplanten zoals deze viool hebben baat bij regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen met een uitgebalanceerde meststof. Voor een gezonde groei en bloei is het aan te raden organische meststoffen te gebruiken die speciaal zijn samengesteld voor bloeiende planten. Overbemesting kan schadelijk zijn, dus volg de instructies op de verpakking.

  Mulchen verbetert de bodemstructuur, helpt vocht vast te houden en onderdrukt onkruidgroei bij tuinplanten zoals deze. Het is aan te raden om een laag mulch rond de plant aan te brengen, maar zorg ervoor dat de stengels niet bedekt worden om verstikking te voorkomen. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, stro of houtsnippers als mulch.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Armado White with Eye' gedijt het beste in licht zure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0 wordt aanbevolen voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten kan gebruik gemaakt worden van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen. Daarnaast kunnen ook biologische bestrijdingsmiddelen ingezet worden, zoals neemolie of pyrethrine. Het regelmatig controleren en verwijderen van aangetast blad kan ook helpen bij het voorkomen van plagen.

 • Omschrijving

  De Viola 'Armado White with Eye' is een compacte en bloeiende plant met prachtige witte bloemen en een opvallend donker oog in het midden. De bloemen hebben een delicate uitstraling en bloeien rijkelijk gedurende het voorjaar en de zomer. Deze plant gedijt goed in zowel borders als in potten en hangmanden. De 'Armado White with Eye' heeft een lange bloeiperiode en trekt vlinders en bijen aan in de tuin. Het is een eenvoudig te verzorgen en veelzijdige plant die een vleugje charme en elegantie toevoegt aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.