Clerodendrum thomsoniae

Clerodendrum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Clerodendrum thomsoniae, ook wel bekend als de kantoorplant, is een prachtige klimplant met opvallende, rode buisvormige bloemen en heldergroene bladeren. De bloemen bloeien in clusters en geven een tropisch en exotisch gevoel aan elke ruimte. Deze plant is gemakkelijk te verzorgen en gedijt goed in een lichte tot halfschaduwrijke omgeving. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om de groei te bevorderen en een mooie vorm te behouden. De Clerodendrum thomsoniae kan zowel binnen als buiten worden gekweekt en voegt een vleugje kleur toe aan elke tuin of interieur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen vrij makkelijk in onderhoud. Hij heeft regelmatig water nodig, maar geen speciale zorg of extra aandacht. Het is een sterke plant die goed gedijt in normale kamertemperaturen.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Zorg ervoor dat de plant minstens indirect zonlicht krijgt en vermijd te veel direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Plaats de plant bij voorkeur voor een raam op het zuiden, oosten of westen.

  Deze plant heeft matig water nodig, dus het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden. Over het algemeen is één keer per week water geven voldoende, maar dit kan variëren afhankelijk van de omgevingscondities. Het is belangrijk om de grond goed te laten opdrogen tussen elke gietbeurt.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, maar prefereert een plek met indirect licht of halfschaduw. Te veel blootstelling aan felle zon kan de bladeren beschadigen. Het is daarom beter om de plant uit de felle zon te houden.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de tocht te houden en op een beschutte plek met voldoende licht te plaatsen. Warme en vochtige omstandigheden zorgen voor een optimale groei en bloei.

  De plant bloeit meestal in de lente en zomermaanden. De bloeiperiode kan enkele maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden.

  Ja, de Clerodendrum thomsoniae staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het is een goede keuze voor binnenshuis om de luchtkwaliteit te verbeteren. Het helpt schadelijke stoffen in de lucht af te breken.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om een constante temperatuur te behouden voor de gezondheid van de plant. Plaats de plant niet in de buurt van tocht of plotselinge temperatuurschommelingen.

 • De Clerodendrum thomsoniae kan het beste na de bloei gesnoeid worden om de vorm en grootte van de plant te behouden. Verwijder dode, beschadigde of zieke takken en knip de plant terug tot de gewenste vorm. Zorg ervoor dat de snoeischaar scherp is om schade aan de plant te voorkomen.

  : Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond opdrogen tussen de gietbeurten door. Geef in de wintermaanden wat minder water dan in de zomer.

  De Clerodendrum thomsoniae gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet drassig. Het is aan te raden om de plant eens in de zoveel tijd te verpotten om te voorkomen dat de wortels te krap komen te zitten.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende, voedzame potgrond. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft maar niet te nat. Vermijd te compacte of zware grond voor deze plant.

  De plant gedijt goed op een lichte standplaats, vermijd direct zonlicht. Houd de grond licht vochtig door regelmatig water te geven, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Af en toe wat plantenvoeding geven in de groeiperiode bevordert de gezonde groei.

  Om de plant schoon te maken, kun je de bladeren afstoffen met een zachte doek of een vochtige spons. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Gebruik lauw water om de bladeren af en toe te besproeien en stof te verwijderen.

  De Clerodendrum thomsoniae heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Een plek bij een raam op het oosten of westen is ideaal.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme hitte. Het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar de temperatuur stabiel is.

  De luchtvochtigheid moet gematigd zijn voor deze plant, het is het beste om de plant in een ruimte te plaatsen met een luchtvochtigheid van ongeveer 60-70%. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag wordt, aangezien dit de plant kan beschadigen.

  De Clerodendrum thomsoniae gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad regelmatig te controleren om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen. Het is aan te raden om de plant te voorzien van de juiste voedingsstoffen en eventueel de pH-waarde aan te passen indien nodig.

  Kamerplanten hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven. Gebruik een kamerplantenvoeding die speciaal is samengesteld voor binnenplanten. Bemest de plant tijdens de groeiperiode, meestal in het voorjaar en de zomer.

 • Omschrijving

  De Clerodendrum thomsoniae, ook wel bekend als de kantoorplant, is een prachtige klimplant met opvallende, rode buisvormige bloemen en heldergroene bladeren. De bloemen bloeien in clusters en geven een tropisch en exotisch gevoel aan elke ruimte. Deze plant is gemakkelijk te verzorgen en gedijt goed in een lichte tot halfschaduwrijke omgeving. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om de groei te bevorderen en een mooie vorm te behouden. De Clerodendrum thomsoniae kan zowel binnen als buiten worden gekweekt en voegt een vleugje kleur toe aan elke tuin of interieur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.