Codiaeum variegatum 'Sunny Star'

Codiaeum var. kleinbladig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Codiaeum variegatum 'Sunny Star' is een prachtige kamerplant met opvallende, bontgekleurde bladeren. Deze plant heeft bladeren met een mix van groen, geel en roze tinten die zorgen voor een vrolijke uitstraling. Het is een makkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in een warme en lichtvochtige omgeving. De 'Sunny Star' groeit compact en kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw geplaatst worden. Regelmatig water geven en af en toe wat plantenvoeding zorgen ervoor dat deze plant gezond en kleurrijk blijft.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is relatief makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om de plant op een lichte standplaats te zetten en regelmatig water te geven. Daarnaast is het goed om af en toe de bladeren af te stoffen voor een optimale groei.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en zijn kleurrijke bladeren te behouden. Plaats de plant daarom in een ruimte met veel indirect zonlicht. Een plekje bij een raam op het oosten of westen is ideaal.

  De Codiaeum variegatum 'Sunny Star' heeft wekelijks water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. In de zomer kan het zijn dat de plant vaker water nodig heeft dan in de winter.

  De plant houdt van fel licht, maar kan verbranden in direct zonlicht. Het beste is om hem op een plek met indirect zonlicht te plaatsen. Te veel direct zonlicht kan schade aan de bladeren veroorzaken.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Plaats de plant op een warme plek met voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Zorg er ook voor dat de plant beschermd wordt tegen tocht en koude luchtstromen.

  De Codiaeum variegatum 'Sunny Star' bloeit meestal in de lente en de zomermaanden. De bloeiperiode kan enkele maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden en de verzorging van de plant.

  Ja, de Codiaeum variegatum 'Sunny Star' staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het helpt de luchtkwaliteit in huis te verbeteren door schadelijke stoffen uit de lucht te filteren. Het is daarom een goede toevoeging aan het interieur voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, de plant staat graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. Dit zorgt voor een ideale groeiomgeving voor de plant. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperatuurschommelingen.

 • Het snoeien van deze plant is optioneel, maar kan gedaan worden om de vorm te behouden of om dode bladeren te verwijderen. Snoei de plant in het voorjaar, voor het begin van het groeiseizoen, met scherpe schaar of snoeischaar. Verwijder nooit meer dan een derde van de bladeren om stress te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral in de lente en zomer wanneer de grond droger is. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. In de winterperiode kan de plant minder water nodig hebben, dus controleer altijd de vochtigheid van de grond voor het bewateren.

  Deze plant gedijt het beste in een lichtvochtige potgrond die goed doorlaatbaar is. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Gebruik een potgrond die geschikt is voor kamerplanten voor de beste resultaten.

  De Codiaeum variegatum 'Sunny Star' gedijt goed in een goed doorlatende potgrond met een neutrale zuurgraad. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet verzadigd is. Het toevoegen van organische compost kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  De plant heeft een lichte standplaats nodig, vermijd direct zonlicht. Houd de grond constant vochtig, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Besproei regelmatig de bladeren om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De Kamerplant 'Sunny Star' kan stof verzamelen op de bladeren. Om de plant schoon te maken, kun je voorzichtig afstoffen met een zachte doek of de bladeren afspoelen onder lauw water. Vermijd direct zonlicht tijdens het schoonmaken om verbranding te voorkomen.

  De plant heeft veel licht nodig en kan zelfs direct zonlicht verdragen. Plaats de plant op een zonnige plek in huis voor de beste groei. Het is belangrijk om regelmatig de standplaats van de plant te controleren om er zeker van te zijn dat deze voldoende licht ontvangt.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant op een warme plek staat en beschermd is tegen tocht. Temperaturen onder de 10 graden kunnen schade aan de plant veroorzaken.

  Een hoge luchtvochtigheid is belangrijk voor deze plant, dus regelmatig sproeien kan helpen. Plaats de plant niet in de buurt van een verwarmingselement om uitdroging te voorkomen. Een luchtbevochtiger kan ook nuttig zijn om de ideale omgeving te behouden.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten ligt tussen 5,5 en 6,5 op de pH-schaal. Een lichtzure tot neutrale bodem is het meest geschikt voor de meeste kamerplanten. Het is belangrijk om de zuurgraad regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met speciale bodemverbeteraars.

  Het is aan te raden om de plant regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst. Gebruik hiervoor een vloeibare meststof die speciaal is ontworpen voor kamerplanten. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie.

 • Omschrijving

  De Codiaeum variegatum 'Sunny Star' is een prachtige kamerplant met opvallende, bontgekleurde bladeren. Deze plant heeft bladeren met een mix van groen, geel en roze tinten die zorgen voor een vrolijke uitstraling. Het is een makkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in een warme en lichtvochtige omgeving. De 'Sunny Star' groeit compact en kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw geplaatst worden. Regelmatig water geven en af en toe wat plantenvoeding zorgen ervoor dat deze plant gezond en kleurrijk blijft.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.