Pinus pinea 'Silver Crest'

Overig coniferen

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Pinus pinea 'Silver Crest' is een mooie en opvallende cultivar van de parasolden met een compacte en kegelvormige groeiwijze. De naalden zijn zilverkleurig en vormen een prachtig contrast met de donkergroene binnenste naalden. Deze cultivar kan uitgroeien tot een kleine tot middelgrote boom met een maximale hoogte van ongeveer 8 meter. Het is een winterharde en langzaam groeiende plant die goed gedijt in een zonnige en goed doorlatende bodem. Pinus pinea 'Silver Crest' is een mooie toevoeging aan elke tuin vanwege zijn opvallende uiterlijk en gemakkelijke verzorging.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende licht en water, maar vermijd te veel direct zonlicht. Af en toe wat mest en snoeien om de vorm te behouden is voldoende.

  Ja, de Pinus pinea 'Silver Crest' heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een zonnige plek in huis en vermijd teveel schaduw. Het liefst staat de plant in direct zonlicht.

  De plant heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingsomstandigheden. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Zorg ervoor dat het water goed kan weglopen om wortelrot te voorkomen.

  De plant houdt van een lichte standplaats, maar is gevoelig voor direct zonlicht. Te felle zon kan bladverbranding veroorzaken. Plaats de plant daarom op een plek met indirect zonlicht.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen de 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek te plaatsen om optimaal te groeien. Zorg er wel voor dat de plant niet te veel direct zonlicht krijgt om verbranding te voorkomen.

  Pinus pinea 'Silver Crest' bloeit niet en produceert geen bloemen. Het is een naaldboomsoort die geen bloeiperiode heeft.

  Ja, Pinus pinea 'Silver Crest' is luchtzuiverend omdat hij CO2 omzet in zuurstof. Het zorgt voor een schonere en gezondere lucht in huis. Het is een goede keuze voor je interieur.

  Ja, Pinus pinea 'Silver Crest' staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen. Houd de omgevingstemperatuur dus binnen deze grenzen.

 • De plant vereist weinig snoeiwerk, maar kan indien nodig in het vroege voorjaar lichtjes gesnoeid worden om de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip eventueel de uiteinden van de takken voor een compactere groei. Let op dat niet te veel gesnoeid wordt om de gezondheid van de plant niet te schaden.

  De plant heeft regelmatig water nodig zodat de grond altijd licht vochtig blijft. Laat de grond niet uitdrogen, maar zorg er wel voor dat er geen water blijft staan in de pot. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur en vermijd koud water.

  De potgrond voor deze plant moet goed doorlatend en licht zuur zijn. Zorg voor een mix van potgrond met zand en vermiculiet voor een optimale groei. Het is belangrijk om regelmatig de vochtigheid van de potgrond te controleren en de plant water te geven indien nodig.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende, vruchtbare grond. Zorg voor een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5 en vermijd te natte grond. Voeg indien nodig compost of meststoffen toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De plant heeft behoefte aan een lichte standplaats met indirect zonlicht en regelmatig water geven, zodat de grond vochtig blijft. Het is belangrijk om de plant af en toe te bemesten tijdens de groeiperiode, maar verder heeft deze plant weinig onderhoud nodig.

  De plant kan regelmatig worden schoongemaakt door stof voorzichtig af te vegen met een zachte doek of een borstel. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze de bladeren kunnen beschadigen. Indien nodig kunnen de bladeren ook worden besproeid met water om ze schoon te houden.

  De Pinus pinea 'Silver Crest' heeft veel licht nodig en moet dus op een zonnige plek in huis geplaatst worden. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag direct zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien. Te weinig licht kan leiden tot een minder gezonde en minder weelderige groei van de plant.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan extreme hitte of kou. Houd de plant ook weg van tocht en temperatuurschommelingen.

  De luchtvochtigheid voor deze kamerplant moet matig zijn, dus niet te droog of te vochtig. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet onder de 40% zakt. Besproei de bladeren regelmatig met water om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De plant houdt van een zure bodem met een pH-waarde tussen 4,5 en 6,5. Een te hoge pH-waarde kan leiden tot voedingstekorten en gezondheidsproblemen voor de plant. Het is dus belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  De Pinus pinea 'Silver Crest' heeft matig tot weinig bemesting nodig. Gebruik in het voorjaar een langzaam vrijkomende meststof speciaal voor naaldhoutplanten. Overbemesting kan leiden tot schade aan de wortels.

 • Omschrijving

  Pinus pinea 'Silver Crest' is een mooie en opvallende cultivar van de parasolden met een compacte en kegelvormige groeiwijze. De naalden zijn zilverkleurig en vormen een prachtig contrast met de donkergroene binnenste naalden. Deze cultivar kan uitgroeien tot een kleine tot middelgrote boom met een maximale hoogte van ongeveer 8 meter. Het is een winterharde en langzaam groeiende plant die goed gedijt in een zonnige en goed doorlatende bodem. Pinus pinea 'Silver Crest' is een mooie toevoeging aan elke tuin vanwege zijn opvallende uiterlijk en gemakkelijke verzorging.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.