Genista x spachiana

Genista

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Genista x spachiana, ook wel bekend als de brem, is een struik met boogvormige takken en heldergroene bladeren. In het voorjaar produceert de plant massaal heldergele bloemen die een zoete geur verspreiden. De brem gedijt het best in een zonnige en goed gedraineerde bodem. Het is een winterharde plant die weinig onderhoud nodig heeft en gemakkelijk te kweken is. Genista x spachiana is een mooie toevoeging aan de tuin en trekt vlinders en bijen aan met zijn bloemen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen zeer gemakkelijk in onderhoud en heeft geen speciale zorg nodig. Ze gedijen goed bij voldoende zonlicht en regelmatig water geven. Het is een sterke plant die weinig problemen zal geven.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig en moet op een zonnige plek worden geplaatst. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag direct zonlicht krijgt. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te veel water te geven. Zorg ervoor dat de potgrond tussen gietbeurten door iets opdroogt.

  Ja, deze plant houdt van de felle zon en heeft minstens 6 uur direct zonlicht per dag nodig. Zorg ervoor dat de plant genoeg licht krijgt om gezond te blijven. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten gelijkmatig zonlicht krijgen.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste op een plek met een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Plaats de plant dus op een warme en zonnige plek in huis. Het is belangrijk om de plant uit de buurt te houden van tocht en koude temperaturen.

  Deze plant bloeit meestal in de lente en de zomermaanden. De bloei kan enkele weken tot enkele maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden.

  Ja, de plant is luchtzuiverend en kan helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het heeft de mogelijkheid om giftige stoffen uit de lucht op te nemen en deze om te zetten in schone zuurstof. Het is een goede keuze voor een gezondere leefomgeving binnenshuis.

  Ja, deze plant gedijt het beste op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Let op: de plant kan gevoelig zijn voor te lage of te hoge temperaturen. Zorg dus voor een stabiele en gematigde omgevingstemperatuur.

 • De plant kan het beste na de bloei gesnoeid worden om de vorm en gezondheid van de plant te behouden. Verwijder alle dode takken en snoei de plant tot de gewenste vorm. Zorg ervoor dat er altijd voldoende bladeren overblijven op de plant.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen om wortelrot te voorkomen. Gebruik bij voorkeur lauw, zacht water en vermijd dat de plant met zijn voeten in water staat.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat blijft, maar houd de grond licht vochtig. Gebruik een pot met drainagegaten om overtollig water weg te laten lopen.

  Genista x spachiana heeft een voorkeur voor goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Een lichtzure bodem is ideaal voor een gezonde groei.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in een lichte omgeving. Geef regelmatig water, maar vermijd dat de grond te vochtig wordt. Verwijder dode bloemen en takken om de bloei te bevorderen.

  Je kunt de plant schoonmaken door regelmatig stof af te nemen van de bladeren met een zachte doek. Verwijder ook eventuele dode bladeren en bloemen om de plant er fris uit te laten zien. Gebruik eventueel lauw water om hardnekkig vuil van de bladeren te verwijderen.

  De plant heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant daarom op een zonnige plek in huis. Vermijd direct zonlicht in de hete middaguren om verbranding te voorkomen.

  De plant houdt van een gematigde temperatuur tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet in de buurt staat van tocht of te dicht bij een verwarmingselement. Tijdens de winter kan de plant beter bij een koelere temperatuur worden gehouden.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet gemiddeld zijn, niet te droog en niet te vochtig. Het is belangrijk om regelmatig te controleren en indien nodig bij te reguleren, vooral in de winter wanneer de lucht vaak droger is. Een luchtbevochtiger kan helpen om de ideale luchtvochtigheid te behouden.

  De plant Gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 is ideaal voor een gezonde groei. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is.

  Gebruik een universele vloeibare meststof voor kamerplanten om de groei te stimuleren. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen (lente en zomer) om de twee weken. Vergeet niet om de plant in de herfst en winter minder vaak te bemesten.

 • Omschrijving

  Genista x spachiana, ook wel bekend als de brem, is een struik met boogvormige takken en heldergroene bladeren. In het voorjaar produceert de plant massaal heldergele bloemen die een zoete geur verspreiden. De brem gedijt het best in een zonnige en goed gedraineerde bodem. Het is een winterharde plant die weinig onderhoud nodig heeft en gemakkelijk te kweken is. Genista x spachiana is een mooie toevoeging aan de tuin en trekt vlinders en bijen aan met zijn bloemen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.