Euphorbia pulcherrima meer kleuren

Euphorbia pulcherrima

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Euphorbia pulcherrima, ook bekend als de kerstster, is een prachtige plant met variërende kleuren. Naast de traditionele rode variëteit, kunnen ze ook bloeien in levendige tinten zoals roze, wit, geel en oranje. Deze kleurrijke bladeren zijn eigenlijk schutbladeren die de kleine gele bloemen omringen. De Euphorbia pulcherrima staat bekend om zijn heldere kleuren en wordt vaak gebruikt als decoratie tijdens de feestdagen. Deze planten kunnen een vleugje kleur en vreugde toevoegen aan elke ruimte waar ze worden geplaatst.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant is vrij gemakkelijk te onderhouden en heeft slechts matige zorg nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat. Plaats de plant op een lichte plek maar vermijd direct zonlicht.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig en staat het liefst op een plek met indirect zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten voldoende licht krijgen. Te weinig licht kan leiden tot een minder uitbundige bloei.

  De rode kerstster heeft voldoende aan 1 tot 2 keer per week water geven. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar ook niet te nat wordt. Geef pas water als de bovenste laag van de potgrond droog aanvoelt.

  De Euphorbia pulcherrima is geen fan van direct zonlicht, dus het is beter om het te beschermen tegen felle zonnestralen. Het is aan te raden om de plant op een plek te zetten waar het indirect zonlicht ontvangt. Een lichte en warme plek is ideaal voor deze plant.

  Ja, Euphorbia pulcherrima houdt van warmte en gedijt het best bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant op een warme plek staat, uit de buurt van tocht en koude luchtstromen. Een constante temperatuur en voldoende licht zijn belangrijk voor de gezondheid van de plant.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden november en december en blijft vaak bloeien tot februari. De bloeiperiode kan variëren, maar gemiddeld bloeit hij ongeveer 6 tot 8 weken.

  Ja, de Euphorbia pulcherrima meer kleuren is luchtzuiverend en kan helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het verwijdert schadelijke stoffen uit de lucht en zorgt voor een gezondere leefomgeving. Het is een goede keuze voor binnenshuis, vooral in kamers met weinig ventilatie.

  Ja, Euphorbia pulcherrima meer kleuren staat graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. Op deze manier zal de plant goed gedijen en gezond blijven. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om stress te voorkomen.

 • Deze plant vereist weinig snoei, behalve het verwijderen van dode of beschadigde bladeren om de gezondheid van de plant te behouden. Het wordt aanbevolen om na de bloeiperiode de stelen terug te snoeien tot ongeveer 10 cm boven de grond om de groei te stimuleren. Zorg ervoor dat je scherpe en schone snoeischaren gebruikt om de plant niet te beschadigen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Laat de grond niet uitdrogen, maar zorg er wel voor dat er geen water op de bladeren komt. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Het is aan te raden om de plant eens in de paar jaar te verpotten om de grond te vernieuwen.

  Een goede bodemkwaliteit voor kamerplanten zoals deze vereist licht en goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Bemest de plant regelmatig tijdens het groeiseizoen voor optimale groei en bloei.

  De plant vereist regelmatig water geven, maar vermijd dat de wortels te nat worden. Zet de plant op een lichte plek maar vermijd direct zonlicht. Gebruik af en toe plantenvoeding voor een gezonde groei.

  Om de plant schoon te maken, kun je het beste de bladeren voorzichtig afstoffen met een zachte doek of een kwast. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, maar maak de bladeren eventueel schoon met een vochtige doek. Vergeet niet om regelmatig stof van de bladeren te verwijderen, zodat de plant goed kan blijven ademen en groeien.

  Deze plant heeft veel helder, indirect zonlicht nodig en is het best op zijn plek in een ruimte met veel natuurlijk licht. Plaats de plant niet direct voor een raam waar de zon de hele dag door schijnt, dit kan bladeren verbranden. Het is belangrijk om regelmatig te draaien zodat alle kanten van de plant gelijkmatig belicht worden.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme hitte, dit kan schade veroorzaken. Houd de plant op een constante temperatuur om een optimale groei te bevorderen.

  Het is belangrijk om de luchtvochtigheid voor deze plant op peil te houden. Het kan helpen om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger in de ruimte te plaatsen. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag wordt, vooral in de wintermaanden.

  De Euphorbia pulcherrima gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde van ongeveer 5,5 tot 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig aanpassingen te maken met geschikte bodemverbeteraars. Een goede zuurgraad van de bodem bevordert de gezonde groei en bloei van de plant.

  Kamerplanten hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een speciale kamerplantenmeststof en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan schadelijk zijn, dus houd de juiste dosering aan.

 • Omschrijving

  De Euphorbia pulcherrima, ook bekend als de kerstster, is een prachtige plant met variërende kleuren. Naast de traditionele rode variëteit, kunnen ze ook bloeien in levendige tinten zoals roze, wit, geel en oranje. Deze kleurrijke bladeren zijn eigenlijk schutbladeren die de kleine gele bloemen omringen. De Euphorbia pulcherrima staat bekend om zijn heldere kleuren en wordt vaak gebruikt als decoratie tijdens de feestdagen. Deze planten kunnen een vleugje kleur en vreugde toevoegen aan elke ruimte waar ze worden geplaatst.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.