Hedera canariensis

Hedera canariensis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hedera canariensis, ook bekend als Canarische klimop, is een groenblijvende klimplant met grote, glanzende en donkergroene bladeren. Deze plant kan zowel binnen als buiten worden gekweekt en groeit snel, waarbij hij muren, schuttingen en pergola's kan bedekken. Hij produceert kleine bloemen in de herfst en winter, gevolgd door donkere bessen die vogels aantrekken. Hedera canariensis gedijt het beste in de halfschaduw en heeft regelmatig water nodig om te gedijen. Het is een sterke en gemakkelijk te verzorgen plant die een vleugje groen en elegantie toevoegt aan elke tuin of binnenruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen vrij gemakkelijk te onderhouden. Hij gedijt goed in een lichte omgeving en heeft regelmatig water nodig. Snoeien is af en toe nodig om de plant in vorm te houden.

  Ja, Hedera canariensis heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek waar hij dagelijks minstens vier uur indirect zonlicht ontvangt. Regelmatig draaien van de plant kan helpen om de groei gelijkmatig te houden.

  Deze plant heeft één tot twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet doorweekt. Wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt, is het tijd om water te geven.

  De plant houdt van indirect licht en gedijt het beste in helder, maar gefilterd licht. Felle zon kan leiden tot bladverbranding en beschadiging van de bladeren. Plaats de plant daarom op een plek waar ze beschermd is tegen direct zonlicht.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het best bij een gemiddelde kamertemperatuur tussen 18 en 24 graden Celsius. Warmte en een lichte standplaats bevorderen de groei en gezondheid van deze plant. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan tocht of plotselinge temperatuurwisselingen.

  Deze plant bloeit in de late herfst en wintermaanden. De bloei duurt meestal enkele maanden.

  Ja, de Hedera canariensis staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het is in staat om schadelijke stoffen uit de lucht op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het kan dus zeker bijdragen aan een gezondere lucht in huis.

  Ja, deze plant staat het liefst op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om deze temperatuur te behouden voor optimale groei en gezondheid van de plant.

 • Om de plant te snoeien, kunt u simpelweg de lange takken inkorten met behulp van een snoeischaar. Zorg ervoor dat u de plant uit de buurt van direct zonlicht plaatst na het snoeien om verbranding te voorkomen. Snoei regelmatig om de plant zijn volle en weelderige uitstraling te behouden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet constant nat is. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten licht opdrogen. Geef tijdens de groeiperiode iets meer water dan in de rustperiode.

  Voor deze plant is het belangrijk om gebruik te maken van goed doorlatende potgrond. De potgrond moet rijk zijn aan voedingsstoffen en licht zuur zijn. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, omdat dit wortelrot kan veroorzaken.

  De plant gedijt het best in goed doorlatende, vochtige en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem niet te zwaar is en vermijd wateroverlast. Het is belangrijk om de plant regelmatig van voedingsstoffen te voorzien door middel van bemesting.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en groeit goed in de schaduw. Af en toe besproeien en regelmatig bemesten is voldoende om de plant gezond te houden. Snoei indien nodig in het voorjaar om de groei te bevorderen.

  Het is belangrijk om stof van de bladeren te verwijderen door voorzichtig af te stoffen met een zachte doek of een borstel. Gebruik lauw water om de bladeren af en toe af te spoelen en zo eventueel aanwezige insecten of schimmels te verwijderen. Voorkom overmatige vochtigheid rond de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant heeft veel licht nodig en kan zowel in direct zonlicht als in halfschaduw geplaatst worden. Zorg ervoor dat de plant minstens 4 uur per dag direct zonlicht krijgt voor een goede groei. Wees voorzichtig met te veel direct zonlicht, dit kan bladverbranding veroorzaken.

  De ideale groeitemperatuur voor deze plant ligt tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen koude tocht en temperatuurschommelingen. Temperaturen onder de 10 graden Celsius kunnen schade veroorzaken aan de bladeren van de plant.

  De Hedera canariensis gedijt het beste bij een gematigde tot hoge luchtvochtigheid. Het is belangrijk om de bladeren regelmatig te besproeien om uitdroging te voorkomen. Plaats de plant daarom bijvoorbeeld niet in de buurt van een verwarming of airconditioning.

  De Hedera canariensis gedijt het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Het is belangrijk om de zuurtegraad van de bodem regelmatig te controleren om ervoor te zorgen dat de plant voldoende voedingsstoffen kan opnemen. Een pH-waarde van ongeveer 6 tot 7 is ideaal voor een gezonde groei van deze kamerplant.

  Kamerplanten hebben regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen, van maart tot september. Gebruik een vloeibare meststof speciaal voor kamerplanten om de groei en gezondheid te bevorderen. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie.

 • Omschrijving

  Hedera canariensis, ook bekend als Canarische klimop, is een groenblijvende klimplant met grote, glanzende en donkergroene bladeren. Deze plant kan zowel binnen als buiten worden gekweekt en groeit snel, waarbij hij muren, schuttingen en pergola's kan bedekken. Hij produceert kleine bloemen in de herfst en winter, gevolgd door donkere bessen die vogels aantrekken. Hedera canariensis gedijt het beste in de halfschaduw en heeft regelmatig water nodig om te gedijen. Het is een sterke en gemakkelijk te verzorgen plant die een vleugje groen en elegantie toevoegt aan elke tuin of binnenruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.